Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vypravěčem spletitého příběhu, točícího se kolem ukradeného velkého diamantu, je neúspěšný boxerský promotér zvaný Turek, který se k divokému kolotoči událostí připletl se svým komplicem Tommym vlastně náhodou. Ukradený diamant má předat kurýr Franky Čtyřprsťák americkému šéfovi Avimu. O drahokam však mají zájem další gangsteři a zlodějíčci, mezi nimi především bezohledný ruský zabiják Boris Břitva, černošští provozovatelé zastavárny Vincent a Solomon a nakonec i nemilosrdný gangster a organizátor nelegálních boxerských zápasů Kruťák. V nepřehledné hře o drahocenný lup sehraje významnou roli také irsko-cikánský boxerský šampion Mickey, jehož podivnému dialektu jen málokdo rozumí. Není divu, že při tomto počtu účastníků v pomyslném ringu v tomhle zápase brzy nejde o vítězství, ale o holé přežití... Autorská gangsterská komedie Guye Ritchieho s českým názvem Podfu(c)k nesporně těží z úspěchu tvůrcova předchozího snímku stejného žánru Sbal prachy a vypadni (1998). Scénář údajně vznikal již v průběhu natáčení zmíněného titulu a vychází z podobné zápletky a jejího rozvíjení. (Česká televize)

(více)

Recenze (1 235)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Další povedená gangsterka z Londýnského podsvětí v rukou Guy Ritchieho. Tentokrát s účástí takových borců jako je Brad Pitt a Benicio Del Toro. Už ta skutečnost, že Pitt hraje cikorku je natolik bizarní, že snad chápete, že ten film je zcela jiný, jen ne normální. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, pro mě vcelku rozporuplný film. U několika scén jsem se opravdu od srdce zasmál, ale jinak to působilo dost nevyrovnaným dojmem. Mickey byl sice fakt borec, ale zbytek postav mi přišel hodně nevýrazný a naopak Brick Top mě neskutečně lezl těma svejma rádoby drsnejma kecama na nervy. Silnější, leč jen průměr. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nikdy nevěřte cigánovi, který boxuje jak třetí Kličko a k tomu se nápadně podobá Bradu Pittovi.. Ritchieho Gangsta Paradise z britských ostrovů se záplavou obskurních postav (Boris Břitva, Kulkozubej Tony) a spoustou vtipných hlášek (především Jonesův monolog o Pouštním orlu a scvrklých kulkách). To vše servírováno v kulometném tempu a s výborným výběrem hudby (Massive Attack, The Stranglers). Pokud nechcete skončit propíchnutí deštníkem Mary Poppins, mám pro vás na závěr jednu dobře míněnou radu: „Nejezděte do Londýna!“ ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Geniální Pitt, geniální Del Toro, geniální Jones... geniální Ritchie... jo, málem bych zapomněl - GENIÁLNÍ FILM! ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Se Sbal prachy a vypadni jsem ještě neměl tu čest. A jestli je natočen v podobném duchu jako Podfu(c)k, tak už nyní vím, že jej budu zbožňovat. Bezchybná krimikomediální mozaika mě na začátku chytla a do konce už nepustila. Brad Pitt se evidentně v Klubu rváčů nevyboxoval dost, Mickey si totiž box užívá jako nevinné hobby. Navíc ta jeho mluva - skotové hadra. V obsazení nepadl ani krůček vedle, všichni do rolí sednou přirozeně (Jones, Šerbedžija), skoro ze všech jde strach, až na Tommyho "jsem pojmenován po Tommy Gunu", ze všech čiší respekt, tolik potřebný (nedostatkové zboží) v podobných žánrovkách. Podfu(c)k vybočuje z řady díky zahrávání na vtipnou notu, a nutno říci že mu to jde k dobru. Bezpochyby za plný počet. Do you know what Nemesis is? ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Parádní film, to se musí nechat. Jen mě skutečně rozesmálo, jak podle Američanů vypadají cikáni (vysocí, ženy blond, po tmavé pleti ani stopy). Ne že bych proti nim něco měla. Ale jinak nemá Podfu(c)k - ten český název je jedním slovem geniální - chybu. Skvělá zápletka, která nutí diváka udržovat pozornost už od úvodní představovačky, vypointované dialogy, slušné herecké výkony. A Brad Pitt ukazuje, že umí zahrát skutečně cokoliv (i když o tom přesvědčil už ve 12 opicích). ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Šikovná komédia s cigánsky ladeným charakterom v podaní Brada Pitta. Stathamov nástup do nesmrteľnej elity hollywoodskych hercov sa po tomto filme stal skutočnosťou. Guy Ritchieovské esencie cítiť z každučkej scény. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jeden z najdrzejších filmov, aké som kedy videl. Perfektné hlášky, celkovo príbeh je parádne spísaný a poprepletaný, surový a úchylný. Škoda, že Guyovi sa podarili len dva takéto extracool filmíky. Ešte šťastie, že Tarantino/Rodriguez ho spoľahlivo zastupujú. 90%. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Vynikající film se skvělou hudbou, střihy, gagy a zápletkou. Cikáni chtějí nový karavan, turek chce přežít, ale hlavně všichni chtějí diamant. Až uvidíte tenhle film, budete ho chtít taky. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Geniálne a nepredvídateľné od začiatku do konca... fakt výborný scenár... rovnako tak som si vychutnal hudbu (beatbox s flautou nemá chybu) a dobrý bol aj strih... cestovanie Londýn - New York bolo tiež skvelé :D ;) ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Ohromně vtipné, dialogově stále stejně chytlavé jako ostatní "ritchieovky", příběhově velmi propracované. Brad Pitt jako cikánský boxer tomu nasazuje korunu. I přesto tomu "něco" chybí. Je to právě to "něco", jenž mne dohnalo k maximálnímu hodnocení Rock'n'Rolla. Bohužel ono "něco" se mi zde nepodařilo najít, ale i tak se jedná o nehoráznou zábavu. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Brilantné, na prvý krát nepochopiteľné, úchylné a hlavne plné neskutočne bizarných filmových figuriek, ktoré sú tak dobre zahrané, že ich nemožno nemilovať. A tie dialógy, genialita sama. Pre mňa top 10 film a určite top komédia. 100% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Byla chyba tuhle věc vůbec dávat do přehrávače. Ritchie jednoduše není můj šálek čaje a Podfuck je další z rádoby supercool drsňáckých filmů, které mě jednoduše nebaví. I ten černý humor mi prostě nesedl. Děj ještě ujde (i když postav je hodně a dosti se chvílemi pletou), Pitt je v roli cikána ucházející a jeho akcent nezapomenutelný, ale zbytek jsou jen a pouze stokrát viděné "přechcávací" báchorky. Neuvěřitelně mě iritoval odporný britský přízvuk, ale za to pochopitelně film nemůže. Sešla se skutečně solidní parta herců, bohužel však pro mě žánrově, filmařsky i stylizací naprosto mimo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Výborně zpracovaný kousek s výrazným potiskem režiséra Guye Ritchieho, kterému bylo k ruce velice zajímavé obsazení, ze kterého snad ani nelze vypíchnout jednoho herce, aniž bych neurazil ty ostatní. Snad jen fantastický přízvuk Brada Pitta, který natočil v podstatě pokračování Fight Clubu. V rámci několikavrstevného děje sledujeme zdánlivě nesouvislý příběh několika menších skupin, kteří řeší své vlastní problémy, jež však Ritchie ke konci geniálně propojí do jednoho velkého zvratu, při kterém se zmůžete pouze na jednoduché...wow...90% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Kufr plný diamantů, podvodníčci, mafiáni, cikáni, Boris, boxeři, lidožravá prasata, pískající pes, karavany, mačety...co dodat? Snad jen, že Guy Ritchie je borec a Brad Pitt nejsympatičtější cikán všech dob. 95%. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Veľmi podobné Ritchieho prvotine Zbaľ prachy a vypadni, na ktorej som sa svojho času skvele pobavil. Tentoraz mi to pripadalo tiež vtipné a zručne natočené ale niečo vadilo. Okrem podobnosti s už videným, najmä zobrazenie cigánskej komunity. Vo filme sú ružovolíci, zdali sa mi byť dokonca bledší než hlavní hrdinovia. Tvorcovia asi čerpali z nejakého tv dokumentu o cigánskych osadách vo východnej Európe, pričom mali pokazený jas. Charaktery a postavy nemenné a dané: zloduch je ukážkový prípad zla, bodrý agent KGB a partička černošských zločincov pôsobia humorne, rozprávač je vyrovnaný s tým čo príde, blonďavejúci cigáňsky boxer a pískajúci pes sú nevyspytateľní. Všetci sú podriadení získaniu obrovského lupu aby boli zabezpečení. Schématicky pripomínajúce konkurenčný boj firiem preťahujúcich sa o zákazníka, ktorým je v tomto prípade drahý kameň. Najviac mi vadilo toto jemné pradivo konzumnej ideológie, nenápadne vsunutej do „cool krimi – komédie“. Podpriemerný film prežúvajúci už veľakrát vymyslené. Jedinou originálnou inováciou je svojrázne rozohratá rolička hazardujúceho kuriéra Benicia del Tora. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Podfuck je vystajlovaná gangsterka se skvostně vybranou hudbou a scénářem s kvantem zápichů, v neposlední řadě se zástupem výborně napsanejch postav. Všem je dáno dost prostoru aby se předvedli. J. Statham, jehož chraplák filmem provází, má charizmatu na rozdávání, Alan Ford je zcela nechutnej, Brad Pitt perfektní. Ty tři černoši tupouni byli k posrání vtipný a dokonalej byl i Vinnie Jones a jeho proslov o koulích. K tomu sem tam nějaká parádní scéna, třeba když Pitt nečekaně smete toho rusáka nebo boží scéna hořícího karavanu za zvuků Angela od Massive Attack, což je naprosto nejlepší song ever! Jeden z nejlepších filmů Guye Ritchie. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie v ještě lepší formě než v „Lock, Stock and Two Smoking Barrels“!! Neuvěřitelná směska postav a národností, přehršel hlášek, bizarní situace, výtečný hudební doprovod a skvělí herci. Navíc hypnotické scény jako například hon na zajíce a Tyrona nebo závěrečné klání v boxu bez rukavic podbarvené vypalovačkou „Fuckin` in the Bushes“. Stoprocentní jízda, ze které si kromě potrhané bránice odnesete poučení mimo jiné o tom, že pes sežere opravdu všechno, že je lepší mít pořádnou bouchačku a ne jen repliku, že Londýn umí být proklatě nebezpečné místo, že vlastní prasečák se může hodit, a že boxerský šampion Brad Pitt stojí na vrcholu potravního řetezce. Je to ujeté, je to zvrhlé, je to za 5* hvězd! ()

Související novinky

Guy Ritchie chystá válečný thriller

Guy Ritchie chystá válečný thriller

22.02.2021

Režisér Podfu(c)ku či Gentlemanů Guy Ritchie si zdá se vyhlídl svůj příští projekt. Britský filmař se čerstvě upsal režii snímku Ministry of Ungentlemanly Warfare pro studio Paramount. Kromě režie se… (více)

Ze Skryté identity bude seriál

Ze Skryté identity bude seriál

24.08.2016

Zrovna včera jsme tu řešili, jak se streamovací služba Crackle ujala Ritchieho Podfu(c)ku a (po vzoru Farga) z něj udělá samostatně fungující seriál. A víte co? Přesně to samé teď potkalo i Skrytou… (více)

Ron a Chuck chystají Podfu(c)k

Ron a Chuck chystají Podfu(c)k

23.08.2016

Pamatujete si, jak seriálové Fargo znělo jako špatný nápad a vyklubala se z něj uznávaná pecka? Tak to samé se teď plánuje s Podfu(c)kem. Streamovací služba Crackle, která je zodpovědná třeba za talk… (více)

Šerbedžija podusí Neesona

Šerbedžija podusí Neesona

17.10.2011

Pár záporáků a psychopatů si už Chorvat Rade Šerbedžija zahrál – kdo by zapomněl třeba na Borise Břitvu z Podfu(c)ku? Teď se bude mstít za smrt svého syna, kterého agent Bryan Mills alias Liam Neeson… (více)

Reklama

Reklama