Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Jeff Talley (Bruce Willis) dlouhá léta pracoval jako vyjednavač losangeleského týmu SWAT. Náročná, stresující profese, v níž zdaleka ne všechny případy skončí šťastně, traumatizovaného policistu nakonec donutí přijmout místo policejního šéfa v idylickém městečku Bristo Camino. Sen o poklidné policejní práci daleko od velkoměsta se nečekaně změní v noční můru. Tři brutální zločinci se po nevydařeném vykradení obchodu v panice ukryjí v domě, kde jako rukojmí drží chlapce, dívku a jejich otce. Případ ještě zkomplikuje fakt, že otec unesené rodiny je účetním mafie. Mafie má nespočet spolehlivých způsobů, jak se postarat o ochranu svých tajemství. Policista pochopí, že nesmí couvnout. Musí využít všechny zkušenosti ze své bývalé praxe a znovu bojovat o ohrožené životy... Bruce Willis se vrací ve špičkové formě k žánru akční krimi, se kterým spojil své největší úspěchy (série Smrtonosná past/Die Hard, Poslední skaut/The Last Boy Scout, Na dostřel/Striking Distance, Poslední zůstává/Last Man Standing). Film Rukojmí byl natočen podle stejnojmenného bestselleru Roberta Craise, který je v literárním světě považován za skutečného mistra napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení! Po všech těch kritických reakcích kolem jsem čekal nudný blábol, ale takhle variace na "stokrát" viděný příběh mi opravdu sedla. Siri je schopný režisér a většinou se neuchyluje k videoklipovým orgiím, Bruce Willis má pořád obrovské charisma a fakt, že film vypadá, jako by se propadl časem z konce 80. let, mi vůbec nevadí. Bylo to příjemně napínavé, klišovité "tak akorát" a vůbec jsem se dobře pobavil. ***1/2 ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pěkný triller s Brusem Willisem, coby bývalým vyjednavačem SWAT týmu Jeffem Talleyem, který se po nepovedené akci stane šerifem na předměstí L.A. Když tři výtržníci přepadnou bohatou rodinku v jejich domě, musí se Jeff vypořádat nejen s výtržníky, ale i větší organizací, pro kterou je předadený otec rodiny bankéřem, který pere jejich peníze. Jeff už nemá za úkol zachránit jen cizí rodinu, ale i svojí. Ve filmu není vidět nic, co by nebylo jinde, ale zas Willis jede svůj standard a je na co se koukat. Filmek jede svým klidným tempem až do finále. Akčních scén je tam míň, ale jako celek film funguje dobře. Za mě 70% :) ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

za tři, ale lepší! jestli jsem něco nečekal, tak takovej drsnej úvod. že by B.W. chtěl přitvrdit? další děj se nese v podobném duchu. zajímavé přepadení B.W. (takhle makaj profíci)! víc mě však nic nepřekvapilo, protože herectví musí jít v dramatičnosti akce stranou. a všem nám musí být jasný, že kdyby byl na titaniku ON, tak není o čem točit filmy! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je to prosté. V domě jsou idioti a mají rukojmí. Bruce zachrání rukojmí a zatkne (zabije) idioty.. Siri se s tím v úvodu nepárá a nabídne spoustu režisérské invence, titulky připomínající Sin City a dokonce poruší základní pravidlo "Nikdy nezobrazovat smrti dítěte", ovšem s přibývajícím časem se film začne topit v bažině klišé, až definitivně zapadne do marastu šedivého žánrového průměru. A nepomůžou ani Willis, jenž opráší zasmušilého Jamese Colea z 12 opic, ani Foster běhající ventilací jako vetřelec a vycházející z plamenů jak Keyser Sozé ve svých maďarských začátcích. Z první scény jsem měl chvíli pocit, že to do Hollywoodu přišel zkusit Jirka Pecha.. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Začátek je lepší než konec. Úvodní titulky (trošku ve stylu Úkrytu), Jeffova první filmová akce i seznámení s boháči. Pak už děj i tempo trošku stagnují, hlavně kvůli některým přihlouplým dialogům či rodinným dramatům na obou stranách. Ovšem pokud by měl Siri točit DH4, neviděl bych v tom problém, protože třeba některé záběry kamery či "první závěr" v hořícím domě byly docela působivé. Celkově - 70%. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Bruce Willis (Jeff Talley) prohlásil, že jeho dcera Rumer (Amanda Talley) nezískala roli protekcí, ale musela poctivě projít castingem. (Nikitera)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu od Roberta Craise. (Terva)
  • Slovo "fuck" je ve flimu použito 89krát. (jonyyy)

Související novinky

Režisér Die Hard 4.0?

Režisér Die Hard 4.0?

15.04.2005

Bruce Willis (na obr.) bol zrejme spokojný s réžijným vedením Florenta Emilia Siri pri ich spolupráci na akčáku Rukojemník, keďže mu navrhol aj réžiu DIE HARD 4.0, štvrtého pokračovania slávnej… (více)

Reklama

Reklama