Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Jeff Talley (Bruce Willis) dlouhá léta pracoval jako vyjednavač losangeleského týmu SWAT. Náročná, stresující profese, v níž zdaleka ne všechny případy skončí šťastně, traumatizovaného policistu nakonec donutí přijmout místo policejního šéfa v idylickém městečku Bristo Camino. Sen o poklidné policejní práci daleko od velkoměsta se nečekaně změní v noční můru. Tři brutální zločinci se po nevydařeném vykradení obchodu v panice ukryjí v domě, kde jako rukojmí drží chlapce, dívku a jejich otce. Případ ještě zkomplikuje fakt, že otec unesené rodiny je účetním mafie. Mafie má nespočet spolehlivých způsobů, jak se postarat o ochranu svých tajemství. Policista pochopí, že nesmí couvnout. Musí využít všechny zkušenosti ze své bývalé praxe a znovu bojovat o ohrožené životy... Bruce Willis se vrací ve špičkové formě k žánru akční krimi, se kterým spojil své největší úspěchy (série Smrtonosná past/Die Hard, Poslední skaut/The Last Boy Scout, Na dostřel/Striking Distance, Poslední zůstává/Last Man Standing). Film Rukojmí byl natočen podle stejnojmenného bestselleru Roberta Craise, který je v literárním světě považován za skutečného mistra napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

Shit 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá jako hodně tuctovej film o tom jak se Willisovi nepodaří zachránit nějaký dítě a na konci to zase všechno napraví a ono to taky tak je, ale naštěstí je to proložený i jinou zajímavou zápletkou, která to oživuje a vyvadí z tuctovosti. Taky mě potěšil nestárnoucí Bruce Willis, kterej sice moc akčních prvků nepředvádí, ale i tak je skvělej. Další prvek, který se mi na tomhle filmu líbil je vizuální zpracování některých scén a to hlavně scény v hořícím domě a příchod Bena Fostera s molotovem, to bylo skvěle zpracovaný, ale zase na druhou stranu film disponije až moc velkým množstvím stupidních scén a jako vždy strašně chytrým zločincem s chladnou hlavu a to už nějak moc nemusim, takže slabší 4* ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Film, jehož hlavním problémem je, že nemá absolutně žádné pojetí o tom, jak by měl ve výsledku vypadat. Nadprůměrná variace na starého poldu, který něco posral, se již od své druhé čtvrtiny propadá do neuvěřitelně standardizované rutiny, která si naložila víc, než zvládla. Potenciál zůstává absolutně nevyužit a pokud někomu ještě po X letech připadají zajímavé honičky policie s partou mladíků, o šabloně škoda mluvit, dětské výkřiky do tmy a něco navíc, může se solidně bavit. Bohužel/naštěstí jsem už takových věcí, i za svůj relativně krátký život, dost přesycen... ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Bruci! Kolikrát tohle už tu bylo! Akčnák, který hned od začátku nevybředne z vod typického ale současně i řidkého béčka. Režisér si vrší všemožná klišé v míře víc než vrchovaté. Jedinou devizou je snad starý dobrý Willis, jehož sex-appeal na role drsňáků rozhodně nevymizel. V podstatě jsem za tento film rád, jelikož se Willis vrátil ke svým dobrým starým rolím, a tak ho doufám už nebudeme vídat jako senilního souseda zabijáka. Jen škoda že si neumí vybrat lepšího filmu. Tohle béčko je mu prostě příliš těsné. PS: Všem těm kteří v tom hledají něco víc. Nic než roztahaný akční béčko v tom není. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce velmi strhujicí thriller ve kterém dominuje slovo " thrill". Bruce Willis se do role vyjednavače hodí perfektně.Ovšem kdo mně velmi překvapil je Jimmy Bennet , to je malej hereckej talent.Ben Foster.....na toho nemám slov , bál jsem se ho , jeho postava byla dost temná a skvěle zahraná.Tohle by se dalo nazvat jako předkrm před Die Hard 4.0.Pro mně je to 4,5*. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Začátek se k divákovi otočí vlídnou tváří a s úsměvem ho pozve k zábavnému filmu. Jenže tím se zcela vyčerpá a servíruje jednu logickou podivnost za druhou. Divák to celkem trpně snáší, neboť děj je sic skromný, leč napínavý. Závěrečná třetina je naplněna samými ptákovinami. Propracujeme se k chodící mrtvole a nesmrtelnému Willisovi. Samotný závěr by musel odradit i děti z mateřské školy pro mentálně retardované. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Bruce Willis (Jeff Talley) prohlásil, že jeho dcera Rumer (Amanda Talley) nezískala roli protekcí, ale musela poctivě projít castingem. (Nikitera)
  • Slovo "fuck" je ve flimu použito 89krát. (jonyyy)
  • Snímek byl natočen v Los Angeles a v oblasti Malibu. (Terva)

Související novinky

Režisér Die Hard 4.0?

Režisér Die Hard 4.0?

15.04.2005

Bruce Willis (na obr.) bol zrejme spokojný s réžijným vedením Florenta Emilia Siri pri ich spolupráci na akčáku Rukojemník, keďže mu navrhol aj réžiu DIE HARD 4.0, štvrtého pokračovania slávnej… (více)

Reklama

Reklama