Reklama

Reklama

Samantha (Jennifer Love Hewitt) je americká študentka hudby na renomovanej londýnskej univerzite. Je bezstarostná, impulzívna a až po uši zamilovaná do svojho britského priateľa Iana (Paul Nicholls). Ibaže pre toho je prvoradá práca, na súkromný život nemá čas a svoju krásnu priateľku trestuhodne zanedbáva. Nevidí, ako ju pomaly ale isto stráca. Až keď osud tragicky zasiahne do ich životov, Ian si konečne uvedomí, čo Samantha pre neho znamenala, a jeho dušu pohltia neznesiteľné výčitky svedomia. Kiežby jej bol dokázal, ako veľmi ju miluje. Kiežby mohol zvrátiť čas a začať so Samanthou vzťah ešte raz odznova, s čistým štítom. Sila jeho lásky však prinúti samotný osud, aby zmenil svoje kruté rozhodnutie a zvrátil čas aj dôsledky tragických udalostí, ktoré sa už odohrali... (TV JOJ)

(více)

Recenze (160)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Znáte to.. Naplánujete si, jak půjdete brzo spát, abyste dohnali spánkový deficit. Na youtube si najdete náhodný film, aby Vás uspal, protože jste jak malý děcko a bez sluchového vjemu neusnete. A po hodině a půl smrkáte druhý kapesník, nadáváte tomu filmu i sobě a říkáte si, proč jsem si nepustila raději audioknihu Harryho Pottera, ta přeci uspí pokaždé. Vždyť Láska na druhý pokus je jedno velké klišé, které už jsem několikrát viděla. Při výběru to vypadalo nenáročně a tupě, tak proč jsem na to koukala a bojovala s usnutím? Protože jsem taky tupá a občas i to moje srdce touží po romantice. I když v nevhodný čas. Takže tu piju svoji první kávu (nebude poslední), stále nadávám a stále prožívám ty závěrečná slova. Ach. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu to rozdýchat a u žádného filmu jsem snad nebrečela tolik, jako u tohoto. Pořád mi v hlavě zní ta krásná slova. Film, který pronikl hluboko pod moji kůži. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je romantika jak trám. If Only se v mém hledáčku ocitl hlavně kvůli Jennifer Love Hewitt a tajně jsem doufal, že mě film nezklame. Nezklamal, spíš velmi mile překvapil. Snímek měl velmi slušný rozjezd a od chvíle, kdy Ian dostal druhou šanci, mě to chytlo ještě víc a výborné tempo vydrželo až do konce, který sice byl lehce natažený a sentimentální, ale k tomuto filmu to tak nějak prostě patřilo (navíc jako bonus na závěr ještě zazněla Take My Heart Back od herečky samotné, o které jsem neměl moc tušení, jak dobře zpívá). Po výborné Jennifer, sympaťáku Paulu Nichollsovi, musím ještě rozhodně zmínit Toma Wilkinsona, který se zde objevil ve velmi zajímavé roli, chvílemi mě z něho až mrazilo. No, uznávám, že film krapet nadhodnocuju a řada z vás si nejspíš od mého hodnocení 1 nebo 2* odečte (že by menší guilty pleasure? ;-) ), ale mě prostě, jak se říká, opravdu chytl za srdíčko a ten plný počet dám. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Smutný, místy zábavný a zároveň dobře koukatelný romantický film se sympatickým obsazením. Lidi co mají rádi romantické filmy si přijdou na své. Tuto oddychovku hodnotím 3,5 hvězdičky… ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak ... Láska na druhý pokus podruhé a tentokrát je to přesně to co jsem měla v plánu vidět ... Chtěla bych původně napsat jak mě udivil orchestr společně se sborem ... dostat novou hudební věc pár minut před koncertem a zahrát ji tak dokonale jako by ji měli secvičenou měsíce. Také jsem nejdříve chtěla napsat jak úžasně zahráli oba herci své role, jak mě ta změna ... ten druhý pokus milovat dojal, jak všechno bylo dokonale romantické a jak jsem nakonec zůstala v údivu a vytřeštěnýma očima hledět ....... holt nenapadá mě výstižnější komentář než prosté - "Každý den miluj tak, jako by to mělo být naposledy" ... ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Dokážu si "If Only" představit jako opravdu dobrý klenot mezi televizními filmy, ale jinak je to průměr. Přestože se tam našly silné momenty a uvědomění si hlavního hrdiny bylo sympatické a dojemné, ta doprovodná hudba mi onu romantickou atmosféru většinou úplně zkazila. Přesně takovou si umím představit u seriálů jako "Tak jde čas", ale u filmů z roku 2000 a dál je to docela ostuda. Možná se rozčiluji nad prkotinou, ale hudba dělá opravdu hodně. Jinak film dokazuje, že člověk si začne vážit druhé osoby až poté, co ji ztratí.. což je velice skličující, ale bohužel pravdivé. Hlavní herec je docela neokoukaný a přestože mi Jennifer jinak vůbec nevadí, tady mi vysloveně lezla na nervy. U ní asi platí "co strašný účes, to strašný herecký výkon", byla nepřesvědčivá, protivná, do své role se nehodila a ke konci vůbec nedojala. Jinak chválím deštivou atmosféru Londýna a zápletku ( i když se to s tou druhou šancí vůbec nevysvětlilo).. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

DVD s tímhle filmem bych si dala říct. Hledala jsem pořádnou romkom s JLH, až jsem ji našla. Sice úplně nerozumím té rovnici, totiž, aby to bylo hodně romantické, tak se to musí odehrávat v Anglii (?!), ale ona je prostě kočička. Mazel, kvůli kterému se vyplatí tento žánr akceptovat. Skoro bych si někdy dala říct a zkusila bych dokoukat víc filmů s Meg Ryan. Až takové kouzlo může mít ta naše Love Hewitt :) A tady má i pěkné vlastní songy Love Will Show You Everything a Take My Heart Back. Což mi připomíná, že svou pěveckou kariéru nepěstuje na můj vkus dost, ale když už, tak to stojí za to. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nemusí být vždycky tak úplně pozdě. Ani po smrti.. Na poli romantických filmů se málokdy objeví nějaký svěží, poměrně originální zástupce. Romantické drama, sic několikrát zabolí promarněná šance v té či oné scéně, mě k sobě přivolalo prostřednictvím režiséra Gila Jungera, tvůrce mnou toliko milované modernizace Shakespearovy hry Zkrocení zlé ženy 10 důvodů, proč tě nenávidím. Jak říkám, v mnohém se to mohlo posunout do ambicióznějších výšin, nicméně atmosféra Londýna, déšť, hudba, chemie mezi ústřední dvojicí.. prostě si někdo s divákem hraje na vydíranou, ale na mě to fungovalo.. a za to se nestydím. Potěší i herci. Neokoukaný a zejména v druhé polovině s přehledem uvěřitelný Paul Nicholls a překvapivě umírněná a vskutku velmi příjemná Jennifer Love Hewitt (její asi nejlepší snímek).. tak proč to s nimi nezkusit? *** až **** ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Nejprve se mi to jevilo jako průměrný film. To se ovšem zlomilo úderem 30. minuty a velkého obratu. Od té chvíle jsem hltal každou vteřin u filmu a do poslední chvíle jsem byl velice napjatý, jak to vlastně dopade. A co se týče právě toho konce, tak takhle jsem ho nečekal... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mě to vcelku bavilo, mystery zvrat jsem přivítal s nadšením, ale od tý doby to šlo dolů. Příběh mě začínal mírně nudit a ke konci to bylo na můj vkus až moc velký drámo. Přestože druhá půlka byla zajímavá, se zajímavou myšlenkou, tak to na mě působilo tak nějak divně a konec mě příliš nedostal. Určitě se ale jedná o film, který stojí za pozornost a neměli by si ho nechat ujít především ti, kteří si libují v silných citových filmech a nevadí jim trocha nadpřirozena. 65% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Láska na druhý pokus mě celkem zaujala svým příběhem, resp. nezvratností osudu. Hlavní hrdina se snaží změnit osud své přítelkyně, jenž mu byl promítnut ve snu. U mě to je rozhodně na 4* za neokoukanost námětu, zpracování, občas i za snahu působit na city a za závěr, který nesklouzne do laciných vod. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Herecky sympatický obsadené (pekná Hewittka plus hybrid Brendana Frasera a Timberlakea, ktorý sa vola Paul Nicholls) a príbeh tiež zaujme. Úvod ma až tak nezaujal, ale niekde od polky, keď sa vrátime v čase to začalo byť dosť zaujímavé. Čakal som, že sa tam udeje niečo viac, ako len to čo sa tam udialo, takže nakoniec som ostal trošku sklamaný, ale inak fajn vymyslené a záver niekoho možno aj dojme. 70% - 3* ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Teda, tohle byl pro mě tak depresivní film, že bych málokde hledala depresivnější. Ano, bylo to strašně přeslazený, ale zase na druhou stranu, když se vžijete do hlavní postavy toho kluka, tak kdo by mu to vyčítal. A upřímně se mi až chtělo občas brečet, právě kvůli těm jeho sladkým řečičkám. Jen bych teda vytknula obsazení, myslím, že to mohlo být mnohem lepší. 4* ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Pokud uvážím, že většina silných romantických filmů, co jsem viděl, pocházela z východu (Asie), pak musím v tom kontextu prohlásit, že tohle je v mých očích jeden z nejlepších romantických filmů západu. Všechno tu funguje jak má, trapasy jsou opravdu takové, že si člověk zakrývá oči, dialogy nejsou kýčovité, scény opravdové a děj - samozřejmě krom hlavní premisy - naprosto uvěřitelný, alespoň pro někoho, kdo opravdu hltá romantiku. Kéž bych věděl o víc takových filmech. Na kontextovém západě mě bohužel ale asi lepší nenapadá, takže mu prozatím chtě nechtě musím přiřknout pomyslnou korunku. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Začiatok bol veľmi dobrý, ale potom to všetko upadlo. Mám taký dojem, že sa až príliš tlačilo na "pílu", príbeh na mňa pôsobil umelo. Možno práve preto, že romantická atmosféra nebola vystavaná na adekvátnych "srdcových" dialógoch. V celom filme zaznela možno jedna pekná myšlienka a to sa mi zdá málo. Preto potom na konci neprišli skoro žiadne emócie, aj keď by sa to vzhľadom na spôsob ukončenia príbehu čakalo. Skrátka, film vo mne nedokázal vzbudiť viac emócií ako len u bežnej, priemernej drámy, aj keď sa o to snažil. Podľa mňa však ten príliš umelý, nátlakový spôsob dosiahol opačný účinok, preto ho hodnotím ako slabý priemer. 55/100 ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad a pohled na věc, krásný film a zážitek! Líbila se mi stopáž a že nic tam nebylo navíc, vše, co mělo být řečeno, tam bylo a jako celek to na mě působilo jen jako životní situace. Protože člověk si uvědomí, co měl, až když to ztratí, je to tak... bohužel. Jennifer tu byla rozkošná a zároveň hrála přesvědčivě. A posledních 20 minut jsem neviděla na monitor, takže režii nemůžu upřít hru na city. Romantika hadr no. ()

stilgar1 

všechny recenze uživatele

I v žánru romantických filmů tento snímek silně zaostává. Po celou dobu sledování jsem si přál jen to, aby již nastal konec. Ten však nebyl tak hrozný, jak jsem očekával, takže alespoň za něj dávám tohle hodnocení. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se právě dodíval na hojně doporučovaný snímek If Only a musím zcela po pravdě uznat , že moje pocity jsou vesměs smíšené. Ne, že by byl snímek špatný, to v žádném případě, ale nevím jak to říct přesně, přišel mi moc umělý. Jennifer Love Hewitt mně přišla taková moc upjatá no a kdyby přibrala aspoň 10 kilo, vůbec nic by se nestalo. Nejvíc se mi líbil starý mazák Tom Wilkinson v roli taxíkáře. No a když tady čtu některé komentáře, první snímek, který se přiblížil Asii, no to snad ne. Přišlo mně, že je ve filmu o 10 kilo cukru víc než třeba ve Vampire Diaries a to mám deníky celkem rád. Tři mínus. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

plakala som na začiatku, na konci aj uprostred veľmi pekný film...80% Tak toto som písala skoro pred rokom, a teraz som si uvedomila 28.9.2009 22:17, že napriek tomu, že som tento film nepozerala odvtedy, stále mi v hlave doznieva. Preto, že o ňom premýšľam už asi rok 100%- ()

Reklama

Reklama