Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Jeff Talley (Bruce Willis) dlouhá léta pracoval jako vyjednavač losangeleského týmu SWAT. Náročná, stresující profese, v níž zdaleka ne všechny případy skončí šťastně, traumatizovaného policistu nakonec donutí přijmout místo policejního šéfa v idylickém městečku Bristo Camino. Sen o poklidné policejní práci daleko od velkoměsta se nečekaně změní v noční můru. Tři brutální zločinci se po nevydařeném vykradení obchodu v panice ukryjí v domě, kde jako rukojmí drží chlapce, dívku a jejich otce. Případ ještě zkomplikuje fakt, že otec unesené rodiny je účetním mafie. Mafie má nespočet spolehlivých způsobů, jak se postarat o ochranu svých tajemství. Policista pochopí, že nesmí couvnout. Musí využít všechny zkušenosti ze své bývalé praxe a znovu bojovat o ohrožené životy... Bruce Willis se vrací ve špičkové formě k žánru akční krimi, se kterým spojil své největší úspěchy (série Smrtonosná past/Die Hard, Poslední skaut/The Last Boy Scout, Na dostřel/Striking Distance, Poslední zůstává/Last Man Standing). Film Rukojmí byl natočen podle stejnojmenného bestselleru Roberta Craise, který je v literárním světě považován za skutečného mistra napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení! Po všech těch kritických reakcích kolem jsem čekal nudný blábol, ale takhle variace na "stokrát" viděný příběh mi opravdu sedla. Siri je schopný režisér a většinou se neuchyluje k videoklipovým orgiím, Bruce Willis má pořád obrovské charisma a fakt, že film vypadá, jako by se propadl časem z konce 80. let, mi vůbec nevadí. Bylo to příjemně napínavé, klišovité "tak akorát" a vůbec jsem se dobře pobavil. ***1/2 ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Pro mě velmi příjemné překvapení. Po tom co Willis Poslední dobou točí jsem čekal slátaninu nejtžšího kalibru a přitom jsem dostal velice zajímavý film. Zpočátku se tváří jako kriminálka ze staré školy o elitním poldovi který kdysi udělal chybu, ale i po letech šéfování malé policejní stanice se při vyjednávání s mladými delikventy držícími rukojmí snaží dokázat že stále nepatří do starého železa. Pak se ovšem na zdánlivě banální příběh začnou nabalovat další a další vrstvy, pro Willise to začne být osobní a film se změní na solidní akční thriller. Samotné ační scény jsou perfektně natočené, boje v hořícím domě vypadají nádherně (plameny ve zpomaleném záběru jsou zatraceně cool) a film se nesnaží dělat z postav nepřemožitelné supermany. Jedinou vyjímkou z toho je jen hlavní záporák, který by svou výdrží a charismatem šíleného vraha mohl směle konkurovat i většině "vyvražďovacích" hororů. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně sugestivní filmařina, která současný trend akčních filmů míjí několika mílovými kroky. Nedočkáme se žádných megaakčních scén, dunivé elektroniky, patetických proslovů. Siri nám místo toho nabízí temný, poměrně jednoduchý příběh o starostlivém otci, pro něhož znamená rodina vše. Akční scény jsou tvrdé, aby vše vyznělo co možná nejrealističtěji. Jen dějově to není tak chytlavé jak by bylo potřeba. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Willis si to u mě polepil "Zabijákem v zástěře", ale Rukojmím to teď krapet srovnal, i když mi celkem vadilo, že několik dějových motivů a hlavních tahounů se pere o pozornost, ale vyhráno si není pořádně ani s jedním. Bohužel ani s tím, který by mě nejvíc zajímal - "burn it" leaderem nesourodé party výrostků, jediné postavy filmu, která měla ......... ehm, koule :- )). ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Začátek se k divákovi otočí vlídnou tváří a s úsměvem ho pozve k zábavnému filmu. Jenže tím se zcela vyčerpá a servíruje jednu logickou podivnost za druhou. Divák to celkem trpně snáší, neboť děj je sic skromný, leč napínavý. Závěrečná třetina je naplněna samými ptákovinami. Propracujeme se k chodící mrtvole a nesmrtelnému Willisovi. Samotný závěr by musel odradit i děti z mateřské školy pro mentálně retardované. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Bruce Willis (Jeff Talley) prohlásil, že jeho dcera Rumer (Amanda Talley) nezískala roli protekcí, ale musela poctivě projít castingem. (Nikitera)

Související novinky

Režisér Die Hard 4.0?

Režisér Die Hard 4.0?

15.04.2005

Bruce Willis (na obr.) bol zrejme spokojný s réžijným vedením Florenta Emilia Siri pri ich spolupráci na akčáku Rukojemník, keďže mu navrhol aj réžiu DIE HARD 4.0, štvrtého pokračovania slávnej… (více)

Reklama

Reklama