Charles Herman-WurmfeldScénář:
Kate KondellKamera:
Elliot DavisHudba:
Rolfe KentHrají:
Reese Witherspoon, Regina King, Sally Field, Jennifer Coolidge, Mary Lynn Rajskub, Alanna Ubach, Bruce Thomas, Bob Newhart, Josh Holland (více)VOD (4)
V pokračování filmu Pravá blondýnka se Elle (Reese Witherspoon) vrací v celé své růžové a načechrané kráse. Je vycházející hvězdou v advokátní kanceláři a plánuje svatbu s mužem svých snů. Když však zjistí, že její firma zastupuje společnost, která testuje kosmetiku na zvířatech (a dokonce i na rodinných příslušnících milované čivavy Bruisera), stane se odhodlanou bojovnicí za psí práva. A dostane padáka na hodinu. Elle se vydává na křížovou výpravu do Washingtonu, aby vzala věci do svých pečlivě upravených rukou. Do politické arény však není snadné proniknout - zvláště když z moře šedi, černi a námořnické modři vyčníváte jako růžový palec. S pomocí světáckého poslíčka se Elle nakonec podaří přesvědčit kongresmanku Ruddovou, aby ji přijala jako asistentku a umožnila jí prosadit své názory. (Cinemax)
Soundtrack Rolfe Kent: 1. We Can - Leann Rimes [3:40] 2. Breakthrough - Hope Seven [2:44] 3. Atomic Dog - George Clinton [4:23] 4. Me Against the World - Superchic(k) [2:58] 5. I'm Just a Bill - Deluxx Fold Implosion [3:26] 6. Sisters are Doin' It for Themselves - Aretha Franklin [4:53] 7. More Bounce in California - Soul Kid Number One [3:59] 8. For What It's Worth - Candyskins [4:00] 9. Power to the People - John Lennon [3:20] 10. America - Lou Reed [2:48] 11. We Can (American) - Leann Rimes [3:36] ()
DLOUHÉ /světlé/ VLASY, KRÁTKÝ /zatemněný/ ROZUM. Jako plavovlásce se mi po tomhle nebezpečném sequelu snížilo IQ o pár desítek bodů, čili...pohybovala jsem se v záporných hodnotách:) Otcové zakladatelé museli na Arlingtonském hřbitově hrůzou vyvracet náhrobní kámen...Washingtone, třes se. Valí se růžové tsunami, stoprocentní blondýnka s čtyřprocentním psem:-) ()
Dvojkový tak trošku odvar po jedničce - ale budiž! . . . Politický thriller spojený s dramatem o ochraně zviřátek, pejsáčků obzvláště. Sladká rýže s malinovou polevou, bombónek s kokiškem. Bruiserův zákon!!! To je to, oč zrovna ve Washingtonu běží - a kdo ví, ví jak je těžké se v tamní politické vatě udržet. Ellí ta má pod kloboučkem, Bruiser se šťastně potká s maminkou, zviřátka získala sladké zítřky a naše bystrá >šťáva< pomrkává po Bílém domě! . . . Tož to se těším na trojku (nejspíš Ellí v lůžku s pejskem a panem presidentem. Z důvodu mládežipřístupnosti všichni samosebou v růžových kalhotkách... ;-) - - - P.S. Jak tak koukám, intoši i pitoši šílí... ;o))) . . . To tady fakt tak málo jedinců (i zkoušených cinefilcků) pochopilo, že je to satira a parodie nejen na všelijaké ty blondýnky, o pobliticích a jejich nohsledech ani nemluvě...? :-o ()
Jednotku spätne vnímam ako vydarenú komédiu, ktorej tvorcovia dokázali (vzhľadom na nie práve najlepší scenár) obdivuhodne vybalansovať postavy tak, aby sme sa smiali s nimi a nie na nich. Na pokračovanie som sa tešil. Výsledok ma však schladil už po prvých minútach. Neviem, či za to môže zlý scenár, únava materiálu, či nešťastný nápad postaviť dej na utopickom probléme (kvôli jednej advokátke prestaneme prevádzkovať pokusy na zvieratách). Pocity sú rozpačité a za výsledné "až" 2* Pravá blondína 2 vďačí niekoľkým vtipným scénam (invázia sestier zo spolku Delta) a vydarenému obsadeniu (Bruce McGill). ()
Čakal som teda o niečo horšiu paseku aj keď to bolo miestamy až moc gýčové, či už scenáristicky s nulovými dialógmi alebo zasadením príbehu do kongresu vo Washingtone. Aspoň že tam bolo zopár aj keď malých vtipkov ináč by to putovalo hodne do odpadu. Presnejšie 30% viac nie ale aj tak prikláňam sa dole, Reese dnes to máš za jednotku, nič viac nič menej. Na niektoré herečky stvárňujúce političky sa nedalo pozerať - v skratke bol to jeden veľký otras, prečo musia byť tie najväčšie ohavy. ║Rozpočet $45miliónov║Tržby USA $90,186,328║Tržby Celosvetovo $124,914,842║ samozrejme zdvojnásobenie výšky rozpočtu a automatické spackanie príbehu oproti prvej blondýnke - to je klasika pokračovaní ()
- Tento film byl v roce 2006 označen americkým časopisem Entertainment Weekly za 25. nejhorší pokračování, které bylo kdy natočeno. (HappySmile)
- Reese Witherspoon (Elle Woods) byla během natáčení těhotná. (HappySmile)
- Černobílý film, který sledují Elle (Reese Witherspoon) a její snoubenec Emmet (Luke Wilson), je Pan Smith přichází (1939). (HappySmile)