Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vypravěčem spletitého příběhu, točícího se kolem ukradeného velkého diamantu, je neúspěšný boxerský promotér zvaný Turek, který se k divokému kolotoči událostí připletl se svým komplicem Tommym vlastně náhodou. Ukradený diamant má předat kurýr Franky Čtyřprsťák americkému šéfovi Avimu. O drahokam však mají zájem další gangsteři a zlodějíčci, mezi nimi především bezohledný ruský zabiják Boris Břitva, černošští provozovatelé zastavárny Vincent a Solomon a nakonec i nemilosrdný gangster a organizátor nelegálních boxerských zápasů Kruťák. V nepřehledné hře o drahocenný lup sehraje významnou roli také irsko-cikánský boxerský šampion Mickey, jehož podivnému dialektu jen málokdo rozumí. Není divu, že při tomto počtu účastníků v pomyslném ringu v tomhle zápase brzy nejde o vítězství, ale o holé přežití... Autorská gangsterská komedie Guye Ritchieho s českým názvem Podfu(c)k nesporně těží z úspěchu tvůrcova předchozího snímku stejného žánru Sbal prachy a vypadni (1998). Scénář údajně vznikal již v průběhu natáčení zmíněného titulu a vychází z podobné zápletky a jejího rozvíjení. (Česká televize)

(více)

Recenze (1 235)

9HK 

všechny recenze uživatele

82. nejlepší film historie...??taková nuda...Statham slabej, Pitt průměr...další si už ani moc nepamatuju... ()

EuPhOrY. 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si vlastně říkal o čem to je... Ale po několika desítkách minut jsem se do filmu vžil a to se mi líbilo... Výborní herci a výborná režie.... Zajímavá zápletka rozložená do několika dějových linií od zhýralého cikánského života po život hloupých černochů ze zastavárny... 4* jen za ten začátek, jinak bych dal 5 ()

Bastard2 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu mě nejvíce bavil Brad Pitt. Děj mi nepřišel až tak geniální a myslím, že se nejedná ani o nic nějak moc originálního. Ritchie se přiblížil Tarantinovskému stylu a to je tenký led. Když někdo s něčím začne je těžké napodobit ho tak, aby byl výsledek na úrovni, ale tady se to v rámci mezí a s přimhouřením oka povedlo. ()

GilbertL 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů plný skvělého černého humoru, mnohdy až absurdních situací a postaviček, kde jedna každá z nich stojí za to.:) Nejvíc mě dostává, jak Ritchie dokáže souvisle odvyprávět několik dějových linií, aniž by se v nich divák ztrácel, a to jak je splétá a prolíná tak, že na konci nezůstává nic nedořešeno. A dialogy zde patří k těm nejlepším jaké jsem ve filmu slyšel: "NĚCO K PROCLENÍ?" "JEN RADA: NEJEZDĚTE DO LONDÝNA." nebo "TAK CO BUDE S TÍM KUFREM?" "JEDINÝHO CHLAPA, KTEREJ ZNAL KOMBINACI, JSI PRÁVĚ ZASTŘELIL." ()

FWBoy 

všechny recenze uživatele

Typický videoklipový režijní styl Guye Ritchieho jede od začátku až do konce ve zběsilém tempu, to znamená že nudit se při sledování filmu učitě nikdo nebude. Vtipné hlášky, cool režijní vychytávky, drsní (ne ale zas tak moc) hoši, to je prostě Guy Ritchie. Nečekejte od Podfucku žádnou intelektuální zábavu, ale akční zábavnou masírku, od začátku do konce.. Enjoy! ()

AshMorgan 

všechny recenze uživatele

Pět hvězd dávám jen filmům, u kterých mi běhá mráz po zádech a v břichu mi chodí mravenci...a tady se to povedlo dokonalou režíí, famozní hudbou a geniálním střihem. Ta pasáž s honem na zajíce a ty prostřihy na toho "přiblblýho negra" jak ho nazvali je prostě geniální. Požitek! (tam to byly spíše termiti přímo v žaludku) A Pitta bych v takové roli nečekal, ale ukázal, že kdo umí umí...a kdo neumí, ten čumí, a já čuměl s otevřenou hubou. A nezapomeňte... Zimostrázově modrá! ;-) Díky Guyi! ()

floppy4 

všechny recenze uživatele

Moc ma nechyta tento typ kvazi akcnej komedie, kedy mam pocit ze som v blazinci alebo mi vymyvaju mozog. Uznavam ze herci vyborni, kamera a vsetko naokolo, akurat scenar taky vadny- pseudoavantgardny, lebo uz uz cakam ze to "zacne" (a vznikne nejaka peckova pointa) a furt nic... Ani Ritchieho Rock n Rolla ma nechytila... Cakal som ovela viac, Snatch ma dost sklamal... ()

Agora 

všechny recenze uživatele

Bohužel mě tento film vůbec neoslovil, pobavil mě jenom "cikán" Brad Pitt a nejvíce mě dostaly jeho šílené oči při pohledu na hořící karavan a rozhodnutí o pomstě. ()

bramborak89 

všechny recenze uživatele

ja skutecne nerozumim tomu hodnoceni filmu tady. toto je, jednim slovem, shit. absolutni nudny zmetek kteremu davam 2 hvezdny (nikoliv odpad!) jenom kvuli asi trem zajimavym momentum ve filmu. fuj ()

Borghal 

všechny recenze uživatele

Výborné. Nemám co vytknout. Svižné, vtipné, výborné hlášky, zamotané dějové linie, které do sebe na konci dobře zapadnou, konec, který jsem neuhodl až do poslední čtvrthodiny a hlavně výborné postavy v čele s Bradem Pittem v roli cikánského boxera s ocelovým tělem a tak rychlou řečí, že mu téměř nikdo nerozumí :) ()

wcolkin 

všechny recenze uživatele

Nechci tu psát 152336542 řádků o tom jak moc mě Snatch bavil ! Kdo ještě neviděl,měl by svou chybu urychleně napravit!! Klobouk dolů a Pitta hned řadím mezi své oblíbené herce....RESPECT ()

DK1113 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý podľa mňa prekonal aj pulp fiction. Tak ako pri ňom som sa nesmial už dávno :). 2 čierny gangstri, ktorí dokonale ovládajú svoje remeslo + tretí, ktorí im nádherne odstaví auto, neuveriteľné zápletky a asi najlepšie scénky a hlášky, aké som kedy počul. REPLICA - DESERTEAGLE 5.0, Boris Bulletdodger and Who's proper fucked now? ()

tomasBA 

všechny recenze uživatele

Dobry film ale...no proste neprislo mi to ani zdaleka take dokonale ako Zbal prachy a vypadni. Scenar dobry, vynikajuci Pitt, ale to je asi tak vsetko... No proste Lock, Stock and two smoking barrels to nieje:) RE: toto som bez problemov pochopil na prve zhliadnutie, Lock, Stock az na druhe:) a tiez hudba ma vobec nechytila, co o Zbal prachy a vypadni sa neda zdaleka povedat:) ()

may23 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem nic nečekal a bohužel jsem se ani ničeho nedočkal. Poměrně nechápu takové vysoké hodnocení. Film, který od začátku do konce je takový rozházený. Člověk celou dobu čeká, že se něco začne dít, ale nezačne. Jedním slovem nuda. ()

ShaThyc 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo perfektné ! Brad Pitt s nimi pekne vyj.... chcem povedať, že ich pekne oklamal. Hlášky nemali chybu, bavil som sa po celý čas, odporúčam pozrieť si. ()

Choucas 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý, výborně sem se bavil, ale ničim mně to nepřekvapilo bohužel, což bude ale tím, že před Snatchem sem viděl už Lock, Stock and Two Smoking Barrels a RockNRollu. Ritchieho klasika, která nepřekvapí, ale ani nezklame a rozhodně pobaví. Výbornej Brad Pitt a obsazení celkově, výborný dialogy, výborně natočený. O něco lepší než RockNRolla, na stejně špičkovým místě ve svý kategorii jako je Lock, Stock ... . Ritchie tyhle komedie umí a lidi se baví a to je hlavní, je jedno že všechny zmíněné filmy jsou víceméně variací na jedno a to samé. Pomalu ale jistě, a nečekaně se z Ritchieho stává můj oblíbenec, protože tenhle styl filmu já prostě můžu. Jasnejch 5 hvězdiček. ()

xgremi 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem kolem tohohle filmu chodil a po zhlédnutí jsem zjistil jak velká to byla chyba. Je to taková vtipná gangsterka s excelentními výkony herců, která ani chvíli nenudí, protože příběh je jednoduše výbornej. Tenhle film si podle mě 5* určitě zaslouží. ()

Související novinky

Guy Ritchie chystá válečný thriller

Guy Ritchie chystá válečný thriller

22.02.2021

Režisér Podfu(c)ku či Gentlemanů Guy Ritchie si zdá se vyhlídl svůj příští projekt. Britský filmař se čerstvě upsal režii snímku Ministry of Ungentlemanly Warfare pro studio Paramount. Kromě režie se… (více)

Ze Skryté identity bude seriál

Ze Skryté identity bude seriál

24.08.2016

Zrovna včera jsme tu řešili, jak se streamovací služba Crackle ujala Ritchieho Podfu(c)ku a (po vzoru Farga) z něj udělá samostatně fungující seriál. A víte co? Přesně to samé teď potkalo i Skrytou… (více)

Ron a Chuck chystají Podfu(c)k

Ron a Chuck chystají Podfu(c)k

23.08.2016

Pamatujete si, jak seriálové Fargo znělo jako špatný nápad a vyklubala se z něj uznávaná pecka? Tak to samé se teď plánuje s Podfu(c)kem. Streamovací služba Crackle, která je zodpovědná třeba za talk… (více)

Šerbedžija podusí Neesona

Šerbedžija podusí Neesona

17.10.2011

Pár záporáků a psychopatů si už Chorvat Rade Šerbedžija zahrál – kdo by zapomněl třeba na Borise Břitvu z Podfu(c)ku? Teď se bude mstít za smrt svého syna, kterého agent Bryan Mills alias Liam Neeson… (více)

Reklama

Reklama