Reklama

Reklama

Je konec sedmdesátých let a čtyři teenageři se vydávají na koncert skupiny Kiss. Jako správní vášniví fanoušci se nenechají ničím odradit a nezastaví je ani fakt, že koncert je beznadějně vyprodaný.
V Detroit Rock City, příběhu o dospívání, se čtyři američtí středoškoláci snaží za každou cenu sehnat lístky na koncert své oblíbené skupiny Kiss. V průběhu jedné neobyčejné noci každý z nich prožije trýznivé i veselé momenty, jak je jejich urputná touha vidět své favority, staví proti autoritám, rodičům a neodbytnému vlivu disko hudby. Co začne jako nadšená honba za fantastickým rockovým zážitkem, se mění v sérii zašmodrchaných a komických nehod, s jediným hlavním cílem - získat možnost svobodně si splnit svůj sen. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (100)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ujetá a bláznivá komedie. Ty jsou ale kolikrát nejlepší. A tady se to příběhu vyplatí snad na tisíc způsobů. Celý to natočení je totiž dost bláznivý, ale když se na něj zvyknete, tak to podle mě zvládnete. Samotný film je parodie na sedmdesátý léta a Kissáky a točí se kolem party mladejch. Takže se do toho přimotá fakt celá řada scén kolem ženskejch, chlastu a tak. No klasickej metalovej vejhul. Náhodou jsem si všiml komentáře od mandese, který tu s takovým vypětím drtí komentáře na rozpočty a docela mě ty čísla zarazili. Rozpočet: 34 mega, tržby celosvětově 4 mega...takže jsou tvůrci třicet mega ve skluzu. Zajímavý. Film samotnej ale určitě špatnej není. Ale já osobně jsem o něm třeba nikdy neslyšel. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jedna kultovka co jsem dohnal teď po letech. I bez nostalgie a honění nad Kissákama mě to bavilo, ale byl to jednoznačně ten typ komedie, co bych býval užil tenkrát když mi bylo 13 a nebyl ještě tak otrlý znuděný hovado... 2x víc. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Věřím v Boha víc než v neúplatnost politiků, ale přesto jsem ochoten vynechat nedělní arcibiskupovo žvanění, kdyby v sousedním kostele zahráli KISS. Proto jsem si byl jistý, že mne šlapající muzika dokáže přenést přes případné přešlapy tohoto snímku a ono ejhle. Po celou dobu jsem měl chuť všem čtyřem nesympatickým puberťákům udělat uzel na páteři a rozhodně jsem jim nepřál, aby se usmířili s rodiči, aby zasunuli do pohledných slečen a ještě si užili koncertu. Na můj vkus to prostě byla jen disneyovka, ke které je rockové muziky škoda. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na konci 90. let se roztrhnul pytel s nejrůznějšíma teen-komediema a jelikož v tý době jsem byl taky týnejdžr a můj duševní vývoj se tenkrát nějak zastavil, tak mám dodnes pro tyhle filmy určitou slabost. Problém je, že děj filmu je situován někam na konec 70. let a celý se to točí hlavně okolo muziky. Mně se teda z celýho soundtracku nejvíc líbila písnička Popcorn od Gershona Kingsleyho, tak asi nemusim nikomu vysvětlovat, že hudební produkce Kiss mě moc nebere. Nicméně našly se tam i nějaký lepší chvilky, u kterejch jsem se zasmál a navíc mam nějakou slabost pro Natashu Lyonne, i když teda objektivně asi moc hezká neni, takže je to asi spíš moje úchylka. Celkově bych to viděl na 3 hvězdy. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

I keď ide o slušnú porciu zábavy a film nenudí, jedná sa len o ďalší prírastok do rodiny 'road trip movie', v ktorá je natoľko početná, že tu zaujme len jeden z mála. Napriek tomu som bol ale prekvapený dobre fungujúcej a netradičnej polhodinke, ktorá to celé zachránil a tak film neurobil hanbu ani skupine Kiss. 70%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Agresivnejsia verzia Zemeckisovho I Wanna Hold Your Hand. Postavy su tu vsak bohuzial nesympaticke hovada v najhorsich tradiciach 90's teenagerskych komedii. Ma to vsak super hudbu, cele to pekne slape a obcas som sa dobre zasmial. A navyse KISS mam rad a ich koncert som si velmi uzil. Slusny dobovy zanrovy nadpriemer za silnejsich 6/10. Spominany Zemeckisov debut je vsak uplne ina liga ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Detroit Rock City aneb jak se dostat na koncert KISS diskantům, pobožným matkám a wrestlerovi navzdory:-) I když je to taková blbinka, ta vlna pozitivni energie a výborné muziky mě dokonale převálcovala. A já se nevzpírala, neboť jízda to tedy byla pořádná!:-) ()

juta 

všechny recenze uživatele

Rockoví fanatici, kteří za každou cenu chtějí vidět svoji oblíbenou skupinu Kiss a cestou za tímto koncertem se jim jen lepí smůla na paty. Vtipná fajn partička, ve které jsou sympatičtí herci a dost se při jejich řádění nasmějete. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skvelí herci, nekorektný humor, božské cameá (Shannon Tweed a Ron Jeremy) a KISS!!! Kto zbožňuje KISS, bude zbožňovať aj toto a i tí, ktorí ich nemusia, sa budú dostatočne baviť. "I wanna rock'n'roll all nite and party every day!" ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Totálne strelená, bláznivá komédia, síce so slabým príbehom, no zato s plným priehrštím rôznych šialených nápadov. Čo všetko dokáže partia štyroch kamarátov urobiť, aby sa dostali na vytúžený koncert svojej milovanej kapely? Odpoveď je jednoduchá... no predsa všetko! Napr. aj pustiť do nohavíc alebo tancovať v striptízovom bare... Nečakajte nič extra zmysluplné, ale na precvičenie bránice to bohato stačí. 65/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když se jede na koncert skupiny Kiss musí to vypadat odvázaně. Čtyři oddaní fanoušci ani nic jiného nechtějí než se pořádně zmrskat a hlavně získat lístky na téměř vyprodaný koncert. Pro to, aby uviděli svoje idoly hodlají udělat snad všechno na světě a striptýz v zaplivaném baru jednoho z těch čtyř výtečníků je toho jasným důkazem. Trapas za trapasem a docela svižně podáno a natočeno. Andrews, Huntington, DeBello a Furlong jsou perfektní. Něco málo k dokonalosti chybí, ale kdo se chce pobavit v rytmu rockových Kiss si tohle může bez obav dát bez nutnosti pomalovaného obličeje. 80% ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Toto je návod jak zkazit a ztrapnit úžasnou muziku. Naprosto průměrná komedie s přehráváním a navíc vraždou mých oblíbených písniček. Skučel jsem vždy, když začala hrát nějaká rocková legenda. To snad i moje cesta na KISS z Plzně do Prahy byla zábavnější. Ono totiž, když máte relativně vtipnou scénu a vyženete jí scénářem do extrému, nestává se tím pádem vtipnější. Tyhle kapely si zaslouží daleko větší filmovou poctu než je Detroit Rock City, i když Kissmánii a dobu film zřejmě zachycuje dobře (nemůžu objektivně posoudit, nezažil jsem). Film o rockové muzice se dělá zatraceně těžko, ale tady mě prostě přepadal pocit, že to naopak z fanoušků rocku dělá idioty. Ač to imbecility Waynova světa (http://www.csfd.cz/film/14811-waynuv-svet-waynes-world/) nedosahuje. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Parta nejlepších kámošů se chystají na koncert sví nejoblíbenější kapely KISS, jenže se to zvrtne a až moc katolicky pobožná matka Džeremáji Brůse (jednoho z party) spálí všechny lístky a syna zavře do kostela. Jeho kámoši se vydávají Džere máju zachránit a někde splašit lístky. Cestou je čeká vtipný dobrodružství, zapeklité situace a taky diskanti. Nehorázná prdel, na kterou se vždycky rád kouknu. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vděčná bigotní Jamově matce za kremaci vstupenek, doufajíc, že tak budu ušetřena jazykové performance, odhodlaně jsem se pokusila vytrvat, i když bylo jasné, že k uspokojivému zážitku budu postrádat důležité záchytné body - nejsem středoškolačka, nepíšou se sedmdesátá léta, ale hlavně - Kiss nemůžu vystát! Takže mně tak trochu patří, že ani z náhradního programu, který by zastoupil hlavní nevýhody, nebylo nic - jen škodolibá záplata na moji diváckou bolístku - Kissáci jsou trapáci a film, který rozhodně nebere jejich jméno nadarmo, je právě takový... ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

DRC je typickým synonymem slova originalita. A to ve všech ohledech. Zpočátku nebylo jasné, kam se snímek nasměruje, ale úvodní jízdou s diskáčema nastartovala show, jakou svět nepamatuje.☺Současný ne, bohužel, doba opravdového fanouškovství je pryč. Sympatická 90-ková paráda s hudbou všeho druhu a vším co patřilo ke zlatému věku nejen v umění. Dobové prostředí a kostýmy, hodnoty, styl a vůbec život, kdy měl ještě smysl pojem člověk. Zní to nelogicky až banálně, když šlo celou dobu o šílené honění střelených mladíků za svým snem, přesto v tom nebylo nic vulgárního, natož obyčejného. Kultovní záležitost. Předvídatelný byl jen úvod s LP, vše ostatní se vyvíjelo naprosto nečekaně, jedinečně originálně. Fajn společnost, super doba, škoda jí, škoda ztraceného, co už nejde najít ani vrátit. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Měla jsem docela strach, jelikož se jedná o americkou komediální road movie o teenagerech, ovšem mé obavy byly zbytečné. Některé části sice byly nad hranice mého vkusu, ovšem výborně jsem se bavila. Čtyři přátelé se vydají na koncert své milované kapely, aby si tím uskutečnili svůj největší sen, a cestou se musí vypořádat s různými překážkami, ale co by pro KISS neudělali... Je to svižný film plný překvapivých zvratů, dobré hudby a humoru. ()

Reklama

Reklama