Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Tokijská mafie je na prahu války a rodina vyšle jednoho právníka do Londýna najít bratra, který je nájemný vrah. Ale najít někoho, komu se dá důvěřovat, bude ještě těžší. (Netflix)

Recenze (16)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zmes britskej kriminálky, jakuzáckeho krváku a vzťahovej drámy je prekvapivo súrodá, atmosférická, dobre napísaná, kvalitne natočená. Sem-tam sa to trochu tiahne, ale stojí to hlavne na skvele vykreslených a väčšinou veľmi sympatických postavách (dokáže Kelly MacDonald s tým jej meriďáckym prízvukom vôbec hrať nesympatickú postavu?). Divákovi dokonca záleží aj na tom sfetovanom teplom prostitútovi, a to už je kus scenáristického a hereckého kumštu. A ešte jedna dôležitá vec: je to vtipné. Najmä zábavný zvrat v záverečnej časti ma nadchol. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, čekal jsem něco úplně jiného. Napínavou kriminálku o střetu různých kultur a to jsem až na pár okamžiků nedostal. ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po štvrtej epizóde, ktorá sa tvárila, že si táto miniséria po štandardnej rozohrávke našliapne do oveľa nepredvídateľnejších vôd, sa to celé vrátilo tam, kde začalo: ku neškodnému mixu anglickej kriminálky a japonskej mafiánskej drámy, plnému klišé vo filmovom nazeraní na oba tieto svety, bez vlastných postrehov, avšak mixu, ktorému sa podarilo vyrozprávať nijak objavný príbeh dostatočne pútavo na to, aby divák skoro osem hodín vynaloženého času neľutoval, možno sa ku niektorým momentom ešte nejaký deň-dva vrátil v letmých myšlienkach, ale aby sa tešil, že si to zajtra alebo o desať rokov zopakuje, tak to ani náhodou. Raz a dosť. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Hrozivej mess. Co začíná jako slibný jakuza drama o cti a vykoupení, se po dvou dílech láme v poměrně nahořklou limonádu, kde se vyskytuje mnoho prvků moderní "quality TV" podle šablony (nečekaná a nepravděpodobná romance, LGBT romance naprosto do počtu bez většího propojení na příběh, drogová závislost). Ta klíčová dualita mezi dvěma bratry, spravedlností a zločinem, Británií a Japonskem, tomu nakonec láme vaz na mnohem víc frontách, než tvůrci zamýšleli. Vychází z toho dost schizofrenní mix japonskýho kriminálního dramatu a ritchieovský černý komedie, kde relativně přízemní příběh postupně vykvétá do dost absurdních výšin (Kenzovo zapojení do války gangů, únos mrněte z jakuzáckého sídla, závěrečná scéna na střeše). Od úplný ztráty času to svépomocí zachraňuje fenomenální Rodney, hutná a zábavná postava, kterou podává Will Sharpe tak labužnicky, až jí budete přát vlastní show. Jinak prototyp snadno sledovatelný show na Netflixu, která vás zaháčkuje ještě předtím, než stihnete zrušit autoplay, abyste si po osmi hodinách uvědomili, že to nestálo za to. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Boj japonskej jakuzy, ktorý sa striedavo odohráva v Japonsku a v Londýne. Príbeh plný rôznych vzťahových presmyčiek. Zmes dobrého, veľmi dobrého a priemerného deja. Miestami napínavé, miestami neuveriteľné. Postavy, ktoré sú nesympatické, ale niektoré si pravdepodobne obľúbite. Polovica dôveryhodného deja a zbytok len vata. Vynikajúci akt „tanca na streche“, ktorý bol najlepším momentom celého príbehu. ()

Mitin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Giri/Haji je unikátní seriál v tom, jakou škálu zábavy nám nabídne. Ocitáme se v prostředí Japonska a Londýna a tvůrci udělali skvělou práci ve vykreslení rozdílů a podob dvou kultur. Seriál střídá styly a žánry jak ponožky, proto se chvíli nemilosrdně vraždí jak v Counter Striku, probíhá válka Yakuzi, další chvíli se vžíváme do emocí a životů hlavních postav. Zřídka se zase odlehčí atmosféra trochou humoru. První polovina série je více dynamická a druhá se mnohem více ponořuje do emocí a plot twistů. Herecké výkony jsou kvalitní, ale nejvíc mě dostávat Charlie Creed-Miles. Velice povedený seriál v mnoha ohledech! ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hm...velmi vydareny otvarak, zaujimave postavy a linia japonskeho podsvetia tahajuca sa vdaka dvom bratom i do Londyna. Prva polovica dost dynamicka a svizna. Ta druha skor dramaticka a vztahova. Rozdiely kultur vnimat celkom vyrazne a obcas az komicky. Takmer kazda jedna epizoda konci vynikajucim, hudobne podfarbenym sumarom dejov prebiehajucim naraz, ktory umocni zaverecnu emociu. To musim vyzdvihnut. Co na mna posobilo prehnane, bol otravny hlas rekapitulujuci predosly dej, hoci v graficky peknom sate, na zaciatku epizod. Zaver mi nesadol a divacky som mu neuveril. Nebyt toho, zrejme by som siel do stvorhviezdia. Kazdopadne serial odporucam. Ma rozhodne co ponuknut, hluhych momentov je pomenej a scenar nie je x-krat videny. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Myslím, že seriál utrpel nejednoznačnosťou, akou cestou sa má vlastne uberať. Je to škoda, lebo v závere tak u mňa prevládali skôr rozpačité pocity. Tiež postava hlavného hrdinu ma neupútala ani herecky, ani jeho osobným príbehom. Najzaujímavejšou postavou pre mňa zostáva Rodney v skvelom stvárnení Willa Sharpea, ktorý prežíva svoju veľkú drámu aj s pre mňa nečakaným vyústením a taktiež Yuto. ()

DarthFailord 

všechny recenze uživatele

Výborné drama z prostředí japonského a londýnského podsvětí. Po všech stránkách skvěle zpracovaný příbeh s velmi neotřelým způsobem vyprávění, který vás pořád udržuje v napětí a zároveň je až neuvěřitelně jemně fungující. Kamera a střih na velmi vysoké úrovni a hudba je také velmi povedená. Charaktery jsou velmi deteilně napsané a jejich vývoj je zpracován famoźně. Vizuální stránka hlavně v kombinaci s delikátní kamerou je ohromující. Hlavně pak Tokio a také kresleně animované kousky příběhů v průběhu vyprávění. Herecké výkony i děj jsou na jedničku a dočkáme se i nejednoho zvratu a hlavně mindfucku na konci. Giri/Haji není o akci, ikdyž by to tak díky japonské yakuze a povaze seriálu mohlo vypadat. Je hodně vystavěný na dialozích a atmosféře a musím říct, že to zatraceně funguje! 85% ()

FIAT 500 

všechny recenze uživatele

První čtyři díly jsou naprosto fantastické, výborně budují atmosféru a pracují s postupnou gradací v epizodě číslo 4. Ta, ač vlastně skoro celá flashbacková, je vrcholem celého seriálu. Pak to bohužel trochu ztrácí tempo a začíná se to trochu topit ve "velmi křehkých vztazích" ani ne tak mezi bratry, ale mezi protagonisty. Osmá epizoda má ale v kontextu poměrně překvapivé rozuzlení, což dojem z druhé poloviny zvedá. Obecně hodně povedená je tady hudba, vizuál (Tokio a Londýn at their best) a vlastně i výkony herců. A tak nakonec musím dát plnej počet orionů, protože tohle se i přes pár zakopnutí fakt povedlo. Navíc nádherný mix kultur doplňuje mix jazyků, bez něhož by byl seriál poloviční. Takže jasné doporučení! ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Mnoho vedlejších dějových linek, jedna otravnější než druhá. Mnoho zbytečných postav, až se v tom člověk ztrácel, a u mnoha jsem si ani nebyl jistý jejich pohlavím, jen tím, že nevím, k čemu tam jsou a proč tu nudu musí ještě zdržovat. Všechny postavy mi byly buřt, atmosféra žádná. Asi tak 90% času jsou otravné vykecané prostoje. Zbývá možná 10% na nějaký ne dobrý, ale aspoň přijatelný děj a na hlavní dějovou linku. Ani to nestojí za moc. A konec, musel jsem se tomu zasmát, jaké to divadlo vymysleli. (12%) ()

shaacul 

všechny recenze uživatele

Po velkých očekáváních přišlo mírné rozčarování. Je to velmi poctivá filmařina, jednotlivé části výborně natočené a zahrané, ale pospojováno je to horkou jehlou. Hlavně to je naturalistické drama plné dualit, občas to má nadsázku, hodně se využívá prvku náhody, který posouvá skoro celý děj. A místy se to překlopí do úplných WTF, jako černobílého baletu. ()

marybee 

všechny recenze uživatele

Bylo příjemné opět nakouknout do japonské kultury, i když se děj odehrává převážně v Londýně. Během 8 dílů je dostatek času na to podrobně vykreslit a pochopit každou postavu, což bylo sympatické, a nakonec jsem si nejvíc užívala momenty, kdy naše partička spolu tráví čas a chvíli neřeší vraždy a jakuzu. Vlastně by mi stačilo koukat jen na tuto každodennost, jak jedou společně k moři nebo mladá Japonka Taki objevuje noční život Londýna i sama sebe. Vsuvka se scénickým tancem mě dost překvapila, ale do toho momentu to sedlo. Závěr byl nějaký moc rychlý a čekala jsem, že hlavní dvojice svoji situaci vyřeší jiným způsobem. ()

VLADEK 

všechny recenze uživatele

První tři epizody velmi slušné, pak se začne vrstvit jedna nesmyslná věc na druhou a místy je to až parodické. Závěrečná epizoda lepší než 4-7, ale já tam něco jako "zvrat" neviděl. Jak tomu často bývá v poslední době silnější ženské postavy než mužské - u obou kultur. Pokud vás zajímá jakuza, japonské prostředí, tak hledejte jinde. ()

Matulko_ 

všechny recenze uživatele

Keby mi niekto na papier spísal v troch vetách, o čom seriál je a pridal popis hlavných postáv, tak by som sa na to asi ani nepozrel. Preto odporúčam nečítať žiadne distribútorské texty a rovno si to pozrieť. Ak ešte pochybujete, položte si nasledujúce otázky: 1. Máte radi krimi? 2. Máte radi niektorého z hercov? 3. Máte radi mafiánsku tematiku? 4. Japonsko? 5. Londýn multikultúrny? 6. Londýn subkultúrny? 7. Londýn? 8. Máte hodinku čas? Ak ste si na čo i len jednu otázku odpovedali „áno“, tak si to pozrite. Zvyšok vás príjemne prekvapí. ()

Reklama

Reklama