Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tom, Soap, Eddy a Bacon jsou obyčejní mladíci z Londýna, kteří přemýšlí, jak bez práce přijít k velkým penězům. Využijí proto toho, že jeden z nich je geniální karetní hráč a tak dají dohromady pracně naspořených 100 000 liber a vyrazí do Harryho tajné herny. Výsledek je ale zdrcující - dluží Harrymu něco přes půl milionu, který musí do týdne vrátit, pokud se nechtějí setkat s Harryho „vymahači“. Co teď? Rozhodnou se proto okrást své sousedy, kteří se chystají uloupit marihuanu jistým pěstitelům. To vypadá slibně! Netuší však, že prodat ji nebude žádná legrace a londýnské podsvětí je malé. Zaplatit dluh tedy asi nebude žádný med. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (870)

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

Znamenité! Spolu so Snatchom ide o dva najlepšie filmy Guya Ritchieho (oba majú u mňa 100%). Lock, Stock and Two Smoking Barrels ponúka fantasticky vystavanú zmes rôznych postavičiek - drsných grázlov, malých zlodejov, mafiánskych šéfov, drogových priekupníkov a gangstrov. Všetky figúrky (ústredná štvorica, Big Chris, Little Chris, Hatchet Harry, Barry The Baptist, Nick The Greek, Dog - už len ich mená sú strašne kultové...) fungujú podľa geniálne prepracovaného scenára. Ide tiež o vysnívaný debut pre režiséra Guya Ritchieho a hercov Jasona Stathama a Vinnieho Jonesa. Scéna stretnutia všetkých gangsterských skupín v byte odohrávajúca sa za tónov Gréka Zorbu... Fúha... Absolútna lahôdka! ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Ono je to vlastne taká malá gangsterka, kde aj zdanlivo jednoduchá zápletka dokáže riadne pomotať hlavu. Ľúbila sa mi zvolená hudba, netypicky uchopená kamera a tiež hlavná pointa vyzývajúca ctiť kamarátstvo a zásady. Skutočným zásahom sú vycibrené dialógy a silná herecká zostava, pri ktorej ste nevedeli či fandiť jednej, druhej alebo piatej strane. Len ten distribučný preklad je zas-raz prvoplánový. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Asi budu svým vyjádřením vybočovat od většinového názoru, ale tohle mi přišlo mnohem lepší než Snatch. A možná právě proto, že jsem Snatch viděl dříve, takže už jsem tak nějak věděl, co mám očekávat. V tomto případě nebylo třeba ani cikánského Brada, ale zapotřebí byla režie a hlavně kurevsky propracovaný a vypointovaný scénář pod taktovkou pana Ritchieho. Škoda jen, že ta vypointovanost přišla na úkor průměrného začátku, jinak by to bylo za 5* bez výhrad. Rozhodně ale musím doporučit těm, kteří mají rádi krimi, dobrý scénář, anebo těm, kteří viděli Snatch, ale Lock Stock ne. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"No money, no weed, it's all been replaced by a pile of corpses."     Poriadne uletená kriminálna komédia s výborným čiernym humorom, zaradená v zozname 1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete. Možno, že to nie je až tak vybrúsené a vyrovnané, ako nasledujúci, rovnako ladený Podfu(c)k (2000) a ani ten audiovizuál mi nepripadá až tak oslnivý, predsa len ale je to Ritchieho prvotina s minimálnym rozpočtom a množstvom nehercov (debutujúci Jason Statham), takže v konečnom dôsledku ide o mimoriadne slušný počin. Príbeh je spletitý, plný nečakaných a nepravdepodobných zvratov, s množstvom absurdných situácií a svojráznych postáv. Tých je až toľko, že som sa v nich občas trochu strácal, to ale nevidím ako nedostatok filmu. K tým najštýlovejším patria drsniak Big Chris v podaní Vinnieho Jonesa a "pohoďák" Bacon v podaní Jasona Stathama, podobne, ako to je aj v prípade "Podfu(c)ku". Na druhej strane, ti dvaja veľkí šéfovia, Dog (jalový Frank Harper) a ten čierny týpek Rory Breaker (Vas Blackwood), nemajú tú potrebnú charizmu a nevzbudzujú rešpekt. Film je mierne nevyrovnaný, jeho prvá tretina je až na pár momentov (krádež zbraní) trochu menej záživná, keď sa to už ale začne poriadne mydliť (parádne zvraty, prestrelka bánd, vyvrcholenie so super pointou), tak to stojí za to.      "Alright, don't panic. Let's think about this." "No, fuck that. You can think about it. I am panicking and I'm off." ()

Skalda 

všechny recenze uživatele

Už při shlédnutí prvních 5 minut "Stathamova pouličního prodeje" mi bylo jasný, že tahle jízda bude dobrá. Srovnávání se Snatch je podle mě asi stejně zavádějící jako porovnávat třeba Gaunery a Pulp Fiction. Gauneři jsou bezesporu v něčem lepší než PF ale už to že byly dřív a že nejsou tak známý je svým způsobem dost distancuje. ()

fastum 

všechny recenze uživatele

Vynikající scénář propletený černým anglickým humorem mě dostal na hodně dlouho. -Aaagh! Oni mě střelili! -Tak je střel taky! ()

amokey 

všechny recenze uživatele

Tak se nějak nemůžu rozhodnout, zda se mi víc líbilo Sbal... nebo Podfu(c)k. Každopádně, tohle není tak zamotané, tedy jednodušší na pochopení než Podfu(c)k, ale o to víc je to absurdní.... Co dodat? Snad jen - bavila jsem se skvěle, díky Ritchie :) ()

Jorge-Z 

všechny recenze uživatele

Tak tohle si nechám líbít. S Podfu(c)kem nejlepší Ritchiho filmy. Londýn, špinavé kšefty, tuny mrtvých a černý humor. Miluju to! ()

Marys 

všechny recenze uživatele

V niektorých anglických snímkoch, ako napr. IT crowd, či Harry Potter nemám problém s angličtinou, no toto bol zas jeden z tých tvrdých orieškov, čo som sa márne snažil zachytiť, o čo tam vlastne ide. Aspoň spočiatku. Potom som sa do toho filmu už napasoval a musím povedať, že to stálo za to. Veľmi dobrý príbeh. Popretkávaný a zároveň zrozumiteľný so skvelou celkovou pointou. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

No, tak jsem si dokázal, že Ritchieho filmy mi moc nesedí. Kromě zajímavých detailů (hlavně kulomet) mě de facto nic neuchvátilo a celkově jsem se nudil. Co ale musím opravdu vyzdvihnout je perfektně zvládnutý konec. ()

Mouzon 

všechny recenze uživatele

Guy to umí i mnohem lépe. Postavičky londýnských gangsterů a "gangsterů z nutnosti" nejsou dostatečně pitoreskní, hlášky působí trochu jako přípravka na PODFU(C)K - osobně pro mne tento film z průměru (nejen na Ritchieho poměry) vytahují pouze absurdní situace, které si se svým slavnějším sourozencem v ničem nezadají. A ten hořící chlápek na začátku byl zcela geniální......Sting je překvapivě velmi, velmi dobrý.....+ hudba, samozřejmě ()

Sakalm 

všechny recenze uživatele

Skvělý anglický humor + neuvěřitelný ulét na který je Guy Ritchie absolutní génius! Můžu doporučit každému! Jak jsou zavření v té kleci to je parádní!!! 90%... ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý scénář, krásně propletené vztahy jednotlivých skupin se závěrečným vyvrcholením. Obzvlášť před 15 lety, kdy film vznikl, to byla určitě bomba. Styl humoru a vůbec pojetí filmu mi hodně připomínal některé Tarantinovy filmy, i když spíš jako chudší příbuzný. Nenudil jsem se přesto ani trochu. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Chápu, že vymyslet vhodný český překlad nemuselo být v tomto případě jednoduché, ale proč kurva musí být víceménně totožný s názvem režijního debutu Woodyho Allena? ()

Související novinky

Guy Ritchie chystá comeback

Guy Ritchie chystá comeback

16.05.2007

Pro producenta vykročení neobvyklým směrem, pro režiséra naopak návrat ke klasice. To je RocknRolla, nový film Guye Ritchieho. Režisér kultovních britských gangsterek Sbal prachy a vypadni a Podfu(c… (více)

Reklama

Reklama