Reklama

Reklama

Solární protipóly

(seriál)
  • USA Solar Opposites (více)
Trailer
USA, (2020–2024), 15 h 16 min (Minutáž: 22–25 min)

Hrají:

Sean Giambrone, Mary Mack, Justin Roiland, Thomas Barbusca, Amanda Leighton, Kari Wahlgren, Thomas Middleditch, Andy Daly, Ryan Ridley, June Squibb, Chris Cox (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(41)

Solární protipóly se soustředí okolo rodiny mimozemšťanů – Korva, Terryho a jejich dětských replikantů Yumyulacka a Jesse, z planety Shlorp, kteří ztroskotají na Zemi a útočiště naleznou ve Střední Americe. Nemohou se shodnout na tom, zda je to hrozné, nebo skvělé. (Disney+)

Recenze (18)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Má to nábeh stať sa kultom. Minimálne v rovnakej miere ako je tomu u Ricka a Mortyho. Možno sa jedná o dosť podobný koncept ale páči sa mi, že tvorcovia našli niečo v čom môžu znova aplikovať množstvo svojich bizarných nápadov. Či už sa jedná o Wall ( čo je inak perfektná vedľajšia línia) alebo hlavné eskapády, ktoré sa veľmi trefne snažia byť nie len zábavné ale aj nekorektné. A funguje to. Bavil som sa na tom riadne. Som dosť zvedavý, kam sa to bude uberať. Za mňa rozhodne spokojnosť. Korvo a Pupa rulez! 1. séria - 90% Bavilo. Udržuje si to taký ten svoj štandard, čo ma úprimne teší. Ako výplň času medzi sériami Ricka a Mortyho je to skvelé. Hlavne aj preto, lebo sa to nesie v rovnakom duchu. Osobne mám najradšej príbehy From the Wall. Tie by si možno zaslúžili aj samostatnú sériu. Každopádne bavilo veľmi. Pri pozeraní som si spomenul, že o podobný koncept sa snažila Futurama( hoci bola viac Family Friendly), a som rád, že Roiland a jeho Solar Opposites dávajú všetkým podobným seriálom na frak. Používajú na to sci-fi veci :) Druhá séria - 90% Stále sa mi páči ako to trefne popisuje spoločnosť a zároveň si to berie to najlepšie zo sci-fi žánru. Solar Opposites je podobne ako Rick a Morty postavený na tom, že celú sériu poznáte naspamäť. Rôzne motívy, postavy a udalosti sa aj v tejto sérií vracajú, rozvíjajú a ukončujú. Preto aj napriek epizodickosti jednotlivých dielov ( státie v rade, všetci sú Jerks ak sú mimozemšťania uväznení atď.) sa dá na všetko pozerať, ako na neustále rozvíjajúci sa celok. Bavil som sa, hoci to čaro prvých dvoch sérií sa vytratilo. To ale neznamená, že je to zlé. Dejové zvraty nemajú potrebný cliffhanger, skôr ukazujú kam sa bude ďalšia séria v rámci atmosféry uberať. Dobrodružstvá v IN THE WALL stále najlepšie. 3. séria . 80% Stále je to vtipné a plné nápadov a odkazov. Mimo príbehov z the Wall ( ktoré po prvýkrát pôsobia nemastno, neslano a vyzerajú, že naplno vyčerpali svoj originálny potenciál) tu máme ešte príbehy Silvercops ( ktoré majú v rámci série silnejšie aj slabšie miesta). Takže prvýkrát tu máme sériu, kde ma bavili Korvo a jeho nesúrodá rodinka mimozemšťanov viac. Z postáv najviac kraľuje Pupa ( tentoraz v úlohe morálneho aj príbehového záchrancu). Zmena hlasu mi kupodivu až tak nevadila. Dan Stevens je iný, ale vôbec nie zlý. Dá sa na neho pomerne rýchlo zvyknúť. Justin Roiland bude síce nenahraditeľný. Aj tu aj pre Ricka a Mortyho, ale tvorcovia sa s tým popasovali obstojne. Každopádne vo finále pozerateľné, zábavné, hoci tomu už niečo chýbalo. Takže za mňa 4.séria 75% ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Justin Roiland čelí nepříjemné věci. Tento seriál je bez Dana Harmona - tvůrce Ricka a Mortyho a Community. A je to znát. Skoro jako se koukat na Ricka a Mortyho bez trefných promyšlených příběhových zvratů a hlášek, které ve vás vyvolají to, co jiný seriál ne. Je zde používáno větší množství "slabších" vtipů nebo naopak přespříliš zbytečného násilí a znázornění vnitřností a krve. Solar Opposites je slabší odvar R&M. Ale odvar přecijen dobrý. Rodinka mimozemšťanů má něco do sebe, žlutý sliz je v nějakých scénách také povedený, děcka super, celkový episoidní příběh, který nemá návaznost na sebe, také pobaví a určitě zde nechybí udržení pozornosti. Nejvíc se mi snad líbil předposlední díl, aneb "co se děje za sklem". Doufám, že se Justin poučí z nějakých chyb a vydá pokračování. Velmi rád se kouknu znovu. Manc ave! 75 % || Edit 25.07.2022 - po shlédnutí 3. sezóny: Lepší a lepší. Jak příběhy každodenních starostí našich mimozemšťanů, tak hlavně "The Wall People". Strohost první řady je pryč a třetí jsem skoukl ani nevím jak. Mrtě se mi líbila příběhová stránka "Silver Police", která je otevřená do čtvrté sezóny. Za mě velký upgrade :-) Tak jak Rick and Morty šel s kvalitou dolů, Solar Oposites pro změnu nahoru. Teen Pupa Angst 85 % ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Solar Opposites jsou takovým slabším odvarem Ricka a Mortyho. Kdyby Hulu nepatřilo pod Disney a adult swim pod Warnery, tak by tohle mohlo být považováno klidně za spin-off, ale reálně se jedná pouze o rip-off. Postavy v některých aspektech příliš kopírují slavnější dvojici, stejně tak některé prvky jsou převzaté z R&M (zeď plná lidí) a ta animace je naprosto identická. Pokud Roiland s McMahanem chtěli udělat samostatně fungující seroš, tak aspoň tu animaci mohli udělat jinou. Chybí tomu větší hloubka a nápaditost, je to taková sbírka random blbin, co se titulní rodině stanou. Někdy to je lepší, někdy naopak celkem zívačka a občas je to dobré, ale zase to postrádá punc originality. Pokud vám stačí pár dobrých gagů (cold one v lednici) a několik zběsilostí, tak Solar Opposites na tři hoďky zabaví, ale pokud člověk hledá něco víc, tak v animovaných vodách plavou kvalitnější kousky. ()

Idego 

všechny recenze uživatele

Kdo čeká druhého Rick and Mortyho, bude zklamaný. Humor, pokud se vůbec zasměju, není nijak brutální, absurdní ani meta. Je to spíš jak sci-fi Simpsonovi. Prostě čekal jsem víc. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Nezábavné, nesympatické, nelogické, neoriginální s velice špatnými postavami, u kterých jsem si nenašel ani jediného oblíbence či postavu, která by mě bavila nebo alespoň trošičku zajímala, nebo mi alespoň byla sympatická. Ke všemu je seriál hroznou kopií Ricka a Mortyho. Ano já vím, že na tom děla J. Roiland, ale to přece neznamená, že jeho postava zde musí mít i stejné vyjadřování a styl mluvy jako Rick. Do toho je animace úplně stejná, humor podobný (ale nepovedený), a některé epizody či scény jsou přímo okopírovány. Jediná věc, která mě relativně zajímala byl příběh zmenšených lidí, ale ani to mě nedonutilo dokoukat celou první sérii, která měla jen 8 epizod. Skončil jsem po 6ti. Ono by ani nevadilo jak hrozná kopie to je, kdyby to alespoň fungovalo a postavy byly alespoň trošku zajímavé. Ani nevím za co tomu dávám tu hvězdičku. 1* 15% ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Planeta Šlorp byla skvělou utopií - dokud na ni nespadl meteor. Prostě Rick a Morty bez Harmonda. Což může pro vás být jak dobrá tak špatná věc: pokud se vám na RaM líbili emocionální momenty, vystavěný příběh přesně podle příručky, filozofování tak se vám Solar Opposites líbit nebude - pokud ale máte rádi nonsense, šílenosti, staré Roilandovi webseriály (House of Cosbys, Mr. Sprinkles) a absurdní vtipy - tak je Solar Opposites pro vás. Já se zasmál celkem dost. Za mě, jelikož mě nebavili zase až tolik dvě poslední série RaM je tohle jistě plus. Rozhodně se tady nebude řešit rozvod a tak dále - Roilandovi jde jen o ulítlou zábavu. Kvalitou je to pro mě mezi 1-2 řadou RaM a 3-4 sérií. Prostě něco mezi. Seriál má svoje chyby - designy postav jsou velmi podobné předchozímu seriálu, ale zároveň o něco méně zajímavější. Všichni vypadají jako postavy v pozadí RaM. Vtipy jsou občas slabší, to se ale vyvažuje tím, že je sypou strašně rychlým tempem. Product placement na Hulu by taky mohli vynechat. Ale celkově jsem si to více užil (a možná i více než spoustu epizod ze 4. řady). ()

Klajnik

všechny recenze uživatele

Vykrádačka Ricka & Morty bez valných kvalit (ačkoliv uznávam, že dost dílů ze čtvrté série už taky stála za hovno). Humor nefunguje stejně jako logika toho, proč mimozemšťani považují lidi za podřadné organismy, když sami jsou uplně stejně blbý - když né ještě víc. Důvodem se mi zdá vlastnění odolnějších těl a sci-fi zbraní, díky kterym si s lidmi mohou zahrávat podle vlastní libosti. Překvapilo mě, jak vyčpělé, nechytrá a vyvařené to celé je. Přesto tam jsou některé vedlejší linky, které zaujmou, známá kresba, kterou jsem si oblíbil a dávka nápaditosti. ()

MnamBuchta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál mě absolutně překvapil svým humorem, postavami a animací, která je velice podobná seriálu Rick a Morty ale co je na tomto seriálu nejlepší tak to je zaručeně vedlejší a naprosto boží linka O ZDI, která pokud někoho nebaví tak tento seriál může ihned vypnout, protože to co se tu odehrává s postavami, politikou a snahou přežít je geniální. Všechny díly jsou na sebe navázané ale také se tu někdy objeví nějaký filer, který je i tak skvělý a baví po celou stopáž. Obrovské překvapení tohoto roku a za mě lepší seriál jako Rick a Morty. 9,5/10 ()

tkey 

všechny recenze uživatele

Rip-off Rick&Mortyho, vlastně na tom není nic špatného, jen mi tam zkrátka nehraje ta dynamika, ale snad je to jen o zvyku a časem budu moci hodnocení postavit do latě jako Putin rovná našeho hradního pána. ()

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám skôr pocit že tvorcovia nevyužili potenciál a príliš sa držali predlôh postáv Rick and Morty. Ich charakterove črty sú totožné. Praktivky z oboch spravili mimozemšťanov a bolo. Pár nápadov ostáva originálnych, avšak len na pozadí ()

kockodan 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, zaujme to, to jo, ale Ricka a Mortyho to nezapře a to ani výběrem nemlich těch samých herců na voiceovers. Stejní herci, příběh na bázi Third Rock From the Sun, mimozemšťani skončí z nějakého důvodu na naší planetě a nerozumí tady ničemu, a snaží se být nenápadní a napodobovat lidi ve všem co dělají, aby zapadli a splynuli, což se jim nedaří... atd. atd. atd... To už tu vše bylo. Nesmyslnosti mi docela vadí. Např. Jsou omnipotentní, hlavně malé středoškolské děti mohou zapovat kohokoli zmenšovacím paprskem a uvrhnout ho do apokalyptického vězení ve své stěně v pokoji a taky toho hojně využívají, ale nechají se urážet, šikanovat a buzerovat principálem školy a jeho asistentkou jako malé děti. Proč je nezapnou zmenšovacím paprskem taky? A mají pokoj!!! Přesto 80%. Bavil jsem se. Dialogy jsou docela dobré a některé epizody se fakt povedly. Těším se na druhou sezónu, ale rozhodně to není seriál pro děti. Principál školy a jeho asistentka sou pěkně úchylná, zvrhlá, sexem posedlá a perverzní prasata! ()

cubiczech 

všechny recenze uživatele

Jako neni to otřesný, ale taky to neni úplně super, je to prostě jen tak trochu jakože možná málo. Vlastně polovina Rick and Morty bez scénáristy Harmona a je to bohužel docela znát. Hele, ale zatim jen 8 epizod, prostě to nějak neurazí a občas je to docela zábavný... ()

Eric.Kosar 

všechny recenze uživatele

Jo každý si řekne, že to je kopírka Ricka a Mortyho, ale není, troufám si říct, že to dokonce odbočuje od Ricka a Mortyho. Animace je sice hodně podobná, ale není to tolik emocionální a a více vtipnější, je to sice furt pro dospělý, ale přece jen se zde neřeší nějaký depresivní témata. A pokud jo, tak v humorném duchu. Dějová linka "The Wall" byla parodíí na Hunger Games, akorát lepší. Korvo a Terry je nerozlučná dvojka, a jejich "děti" jsou taky sympatický, ale každý v jiném ohledu. A co se týče sci-fi žánru, tak jsem byl taky v úžasu, ale to je Roilandův stereotyp. ()

Reklama

Reklama