Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kamarádi Drew (Kyle Gallner) a Max (Ryan Guzman) pravidelně živě vysílají rituál exorcismu. Ve skutečnosti je ale každá jejich show podvodem. Když ale na jednom z jejich vysílání narazí na skutečného démona, zjistí, že exorcismus fatálně podcenili, a aby toho nebylo málo – posedlou obětí je Drewova snoubenka Lane (Alix Angelis). Před rychle rostoucím publikem démon Maxe podrobuje řadě násilných a ponižujících výzev, jež ho měly potrestat za jeho online šarády. Mezitím ve snaze zachránit lásku svého života Drew zjistí, že zlověstný motiv démona není jen o pomstě, ale také o odhalení temných tajemství, která před sebou skrývali Max a Lane. Když zbývají pouze hodiny do představení, je otázkou času až se buď odhalí pravda, nebo je démon donutí setkat se s jejich tvůrcem. (Flekoun58)

(více)

Recenze (33)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, že bude posedlá transka, ale ta bohužel na natáčení nedorazila 😂 Scény odehrávající se ve studiu byly v pohodě, ale ty záběry sledujících fanoušků v zahraničí byly dost amatérské a spíše k smichu. Jako horror spíše slabší. Bez napětí, strachu, krve...⭐⭐ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příběh se zaměřuje na mladé podnikatele, kteří mají svůj vlastní nočni stream a vysílají fake exorcismus, ovšem problém nastane když se jim do jejich Show dostane opravdový démon, s kterým si nebudou náhle vědět rady. Nápad je rozhodně nevšední a alespoň to přináší něco nového do subžánru, masky ujdou, občas zafunguje humor, najdou se zde i lekačky a vyloženě film nenudí, takže na zabití času to jde. Fanoušci vymítání si můžou 10% navíc přidat. 50% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když se chopí produkce slovutný Louis Cyphre, i štáb streamující falešné vymítání může mít svůj Galaxy Quest.. V některých (především trikových) jednotlivostech ucházející, nicméně vadila mě ta fake in fake, pro jistotu do tmy ponořená architektura scén, některé herecké etudy i směr, kam se to celé na konci odebralo. Rozšířit čtvrthodinu krátkometrážní předlohy na celovečerní film není nic jednoduchého.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Povedený horor o vymítači, co si na něj hrál tak dlouho, až za ním skutečný démon přišel. Tedy démon, jak v závěru divák zjistí, nejde o žádného druhořadého ďáblíka. Tentokrát mi vůbec nevadilo, že film není téměř vůbec strašidelný, i když napětí místy měl. Hlavním motivem tohoto alegorického příběhu je lež, přetvářka a podvod. A kdo jiný by to měl lidem lépe ukázat než samotný Pán klamu. A pak samozřejmě ta smutně komická snaha zachránit se za každou cenu, ať to stojí, co to stojí. Oceňuji sympatické postavy, byť jejich temné stránky na ně vrhly zcela jiné světlo. Z hlediska speciálních efektů slabý průměr, ale o ty zde stejně nešlo. Ovšem zrození na konci bylo velmi pěkné. A krom všeho další kousek, co nastavuje církvi zrcadlo. Protože kdo chce věřit v Boha, obejde se bez církve i bez kostelů....i když ty jsou krásné, takže za návštěvu stojí. A kousek se sociální sítí v závěru je třešinkou na tomhle ďábelsky vypečeném dortu, co ale přímočaré hororové diváky zřejmě až tak nenadchne. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Moderní, vcelku zajímavý a do jisté míry originální pohled na jinak ohraný žánr hororů o vymítání ďábla - což je informace, při které by hororoví fandové měli zpozornět. Damien LeVeck si vzal na paškál moderní trendy sledování absolutně čehokoliv na internetu a převrátil to v povedenou sociální satiru, která ke konci míří až překvapivě vysoko. Já osobně bych uvítal, kdyby se snímek víc rozhoupal buď ke komedii, nebo k hororu, takto to vyznívá po obou směrech trochu polovičatě, jinak ale palec nahoru za solidní zábavu. Druhé zhlédnutí možná časem přijde ku prospěchu. [Sitges 2019] ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Po Exorcist 3 jsem si tímhle kouskem celkem spravil chuť. Dobrých hororů o exorcismu je v posledních letech jako šafránu. Divím se, že mi The Cleansing Hour unikl. Ale evidentně nejsem sám jelikož má zatím pouze 284 hodnocení. O to víc jsem byl překvapenej. A řekl bych, že jde o celkem originální kousek, kterej vnáší do exorcistických hororů určitý oživení. Holt doba jde dál a tak  dnešní době můžeme sledovat vymítání LIVE jak je tomu v tomhle filmu. Zní to sice ujetě ale funguje to. Mix hororu a sem tam i černýho humoru. Hodně pozitivně hodnotím to, že se ve filmu v podstatě pořád něco děje takže není prostor pro nudu. Samozřejmě, že to má i svoje chyby a něco bych klidně i vynechal. Ale po celou dobu sledování jsem měl z filmu pozitivní dojem. Ke konci jsem si říkal, že to mám mezi 3-4 hvězdami a tak jsem doufal, že se to neposere. Jenže v tom spatřil světlo světa ďábel jehož zjev mě zrovna neohromil a já to viděl na 3 hvězdy. Vše ale zachrání perfektní zakončení (podle mýho gusta), který vyšvihlo tenhle kousek ke slabší čtvrté hvězdě. Kdo se nebojí nové krve do žil v subžánru exorcismu nechť to zkusí. Možná bude překvapenej tak jako já. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Horor s komediálními prvky o filmařském týmu produkujícím na internetu populární vymítačskou show, jejíž poslední živý přenos (s najatými herci a předem připravenými triky pochopitelně) znenadání naruší skutečný démon a řádně zamíchá se sledovaností. Na atraktivním námětu vystavěná historka narušuje hororovou atmosféru komickými elementy, jejichž efektivita je však mírně proměnlivá, stejně jako některé herecké výkony, zcizující elementy a kolísavé tempo vyprávění. Film, vyprávějící především o zhoubnosti lží, léčivé moci odpuštění a o fascinaci hrůzou a násilím, nicméně i tak obsahuje dostatečné množství nápadů a šťavnatých scén, vydrží konzistentně bavit od začátku do konce a má hned několik překvapivých point i vyloženě rozkošný závěr, který si dovolí trefně rýpnout na správném místě. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Vcelku originální a zábavný přírůstek do složky vymítačských hororů. Bral bych ale, kdyby byl náladově konzistentnější, a vybral si, zda chce být hutným hororem nebo nahláškovanou hororovou komedií. Takhle není ani jedno a přijde mi trošku nedotažený a ta nevyváženost mu podkopává nohy. Bral bych to tedy buď děsivější a po všech stránkách hutnější, anebo přitlačit na pilu po komediální stránce. Na samém konci se film snaží být navíc přehnaně ambiciózní, což mi s ohledem na předchozí děj přišlo přestřelené. Uvítal bych, kdyby se to raději drželo víc při zemi a spíš šlo o komornější horor než o rozmáchlé dílo s ambicemi. Rozhodně jde ale o neotřelý počin, který by žánrové fanoušky neměl urazit. Na jedno zhlédnutí v pohodě. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Proč tohle existuje, to je mi záhadou. Talkshow s exorcistou a jeho posedlou fanynkou mě nevyděsil a ani bohužel nepobavil. Spíš je to paskvil. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď chcem vidieť blivajúcu stvůru, stačí mi zájsť na nejakú diskotéku na ženské hajzle, tam sa to deje často, nemusím si na to pozrieť tento film. Samozrejme na diskotéku až po lockdowne. Osobne sa ale takýmto miestam vyhnem a rovnako tak opätovnému vzhliadnutiu tohto filmu. Ono to má byť horor, ale častokrát pripomína skôr paródiu. Reálne nevystraší dokopy nič a čo je veľmi nedotiahnuté je to, že aj tam, kde sa divák môže teoretický zľaknúť, je celá situácia nachystaná tak, že o príchode strašidelného prvku tušíte dlhé sekundy predtým. A to je veľmi amatérske. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Cleansing Hour je snaživou novodobou hororovou vymítačkou, kdy se skupina podvodníčků při jedné z jejich fejk seanci spálí a poprvé se objeví opravdový duch, který jednoho z party posedne a začíná teror. Občas má film větší spád a zábavnější tempo, ale jinak to spíš jen tak nějak plyne, odhalují se tajemství všech zúčastněných a nakonec přijde finále, jehož průběh je nám všem jasný už od počátku. Neurazí, nenadchne, ale klidně bych film vynechal, jelikož nic světoborného nepřináší. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Dobrý béčkový příběh, překvapivě dobrá filmařina (triky, efekty, interiéry, kamera), ale nesmírně nesympatické herecké obsazení. Všichni ti pečlivě vystajlovaní krasavci a krasavice s jejich křečovitými pózami a hláškami a xichtěním mi byli od začátku až do konce protivní až běda. Mám rád civilní herecký projev, ne takovéhle rádoby cool přehrávání. Závěr s několika milými mordy se mi ovšem líbil, takže celkový dojem z filmu mám nakonec velice mírně pozitivní. Hodně slabá třetí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Koncept je vlastně stejný jako u televizních lovců duchů, kteří narazí na skutečné strašidlo. Jen je v tomto případě na jejich místě exorcista. A i v jiných aspektech je to přehlídka různých klišé charakteristických nejen pro vymítačské horory, ale je to poskládané tak šikovně, že to působí celkem neotřele. Překvapí solidní technická stránka, je tu pár výživných úmrtí a démon či spíše démonka, byť to bylo především o kontaktních čočkách, byla sympaťačka. Líbil se mi i konec. Výhradu mám k příliš temnému vizuálu. Ať jsem kroutil čudlíkama jak chtěl, obraz se mi nepovedlo pořádně vyladit a jindy s tím problém nemám. A příliš mi neseděli ani herci, kteří byli pouze snesitelní. Ale jinak celkem slušný celovečerní debut a o LeVeckovi třeba ještě uslyšíme. 60% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

No, nečakal som až takú šialenú jazdu. Film má dosť na začiatku bavil, hovoril som si. že taká vtipná paródia na youtuberov. Lenže potom prišiel demon, ktorý prehadzoval démonickú tvar za ľudskú tak často a trápne, že ma to začalo už aj iritovať. Niečo podobne som pred rokmi videl v Ski Academy, ale tam sa to hodilo, čo sem vobec nie. Ale musím uznať, že s trikmi, maskami a gore efektami sa pohrali. Film nevystraší, ale aspoň môže zaujať niekoľkými slušnými scénami či zaujímavými nápadmi a svižným dejom. Keby sa viac pohrali s ponurosťou a hlavne keby to bolo brané viac vážne, mohlo by sa jednať o prekvapenie. Ale to sa nekonalo. Silné 3*. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „The Cleansing Hour“ mě prostě bavil. Velmi mě překvapilo že tohle dokáže horor, který má v základu něco, co je celkem ohrané. Ale vzalo si to zajímavý přístup, relativně novátorský, uvědomovalo si to svoje slabiny a nesnažilo se to být příliš vážné. Přesto to trochu hloubku má, i když celou dobu máte pocit, že se měl divák bavit. A to se povedlo. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

nakonec to ještě vypadá líp, než sem původně čekal. Herecké obsazení je ok. Co se týče triků, taky v pořádku. A na to, že je to pořád v jednom prostoru, tak to uteklo jak voda. Až překvapivě rychle. Strohý je to ale taky slušně. 50%. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Na Internetu je show kde probíhá vymýtání ďábla akorát je to vše uměle vytvořené. Jednoho dne se tam dostaví ďábel osobně a rozjede to tam ve velkém. Ze začátku paráda bohužel čím dál více ke konci se to kazí scéna s omotanými kabely je příšerná a to upálení jak by smet co zase potěšilo byl ten konec. 60 procent ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Nápad velmi podobný brazilskému Os Exterminadores. Realizace i průběh v pohodě, ale nic na zapamatování. Naprostý průměr, ale na zabití odpoledne v pohodě. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Nechápem že som o tom doteraz nepočul, nakoľko exorcizmus a horory s ním môžem. Poňaté veľmi originálne, šou kde sa vymietajú démoni ako hoax, až sa na scénu pripletie skutočný démon. Masky výborné, občasná lakačka neurazila a hrdinovia boli sympatickí. Nápad s devil listom sa mi páčil. Horšie to bolo so slabšou atmosférou a hlavne celá tá linka ako sa pozerá celý svet mi prišla skôr trápna a zbytočná. U mňa za 3* ale pre takéto horory mám slabosť tak jednu prihodím. ()

Reklama

Reklama