Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V odlehlé vesnici na jihu Afriky se objeví extrémně nakažlivý smrtící virus Mungia, který je jednou z mutací viru Ebola a je během krátké doby schopen vyhubit lidstvo. Zatímco vesnice je zlikvidována speciální bombou, v Kapském městě začíná práce na hledání a výrobě protilátky, pod vedením vynikající expertky v oboru virologie, doktorky Sery Levitt. Ve chvíli, kdy už je jen krůček od cíle však do laboratoří vtrhne ozbrojené komando pod vedením nechvalně známého fanatického teroristy Spencera. To pobije všechny zaměstnance kromě Sery, kterou unesou jako rukojmí. Cílem útoku byl virus, který chtěl fanatik Spencer ukrást, aby s jeho pomocí mohl nastolit nový světový řád. V Pentagonu je okamžitě ustaven krizový štáb pod vedením Merideth Tripp. Zatímco armáda se snaží prosadit preventivní řešení podobné tomu, které bylo použito na vesnici, jež byla původem nákazy, její poradce dr. Hume se snaží najít méně drastické řešení problému. Prvním krokem v tomto směru je tým elitních vojáků pod vedením Marcuse Poynta, kteří mají za úkol osvobodit Seru a zneškodnit Spencera, který se ženu snaží přinutit, aby pro něj vyvinula protilátku. První část úkolu se podaří a viroložka je osvobozena, Spencer však unikne, odhodlán vypustit virus mezi lidi bez ohledu na to, že se ještě nepodařilo najít protilátku. Jeden z jeho oddaných stoupenců si vstříkne virus do těla a jako živá časovaná bomba se ve snaze zničit veškerý civilizovaný svět vydá nakazit tolik lidí, kolik jen dokáže než ho smrt zastaví. Zatímco Sera se zoufale pokouší dokončit protilátku, armáda uvažuje o vymazání Kapského města z povrchu zemského, aby se tak zabránilo rozšíření smrtící epidemie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem čekala spíše Globální Odpad a ono to překvapivě bylo úplně normálné béčko/céčko. Jako oukej hlavní záporák Spencer je sladkej jak pytlík pralinek a zjevem připomíná modela na TEPLÉ spodní prádlo asi 100x víc než teroristu, ale pokud překousnete fakt, že když je na scéně, tak se začne přehřívat noťas, nemáte se čeho bát. Akce je béčková, příběh céčkovej, ale nenudí to, nesere to a nemodlila jsem se k Budhovi ať už je té píčovině konec. Takže mě snímek ze všech stran pozitivně překvapil a nemám strach, že mi z něj zase začne tikat v oku jako u jiných z 300. ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Nikdy NEpochopím, proč "pořád a neustále" spousta lidí zavrhuje "béčkové a céčkové" filmy, které NEjsou až zase tak špatné. Přesně jako tento - pěkný filmík - proložený perfektní hudbou. To že film natočí velmi známý a všemi uznávaný režisér z něho také NEmusí dělat dokonalý film, ale v mnoha směrech to tak je. I obyčejní režiséři si zaslouží ocenění, kterého se jim právě v mnoha případech NEdostává. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Ha ha ha Globální odpad! No tomu teda říkám genitální postřehy a komentáře. No to je teda vrchol invence!!! Doufám, že brzy plánované zavedení funkce zvané vypípávač nebo jak se ta vocasárna jmenuje, bude jak pevně věřím ničit nejenom kreativní, vtipné a originální komentáře, které mají bohužel tu smůlu, že nejsou úplně košer a obsahují nějakou tu vulgaritu, ale zaměří se i na lingvistické skvosty o dvou slovech které budou zřejmě tuto prima databázi v nejbližší době houfně zamořovat. R.I.P CSFD ať žije Globální ODPAD! 0% ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Globální odpad. Áno aj mňa to hneď vzhľadom na názov a kvality filmu napadlo. Klasické videozetko svojej doby, ktoré oproti súčasným DTV filmom aspoň nevyzerá tak brutálne podfinancovane jak amatérsky film. Ale bohužiaľ je Cunningham totálny packal, takže všetky tie prestrelky vyzerajú otrasne. Najviac ma sklamalo, že Bernhardt tu má minimum bitiek. Dokopy max 30 sekúnd, čo bol ten hlavný dôvod prečo som si film pustil. Takže jediným kladom filmu je kráska Mädchen Amick. Ale dej je nudný a akcia na hovno, takže celkovo to jej strata času a fakt globálny odpad. 0/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Příroda má stále nové nápady, jak nás zničit, ale věda vždycky najde spůsob, jak vyhrát........... Tohle je jen obyčejná televizní tvorba a tak jsem to tak i bral. Není to vysloveně stupidní, ba dokonce v některých pasážích to bylo i vtipné nebo napínavé. Otřesná byla hudba a méně povedené (nepovedené) triky. Co by však za takovýto snímek dala česká televize, natočit něco podobného třeba Nova nebo ČT, budou se ještě pět let plácat po zádech, jak skvělý film dokázali natočit. Tak jsem si tento snímek protrpěl až do samotného konce. Viděl jsem lepší snímky o virech, ale také mnoho horších. Dvě hvězdy jako odvirování, by mělo stačit. CITÁT - Zachovejte klid......... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Recyklovať scény, hlavne tie akčné a explozívne, či trikové bolo pri low budget direct-to-video vždy v móde. Tu som postrehol viacero, napr. taký záverečný výbuch lodi z FAIR GAME, alebo pár sekúnd explózií zo THE SPECIALIST. Chváliť sa cudzím perím tu nebolo určite zámerné, proste šetríme prachy. Zvyšok pokladničky dáme na lacný scenár, letenky pre štáb do Južnej Afriky a nejaký ten catering. A výsledok si užije už samotný divák. ()

Mania odpad!

všechny recenze uživatele

Nápad byl poměrně zajímavý, i když to zpracování bylo slabé. Dobře, ani tak zajímavý, jako skoro nový. Akční scény byly neuvěřitelně nudné a ani těch pár výbuchů to nemohlo zachránit. Zarazilo mě, že se dá jen tak zničit celý kontinent, to vážně? To nadšení na konci bylo nechutné. Muž potkal ženu, párkrát jí zachránil, aby ona mohla zachránit svět a jak jinak: happy-end. Blah. ()

M+M odpad!

všechny recenze uživatele

Pořád jsem přemýšlel,za co dát alespoň hvězdičku,ale nebylo za co. Snaha se sice cení,ale v tomto případě ani ne. Další hodně nepovedený film. ()

JARDAHONDA odpad!

všechny recenze uživatele

Film řadím k samotné špici těchto propadáků.. Zde nefungovalo vůbec nic !! Průser první kategorie a ostuda filmového průmyslu !! ()

Reklama

Reklama