Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kamarádi Drew (Kyle Gallner) a Max (Ryan Guzman) pravidelně živě vysílají rituál exorcismu. Ve skutečnosti je ale každá jejich show podvodem. Když ale na jednom z jejich vysílání narazí na skutečného démona, zjistí, že exorcismus fatálně podcenili, a aby toho nebylo málo – posedlou obětí je Drewova snoubenka Lane (Alix Angelis). Před rychle rostoucím publikem démon Maxe podrobuje řadě násilných a ponižujících výzev, jež ho měly potrestat za jeho online šarády. Mezitím ve snaze zachránit lásku svého života Drew zjistí, že zlověstný motiv démona není jen o pomstě, ale také o odhalení temných tajemství, která před sebou skrývali Max a Lane. Když zbývají pouze hodiny do představení, je otázkou času až se buď odhalí pravda, nebo je démon donutí setkat se s jejich tvůrcem. (Flekoun58)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (33)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Horor s komediálními prvky o filmařském týmu produkujícím na internetu populární vymítačskou show, jejíž poslední živý přenos (s najatými herci a předem připravenými triky pochopitelně) znenadání naruší skutečný démon a řádně zamíchá se sledovaností. Na atraktivním námětu vystavěná historka narušuje hororovou atmosféru komickými elementy, jejichž efektivita je však mírně proměnlivá, stejně jako některé herecké výkony, zcizující elementy a kolísavé tempo vyprávění. Film, vyprávějící především o zhoubnosti lží, léčivé moci odpuštění a o fascinaci hrůzou a násilím, nicméně i tak obsahuje dostatečné množství nápadů a šťavnatých scén, vydrží konzistentně bavit od začátku do konce a má hned několik překvapivých point i vyloženě rozkošný závěr, který si dovolí trefně rýpnout na správném místě. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Vcelku originální a zábavný přírůstek do složky vymítačských hororů. Bral bych ale, kdyby byl náladově konzistentnější, a vybral si, zda chce být hutným hororem nebo nahláškovanou hororovou komedií. Takhle není ani jedno a přijde mi trošku nedotažený a ta nevyváženost mu podkopává nohy. Bral bych to tedy buď děsivější a po všech stránkách hutnější, anebo přitlačit na pilu po komediální stránce. Na samém konci se film snaží být navíc přehnaně ambiciózní, což mi s ohledem na předchozí děj přišlo přestřelené. Uvítal bych, kdyby se to raději drželo víc při zemi a spíš šlo o komornější horor než o rozmáchlé dílo s ambicemi. Rozhodně jde ale o neotřelý počin, který by žánrové fanoušky neměl urazit. Na jedno zhlédnutí v pohodě. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Moderní, vcelku zajímavý a do jisté míry originální pohled na jinak ohraný žánr hororů o vymítání ďábla - což je informace, při které by hororoví fandové měli zpozornět. Damien LeVeck si vzal na paškál moderní trendy sledování absolutně čehokoliv na internetu a převrátil to v povedenou sociální satiru, která ke konci míří až překvapivě vysoko. Já osobně bych uvítal, kdyby se snímek víc rozhoupal buď ke komedii, nebo k hororu, takto to vyznívá po obou směrech trochu polovičatě, jinak ale palec nahoru za solidní zábavu. Druhé zhlédnutí možná časem přijde ku prospěchu. [Sitges 2019] ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Cleansing Hour je snaživou novodobou hororovou vymítačkou, kdy se skupina podvodníčků při jedné z jejich fejk seanci spálí a poprvé se objeví opravdový duch, který jednoho z party posedne a začíná teror. Občas má film větší spád a zábavnější tempo, ale jinak to spíš jen tak nějak plyne, odhalují se tajemství všech zúčastněných a nakonec přijde finále, jehož průběh je nám všem jasný už od počátku. Neurazí, nenadchne, ale klidně bych film vynechal, jelikož nic světoborného nepřináší. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Koncept je vlastně stejný jako u televizních lovců duchů, kteří narazí na skutečné strašidlo. Jen je v tomto případě na jejich místě exorcista. A i v jiných aspektech je to přehlídka různých klišé charakteristických nejen pro vymítačské horory, ale je to poskládané tak šikovně, že to působí celkem neotřele. Překvapí solidní technická stránka, je tu pár výživných úmrtí a démon či spíše démonka, byť to bylo především o kontaktních čočkách, byla sympaťačka. Líbil se mi i konec. Výhradu mám k příliš temnému vizuálu. Ať jsem kroutil čudlíkama jak chtěl, obraz se mi nepovedlo pořádně vyladit a jindy s tím problém nemám. A příliš mi neseděli ani herci, kteří byli pouze snesitelní. Ale jinak celkem slušný celovečerní debut a o LeVeckovi třeba ještě uslyšíme. 60% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu se objeví až ve 22. minutě. (noelcoward73)

Reklama

Reklama