Reklama

Reklama

Recenze (4)

corpsy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa, z nostalgického hľadiska, jeden z tých najväčších diváckych TV zážitkov môjho detstva. Už len v prvých minútach, pohľad na zábery ´´Luciferových psov´´, pričom jeden z nich v držaní jedného z Waylandových mečov, povie tajomne meno Orias a ukáže sa jeho démonická tvár, to bolo pre mňa, ako 8-9 ročného fagana topka strašidelnosti. Pretrvalo dodnes. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svojim spôsobom vrchol celého seriálu. Celovečerná časť je venovaná tajomnému satanskému spolku, fungujúcemu pod rúškom kláštora a vedený vrchnou sestrou. Žeby alegória na vtedajšiu premiérku? Fakt si srandu nerobím, s tvorcami by som si rád o ich dvojzmysloch pohovoril aj po rokoch. Prvá polovica robinovská verzia Siedmich statočných, tej druhej k dokonalosti chýbal už len Vincent Price. V podstate akčný satanistický horor, alebo historický Omen.Samozrejme smer, ktorým sa seriál začal od predchádzajúcej časti uberať, môže mnohých verných drasticky sklamať. ()

Zajímavosti (1)

  • V epizodě se mluví o sedmi mečích. Ve skutečnosti byly meče původně pouze čtyři. Byla to trojice mečů Almace, Curtana a Durandal z díla „Píseň o Rolandovi“ a také meč Mimung, meč Wudgy, údajného syna Waylendova. Další meč je zmíňen v islandském díle „Poetická Edda“, a to meč Gram. Waylendovi jsou připisovány i meče další, pocházející ze starofrancouzských hrdinských eposů, jsou to meče Adylok, Merveilleuse a další dva bezejmenné. V modernější literatuře poté přibyly meč Albion z příběhů o Robinu Hoodovi a jeden bezejmenný. Některá díla připisují Waylendovi i Excalibur, ale v tomto případě je to velmi kontroverzní, neboť Excalibur je původem z velšských bájí, nikoliv z germánských. (ajaxx)

Reklama

Reklama