Reklama

Reklama

V tomto postapokalyptickém dobrodružství je celá budoucí Země díky tání ledovců pod vodou. Kevin Costner jako osamělý poutník vezme pod svá pomyslná křídla matku s dcerou, aby je ochránil před partou kočovných tyranů. Díky staletí trvajícímu globálnímu oteplování, jež zapříčiňuje tání ledovců, je celá Země pod vodou. Poslední zbytky lidí přežívají na umělých plavidlech a v na vodě plovoucích městech neustále napadáni partou zlověstných pirátů v čele s Deaconem (Dennis Hopper). Jejich poslední šancí je Meriner (Kevin Costner), osamělý poutník, který se dokonale přizpůsobil novému prostředí. Společně s překrásnou ženou (Jeanne Trepplehornová) a její dcerou se vydávají navzdory Deaconovi a jeho kumpánům najít suchou zemi. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (643)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že to bylo zase tak strašné, jako na obrazově pěkné dobrodružství z budoucnosti se na to koukalo docela dobře. Tímhle snímkem začala kariéra Kevina Costnera nabírat směr dolů a ani tady moc nezazáří, ale ve srovnání s hereckými výkony pro tyhle filmy typickými to rozhodně není debakl. Po všech těch postapokalyptických spálených světech je nekonečná vodní hladina docela osvěžující. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vodní svět je jen jeden, ztvárněn, co nejvodnatěji právě v tomto filmu, na kterém spolupracoval i sám Kevin Costner. Namlsal diváky úspěchem Tance s vlky a tak se právě od tohoto filmu čekal další velkofilm, který pokoří ten předešlý. To co z toho vzniklo může někomu přijít k smíchu, ale ty neuvěřitelné atoly a pěkné plavidlo, které Costnerovi vezme během filmu za svoje rozhodně nějaký prachy stát muselo a ne že ne. Na druhou stranu to není špatné, tak jak plno lidí tvrdí a tak jak to v té době nechali jemu s chutí sežrat. Je mi ho líto, protože právě v tomhle filmu špatně rozhodně nehraje Překvapivě jeho postava se mi zdá minimálně zajímavá a díky jeho schopnostem neuvěřitelně komplexní. Akční scény už jsou druhá věc. Na jednu stranu nečekaně působivé a na druhou stranu roztodivně kýčovité a často neuvěřitelně nesmyslné, kulisy prachbídně ubohé a pozadí překvapivě vodnaté. Neuvěřitelnější už je jen fakt, že najít jakoukoliv pevninu je v tomto světě prakticky nemožné. Tento film není tak špatný jak se na první pohled zdá, peněz se do něj nakoplo hodně a možná právě proto ho naše televize vysílá v jednom kuse. I tak je to povedený reprezentant žánru sci-fi a těch opravdu slušných je pomálu, velice pomálu. --- Dovolil jsem někomu, aby odešel dřív, než bitva skončí? ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Příběhem a místy zvláště logikou děje trošku hloupoučký film, což je v tomto případě velká škoda, neboť produkce je velkolepá, se skvěle vypracovanými vodními exteriéry a docela kvalitními hereckými výkony. Filmu tak nejvíce škodí jakási nevyjasněná mnohožánrovost (chybí zde v žánrovém zařazení zcela jistě ještě komedie), které z něj v některých pasážích (zejména kolem party piráta Deacona - zbytečně přehrávající Dennis Hopper) dělá až parodii, které zas ovšem není moc důvodu se smát. Velkolepě promarněná šance na strhující postapokalyptický film... - - - P.S. Každopádně na tenhle film musíte do kina nebo jej sledovat alespoň na dvd, protože televizácký ořez na 4:3 a český dabing dělá z některých scén až směšně béčkovou podívanou... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie zlé, naopak príjemné exotické dobrodružstvo s vynikajúcim námetom. Keby ho režíroval Steven Spielberg, mohol byť Waterworld nezabudnuteľným príspevkom do žánru. Ale i tak, napriek krčovitej poslednej tretine, je to stále bombasticky výpravná a celkom inteligentná hollywoodska zábavka, ktorú si na rozdieľ od mnohých iných môžem púšťať znovu a znovu a nikdy nenudí, ani neurazí. A Kevin Costner v nej sedí dokonale! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Druhá spolupráce Reynolds - Costner nakonec nedostala takového uznání jako ta první (Robin Hood), avšak úplně zlé to zase není. Scénář je nápaditý a vůbec celá idea se zatopením světa je příjemně mysteriózní. Objevování "dryland" je napínavé a mořský vlk Kevin Costner je v této roli naprosto perfektní. Úchvatně natočená akce strhne svojí dravostí a přehledností a celková dynamika filmu je více než dobrá. Ruší snad jen přehnaně výbušné finále s několika typicky hrdinsky trapnými sekvencemi, ale přežít se to dá. Podvodní scéna je fantasticky mrazivá, stejně tak závěrečných pět minut. Snímek který stál 175 milionů dolarů nám sice neukázal nic převratného, avšak jedná se o relativně zajímavý a nápaditý hollywoodský blockbuster, kde jsem nějaké ty úlety ochoten odpustit. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (35)

  • Režisér Kevin Reynolds a Kevin Costner (Námorník) sa počas nakrúcania škaredo pohádali. Po skončení natáčania Reynolds povedal: „Costner by mal účinkovať len vo filmoch, ktoré režíruje. Tým pádom by pracoval so svojím obľúbeným režisérom a hercom.“ (classic)
  • Kaskadér Norman Howell dostal po natáčení scény pod vodou dekompresní nemoc a byl odvezen helikoptérou do nemocnice v Honolulu na Havaji. Uzdravil se rychle a za pár dní se vrátil na natáčení. (Cheeker)
  • Loď, kterou používá Námořník (Kevin Costner), byla prodána tureckému obchodníkovi jménem Hakan Uzan. Po jeho bankrotu byla loď zabavena a vydražena státem. (Cheeker)

Související novinky

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

30.07.2021

Studio Universal a producenti John Davis a John Fox přišli s poměrně nečekanou zprávou. Vodní svět, sci-fi z rou 1995, které se proslavilo zejména produkčními potížemi, kvůli kterým rozpočet narostl… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama