Reklama

Reklama

Je konec sedmdesátých let a čtyři teenageři se vydávají na koncert skupiny Kiss. Jako správní vášniví fanoušci se nenechají ničím odradit a nezastaví je ani fakt, že koncert je beznadějně vyprodaný.
V Detroit Rock City, příběhu o dospívání, se čtyři američtí středoškoláci snaží za každou cenu sehnat lístky na koncert své oblíbené skupiny Kiss. V průběhu jedné neobyčejné noci každý z nich prožije trýznivé i veselé momenty, jak je jejich urputná touha vidět své favority, staví proti autoritám, rodičům a neodbytnému vlivu disko hudby. Co začne jako nadšená honba za fantastickým rockovým zážitkem, se mění v sérii zašmodrchaných a komických nehod, s jediným hlavním cílem - získat možnost svobodně si splnit svůj sen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Attta 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejlepších rockerských filmů a navíc se u toho člověk dost pobaví a ta hudba nemá chybu.....♪♫ Apartně dobový příběh. takže dávám 5 hvězd! PS: Kdo si u tohodle filmu nezavzpomínal na své první zábavy/ koncerty/ fesťáky a jak se poprvé zchlastal jako prase u pořádný rockový hudby tak ho lituju, protože to jsou jedny z mých nejlepších vzpomínek! ;-) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Totálne strelená, bláznivá komédia, síce so slabým príbehom, no zato s plným priehrštím rôznych šialených nápadov. Čo všetko dokáže partia štyroch kamarátov urobiť, aby sa dostali na vytúžený koncert svojej milovanej kapely? Odpoveď je jednoduchá... no predsa všetko! Napr. aj pustiť do nohavíc alebo tancovať v striptízovom bare... Nečakajte nič extra zmysluplné, ale na precvičenie bránice to bohato stačí. 65/100 ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě baví takové ty hudební "road" filmy, které mají určitý start a cíl. Je jasné, že to s hlavními hrdiny dopadne dobře a všichni budou šťastní atd... Ale přesto mě baví sledovat jejich trapasy a překážky na cestě za lístkem na koncert skupiny Kiss :-). Nejsem tak úplně fanouškem rocku, ale třeba se k tomu časem dostanu a i přes tohle všechno jsem si tenhle film oblíbila. Herecké výkony super, zápletka super, šílená věřící matka byla skvěle na facku a Melanie Lynskey byla v miniroličce taky skvělá :-). Jeden z těch nejlepších hudebních filmů pro které mám slabost. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

DRC je typickým synonymem slova originalita. A to ve všech ohledech. Zpočátku nebylo jasné, kam se snímek nasměruje, ale úvodní jízdou s diskáčema nastartovala show, jakou svět nepamatuje.☺Současný ne, bohužel, doba opravdového fanouškovství je pryč. Sympatická 90-ková paráda s hudbou všeho druhu a vším co patřilo ke zlatému věku nejen v umění. Dobové prostředí a kostýmy, hodnoty, styl a vůbec život, kdy měl ještě smysl pojem člověk. Zní to nelogicky až banálně, když šlo celou dobu o šílené honění střelených mladíků za svým snem, přesto v tom nebylo nic vulgárního, natož obyčejného. Kultovní záležitost. Předvídatelný byl jen úvod s LP, vše ostatní se vyvíjelo naprosto nečekaně, jedinečně originálně. Fajn společnost, super doba, škoda jí, škoda ztraceného, co už nejde najít ani vrátit. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Detroit Rock City je primarne urcene lidem, kteri si nekdy prosli fazi die hard fanouska KISS. Ja jsem si to uzil jako nostalgickou jizdu se vzpominkami na leta na zakladce se sesity popsanymi Kiss logem a podobiznami vsech clenu na lavici a myslenkami na to, jak bych asi prozil neco podobneho, kdyby Kiss prijeli v te dobe do CR. Pro lidi Kiss nepolibenymi zbyde asi jen nadprumerna komedie s rockovou hudbou. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (26)

  • Kromě toho, že se Kiss objevili na konci filmu na jevišti, měl ještě každý z členů hrát menší cameo, ale k tomu nakonec nedošlo, protože Kiss přerušili turné kvůli závěrečné scéně z koncertu na jeden den a tyto scény se točily v jiný den. (liquido26)
  • Noviny, které si čte pan Johansen, obsahují článek o Jonestownském masakru, ale jsou datovány 13.10. 1978. Jonestownský masakr se odehrál až 17.11. 1978. (liquido26)
  • Jednou z protestujících matek před koncertem Kiss je i Pamela Bowenová, bývalá žena Paula Stanleyho (rozvedli se v roce 2001). (liquido26)

Reklama

Reklama