Reklama

Reklama

V tomto postapokalyptickém dobrodružství je celá budoucí Země díky tání ledovců pod vodou. Kevin Costner jako osamělý poutník vezme pod svá pomyslná křídla matku s dcerou, aby je ochránil před partou kočovných tyranů. Díky staletí trvajícímu globálnímu oteplování, jež zapříčiňuje tání ledovců, je celá Země pod vodou. Poslední zbytky lidí přežívají na umělých plavidlech a v na vodě plovoucích městech neustále napadáni partou zlověstných pirátů v čele s Deaconem (Dennis Hopper). Jejich poslední šancí je Meriner (Kevin Costner), osamělý poutník, který se dokonale přizpůsobil novému prostředí. Společně s překrásnou ženou (Jeanne Trepplehornová) a její dcerou se vydávají navzdory Deaconovi a jeho kumpánům najít suchou zemi. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (643)

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Vodní svět je asi ta největší kravina, co jsem kdy viděla. Je roztahaný, nesmyslný a směšný (kdyby to byla parodie, zasloužilo by si to pět hvězd - horší je, že tvůrci to brali vážně). Tři hvězdy za některé z méně trapných nápadů, za těch pár vtipných momentů a za to, že (snad) nevznikne další díl (berte to klidně jako úplatek :) ). ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

I když je tento film celosvětově považován za jakýsi propadák, já osobně si myslím, že to není zase tak špatná myšlenka. Co se týká realizace, není to úplně dotažené, ale přece jen tři hvězdičky si to zaslouží. Je to prostě další druh celosvětové katastrofy a to jak by to tady nejspíš vypadalo, kdyby se něco takového stalo. Body dolů jsou za občas supermanovské výkony Kevina, v podobě nového evolučního druhu. Ačkoli možná proto je tak nelidsky obratný. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Takže hned na začátku nám animace ukáže, jak roztajou ledovce a je vidět, že se postupně zaplavuje celá Severní Amerika včetně Skalistých hor, kde se nacházej vrcholy vysoký přes 6000 m. Hmm, tak tohle někdo trochu nedomyslel. A co tam máme dál? Ve filmu můžeme vidět např. vodní skůtry, letadlo, člun postavenej z náklaďáku, atd... No vzhledem k tomu, že na to všechno neustále působí slaná voda, tak myslim, že by se to celkem rychle rozpadlo na prvočinitele. Jenže, ty vole, Kevin Kostěj má žábry :-O Tak tady mi něco nesedí. Buď se teda film odehrává v nepřiliš vzdálený budoucnosti, takže tam používaj věci ze současný doby a nebo se odehrává za X tisíc let a evoluce už stihla zapracovat, takže z lidí se stali obojživelníci. Prostě celej film je plnej takovejch blbostí, že to až bije do očí... Spíš je to taková naivní pohádka a pro mě naprostý zklamání. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

První dvě třetiny jsou jednoduše skvělé a být takový i celý film, neváhám sáhnout po nejvyšším hodnocení. Jenže ten nepovedený závěr s "vysvobozovací" scénou z tankeru dobrý dojem z filmu naprosto kazí. Moc špatná je scéna, kdy se Costner probíjí tankerem a následně ho zapálí a to co následuje, včetně scény s bunjee-jumpingem, při které dostávám záchvaty smíchu. A nutno přiznat, že těžce přehrávající Denis Hopper není příliš šťastná volba. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner je úbohý, netalentovaný herec, ktorý akousi ťažko uveriteľnou náhodou získal v roku 1990 sošku Oscara. Od vtedy ako si zatancoval s vlkmi sa mu podobný úspech nepodarilo zopakovať. Aj keď dostal niekoľko šancí a mal štedrú podporu producentov, tak všetky jeho ďalšie filmy boli vysoko stratové prepadáky. Ukážkovým príkladom toho je postapokalyptický sci-fi snímok "Vodný svet". Mal to byť kino trhák, ale prišlo dosť veľké sklamanie. *** ()

Galerie (30)

Zajímavosti (35)

  • Na japonskou premiéru filmu letěl Kevin Costner (Námořník) soukromým letadlem do Tokia, jenže nedostal povolení zůstat na letišti na dobu, kterou potřeboval. Proto se obrátil na námořnictvo, jestli může použít letiště na základně Atsugi. Souhlasili pod podmínkou, že se budou moct na film podívat. (Cheeker)
  • Během produkce se film kvůli četným problémům, z nichž některé byly opravdové a některé tiskem zveličované - například se říkalo, že řídnoucí vlasy Kevina Costnera (Námořník) byly digitálně zahušťovány - prodražoval a nakonec se s náklady 175 milionů amerických dolarů stal nejdražším filmem, jaký byl do té doby natočen (nebereme-li v úvahu inflaci.). Jen za nekolik let jej ovšem "překonal" Titanic (1997). (Ded@M@tes)
  • Fotka Svatého Joea, která visí v jedné z místnosti tankeru, zobrazuje Josepha Hazelwooda, kapitána skutečného tankeru Exxon Valdez. (Saccard)

Související novinky

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

30.07.2021

Studio Universal a producenti John Davis a John Fox přišli s poměrně nečekanou zprávou. Vodní svět, sci-fi z rou 1995, které se proslavilo zejména produkčními potížemi, kvůli kterým rozpočet narostl… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama