Reklama

Reklama

V tomto postapokalyptickém dobrodružství je celá budoucí Země díky tání ledovců pod vodou. Kevin Costner jako osamělý poutník vezme pod svá pomyslná křídla matku s dcerou, aby je ochránil před partou kočovných tyranů. Díky staletí trvajícímu globálnímu oteplování, jež zapříčiňuje tání ledovců, je celá Země pod vodou. Poslední zbytky lidí přežívají na umělých plavidlech a v na vodě plovoucích městech neustále napadáni partou zlověstných pirátů v čele s Deaconem (Dennis Hopper). Jejich poslední šancí je Meriner (Kevin Costner), osamělý poutník, který se dokonale přizpůsobil novému prostředí. Společně s překrásnou ženou (Jeanne Trepplehornová) a její dcerou se vydávají navzdory Deaconovi a jeho kumpánům najít suchou zemi. (Cinemax)

(více)

Recenze (643)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že to bylo zase tak strašné, jako na obrazově pěkné dobrodružství z budoucnosti se na to koukalo docela dobře. Tímhle snímkem začala kariéra Kevina Costnera nabírat směr dolů a ani tady moc nezazáří, ale ve srovnání s hereckými výkony pro tyhle filmy typickými to rozhodně není debakl. Po všech těch postapokalyptických spálených světech je nekonečná vodní hladina docela osvěžující. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Velký dobrodružství s Kevinem Costnerem a výborným prostředí kulis a se skvělou výpravou v doprovodu hudební složkou J. N. Howarda. Rozšířená verze je silnější oříšek a Reynolds s Costnerem mohou být spokojeni. Film zůstal v paměti a zanechal slušný ohlas. Costner je velmi zajímavá postava ve vodním světě. První polovina filmu je na vyšší hodnocení. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je mi tu divně. Nehoupe se to." Že by zemská nemoc? Já mám tedy vodu rád, ale nesmí se to houpat příliš dlouho. Tady se to houpalo, takže se hledal konec vody. Tomu se dá fandit, i když pevnina je možná výmysl. Mě tedy bavilo zejména to, že vše rezavé bylo řádně zpřevodované, takže to jezdilo, plavalo i létalo. Jinak to samozřejmě byla blbost, o čemž svědčí charakteristika hlavního (ne)hrdiny: "umí se schovat ve stínu poledního slunce". Já jsem se i tak bavil, ale abych se přiznal, tak mi ti "normální" lidé nepřipadali o moc lepší než Čmoudi. Samozřejmě kromě Helen, jejíž nahoty si vážím a jejíž nabídku bych rozhodně neodmítl, i když by nebyla zcela upřímná. Každý zkrátka má nějakou tu chybku a já nejsem charakterní mutant. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Příběhem a místy zvláště logikou děje trošku hloupoučký film, což je v tomto případě velká škoda, neboť produkce je velkolepá, se skvěle vypracovanými vodními exteriéry a docela kvalitními hereckými výkony. Filmu tak nejvíce škodí jakási nevyjasněná mnohožánrovost (chybí zde v žánrovém zařazení zcela jistě ještě komedie), které z něj v některých pasážích (zejména kolem party piráta Deacona - zbytečně přehrávající Dennis Hopper) dělá až parodii, které zas ovšem není moc důvodu se smát. Velkolepě promarněná šance na strhující postapokalyptický film... - - - P.S. Každopádně na tenhle film musíte do kina nebo jej sledovat alespoň na dvd, protože televizácký ořez na 4:3 a český dabing dělá z některých scén až směšně béčkovou podívanou... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Takže hned na začátku nám animace ukáže, jak roztajou ledovce a je vidět, že se postupně zaplavuje celá Severní Amerika včetně Skalistých hor, kde se nacházej vrcholy vysoký přes 6000 m. Hmm, tak tohle někdo trochu nedomyslel. A co tam máme dál? Ve filmu můžeme vidět např. vodní skůtry, letadlo, člun postavenej z náklaďáku, atd... No vzhledem k tomu, že na to všechno neustále působí slaná voda, tak myslim, že by se to celkem rychle rozpadlo na prvočinitele. Jenže, ty vole, Kevin Kostěj má žábry :-O Tak tady mi něco nesedí. Buď se teda film odehrává v nepřiliš vzdálený budoucnosti, takže tam používaj věci ze současný doby a nebo se odehrává za X tisíc let a evoluce už stihla zapracovat, takže z lidí se stali obojživelníci. Prostě celej film je plnej takovejch blbostí, že to až bije do očí... Spíš je to taková naivní pohádka a pro mě naprostý zklamání. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V podstatě je to strašně zajímavý, ale je to zdlouhavé (měl jsem pociit, že to trvá ke třem hodinám) a na to, že je to nejdražší film své doby... Tak ty efekty teda fakt nic moc. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Sice chápu že po oznámení, že se jedná o jeden z nejdržších filmů všech dob byla velká očekávání, ale tak velkou kritiku si to nezaslouží. Já se na to vždycy rád kouknu a nebýt toho, že to bylo tak drahý, tak se z toho určitě stal nadprůměrný originální snímek, plný výborný akce s neméně výborným Kevinem Costnerem, jediný co se tomuhle filmu dá vytknout je, že z hlavního záporáka dennise Hoppera byla udělána až příliš usměvná postavička, pro mě to sice bylo příjemný odlehčení a něco na zasmání, ale do velkofilmu, který se Costner snažil natočit se takový typ záporáka moc nehodí, ale mě to rozhodně na zážitku z filmu neubralo a od začátku do konce jsem se výborně bavil ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Kristova noho. Na první pohled možná fajn, ale jen nad tím člověk trošililinku přemýšlí, tak je to totální volovina. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Původní dvě hvězdičky nakonec nemilosrdně redukuji na jedinou. Ne, že by šlo o tak katastrofální průšvih, ale obecně inklinuji spíš k chytrým filmům a Vodní svět patří jednoznačně do druhé kategorie. Kdyby se podařilo udržet takovou míru nadhledu, jakou uplatnil pekelně přehrávající a dobře se bavící Dennis Hopper, byl bych o poznání štědřejší, protože pak by šlo o zábavný a stylový brak, jenže Kevin Kostner to evidentně vzal příliš vážně na to, jak velkou srajdu vlastně stvořil. Pro ty, co si chtějí u filmu vyloženě odpočinout, jde jim o nějakou tu akci a podívanou, to vůbec nemusí být špatná volba a můžou si v klidu dvě hvězdičky přidat. Celkový dojem: 25 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Již od svého zrodu v australském prachu na konci 70. let se žánr post-apokalyptického akčňáku pohyboval v béčkových vodách. Mohla za to především jeho levnost - stačilo svolat kamarády, popadnout kameru a zajet do pustiny za město nebo do nějaké zchátralé fabriky a další vděčná (zpravidla italská) vize konce světa byla za chvíli hotová. Pak ale přišla léta devadesátá a s nimi dva talentovaní a úspěšní hollywoodští Kevinové, kteří se rozhodli spustit na vodu první áčkový hollywoodský přírůstek tohoto laciného žánru. Byla z toho paradoxně nejdražší podívaná své doby (o což se postarala zejména bouře, co zničila drahé kulisy) a zároveň - ačkoli se snímek nakonec zaplatil - nálepka monumentálního propadáku, ale taky moc fajn film. Nejen s ohledem na pozdějšího POSTMANA jsem rád, že si Reynolds prosadil svou akční verzi namísto Costnerovy umělecké a jedním dechem dodávám, že akční scény má velmi efektní. Pes je zakopán ve scénáři - originální variaci výše zmíněné matky žánru, ŠÍLENÉHO MAXE, kolem které se ale vznáší až příliš mnoho otázek a příběh supluje jedna velká honička poskládaná ze zábavných epizodek (Kim Coates ve své životní roli pošahaného mořského tuláka!), prošpikovaná řadou logických děr a slabých počítačových triků a ozdobená perfektním Costnerem a krásnou Jeanne Tripplehorn. Úvodní rozpuštění ledovců a zatopení planety předvedené na logu Universalu je geniální náhrada vysvětlujícího rolujícího textu o katastrofě a následný nástup hrdiny (pití vlastní přefiltrované moči) je vtipný a zároveň nás krásně uvádí do světa, který je sice zaplavený, ale nikoli pitnou vodou. S ŠÍLENÝMI MAXY nejlepší post-apokalyptický akčňák. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl hada chcát, koně blejt a mouchu opírat se o lampu, ale tohle jsem ještě neviděl. Teda, tohle jsem viděl, to, co si tvůrci představují pod originálním dobrodružným postapem a thrillerem k tomu, jsem neviděl ba ani vidět nechtěl. Vidím to tak, že jedna zpocená hvězdička bude stačit. A budu dělat, jakože jsem to neviděl. To svět neviděl, co jsem já viděl. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.6/10] | me: DIvočina o postapokalyptickom vodnom svete s Kevinom, jeho žiabrami a všadeprítonou vodou. Aj keď na prvý pohľad strašne nepredstaviteľne a zvláštne, v celkovom dojme nie až tak zlé. Možno trošku ubrať na nereálnosti a príkladnej delenosti postáv na zlých a dobrého a bol by to fajn futuristický epos a tom čo potom. Ale nie,... takže nadobúda črty rozprávky a stráca na hĺbke a takej serióznosti výpravneho filmu. 3 *** presne. Ani zlé, ani extra dobré. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Všichni od Costnera čekali nějaký pětioskarový velkofilm, a dostalo se jim neoskarového zábavného velkofilmu. Nejlepší na celém filmu byly speciální podvodní scény, které jen dokumentovaly tajuplnost oceánu a jiných hlubokých vod. To muselo stát peněz. Je těžké si představit, že film měl větší rozpočet než třeba Jurský Park. Vodní Svět je úplně jiným zobrazením možné budoucnosti, než se snaží zobrazit drtivá většina jiných sci-fi filmů z blízké či daleké budoucnosti. Bitvy vypadaly přesvědčivě. Imho Kevin Costner není špatným hercem, což splňuje i zde. Je to takový Šilený Max 90. let. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem ho v televizi a rozhodně jsem se nenudil. To ale neznamená, že bych se bůhvíjak bavil. Costner a jeho svět jsou docela zajímavý, ale je takovej druh filmu, trošku jinej a divnej a rychle se mi vypařil z hlavy. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Dávám čtyři hvězdičky, protože si pamatuju jak se mi tento film jako mladé holce líbil. V tomto filmu je obsaženo jak dobroružství, akce a tak i hlavně fantazie scénáristů. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Myslím, že neprávem špatně hodnocený film. Rozhodně se jedná o nadprůměr, i když netvrdím, že je to dokonalé.. Ale rozhodně se nenechte zmást zdejším hodnocením (62%) a tenhle film zhlédněte.. Ale logiku odhoďte stranou a to hodně daleko!! Tady jde pouze o zábavu:) Tohle je prostě esence GUILTY PLEASURE. A také zážitek z dětství. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerný dobrodružný film. Postapokalyptické vízie budúcnosti boli vždy moje a týmto snímkom som bol po všetkých stránkach uspokojený. Netreba v tom proste hľadať žiadnu vedu. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, u kterého mám problém pochopit, proč mě to vůbec nezaujalo, ale asi nejsem sám. Osobní zážitek by byl tak mezi 1*-2**, ale ať se na to koukám jak chci, ten film prostě není na svůj žánr špatný. Tak proč to hergot nefunguje? ()

Související novinky

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

30.07.2021

Studio Universal a producenti John Davis a John Fox přišli s poměrně nečekanou zprávou. Vodní svět, sci-fi z rou 1995, které se proslavilo zejména produkčními potížemi, kvůli kterým rozpočet narostl… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama