Reklama

Reklama

Je konec sedmdesátých let a čtyři teenageři se vydávají na koncert skupiny Kiss. Jako správní vášniví fanoušci se nenechají ničím odradit a nezastaví je ani fakt, že koncert je beznadějně vyprodaný.
V Detroit Rock City, příběhu o dospívání, se čtyři američtí středoškoláci snaží za každou cenu sehnat lístky na koncert své oblíbené skupiny Kiss. V průběhu jedné neobyčejné noci každý z nich prožije trýznivé i veselé momenty, jak je jejich urputná touha vidět své favority, staví proti autoritám, rodičům a neodbytnému vlivu disko hudby. Co začne jako nadšená honba za fantastickým rockovým zážitkem, se mění v sérii zašmodrchaných a komických nehod, s jediným hlavním cílem - získat možnost svobodně si splnit svůj sen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vděčná bigotní Jamově matce za kremaci vstupenek, doufajíc, že tak budu ušetřena jazykové performance, odhodlaně jsem se pokusila vytrvat, i když bylo jasné, že k uspokojivému zážitku budu postrádat důležité záchytné body - nejsem středoškolačka, nepíšou se sedmdesátá léta, ale hlavně - Kiss nemůžu vystát! Takže mně tak trochu patří, že ani z náhradního programu, který by zastoupil hlavní nevýhody, nebylo nic - jen škodolibá záplata na moji diváckou bolístku - Kissáci jsou trapáci a film, který rozhodně nebere jejich jméno nadarmo, je právě takový... ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Největší problém toho to filmu vidím v jeho reklamní propagaci, protože pokud opravdu nepatříte do skupinky obrovských fanoušků skupiny KISS, nebo nejste alespoň s někým takovým v blízkém kontaktu, tak jste o tom to filmu asi ani nikdy neslyšeli. Musím říct, že je to škoda, protože i když se jedná o teen komedii, což už samo o sobě automaticky trochu zavání pubertálními výlevy, tak to nepřekročilo moje pomyslné meze a pobavil jsem se místy náramně ( např. perverzní farář :D ). Ano jsou tu scény, které se líbí méně, ale to už tak ve filmovém světě chodí. Herecké obsazení vesměs sympatické a hlavně Edward Furlong mě prostě bavil jako za staré dobré doby druhého Terminátora. Velmi fikaně se vyřešil i scénář, který zhruba v polovině přejde nenápadně do sólového vyprávění. Jasně nečekejte žádné zázraky ( taneční disco bar mě opravdu neoslnil ), ale rozhodně jde o příjemné zpestření této rockové jízdy. Nesmím zapomenout ani na úžasný soundtrack, který je nabitý největšími peckami až k prasknutí a to nejen od KISSáků. Pokud tedy máte strunové nástroje naladěné správným tónem, nemůžete tímto filmem šlápnout vedle. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

I keď ide o slušnú porciu zábavy a film nenudí, jedná sa len o ďalší prírastok do rodiny 'road trip movie', v ktorá je natoľko početná, že tu zaujme len jeden z mála. Napriek tomu som bol ale prekvapený dobre fungujúcej a netradičnej polhodinke, ktorá to celé zachránil a tak film neurobil hanbu ani skupine Kiss. 70%. ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten typ filmů, na který se ne jen dá dívat, ale taky se u něj parádně pobavíte. Herci hráli nezkušené puberťáky velice přesvědčivě a k tomu doprovodná skvělá hudba skupiny Kiss a dalších rockových pecek. Klidně bych si troufla dát i ty 4*, ale když tohle porovnám s jinými čtyřhvězdičkovými filmy, takových kvalit zas komedie nedosahuje, tudíž zůstanu ještě trochu při zemi. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Parta nejlepších kámošů se chystají na koncert sví nejoblíbenější kapely KISS, jenže se to zvrtne a až moc katolicky pobožná matka Džeremáji Brůse (jednoho z party) spálí všechny lístky a syna zavře do kostela. Jeho kámoši se vydávají Džere máju zachránit a někde splašit lístky. Cestou je čeká vtipný dobrodružství, zapeklité situace a taky diskanti. Nehorázná prdel, na kterou se vždycky rád kouknu. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (26)

  • V roce 1978 odehráli Kiss v Detroitu dvě představení, 20. a 21. ledna. Ani jedno z nich se nekonalo v COBO Hall jako koncert ve filmu. Oba koncerty proběhly na Olympia Stadium. (liquido26)
  • Při zkoušce v garáži hraje Trip na kytaru, která se začala vyrábět až v roce 1996. Činely na Jamových bicích se začaly vyrábět až v roce 1999. (liquido26)
  • Amandu Finchovou, která v baru sbalí Hawka, hrála přítelkyně Gena Simmonse, Shannon Tweedová. (liquido26)

Reklama

Reklama