Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
Velká Británie, (1984–1986), 22 h 8 min (Minutáž: 50–102 min)

Hudba:

Clannad

Hrají:

Michael Praed, Jason Connery, Mark Ryan, Clive Mantle, Robert Addie, Ray Winstone, Philip Jackson, Richard O'Brien, Phil Davis, Anthony Steel, Nick Brimble (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Nebylo jich mnoho, ale strach dokázali nahnat dokonale. Vždy se z čista jasna objevili na tom nejnepravděpodobnějším místě a odvážně se stavěli na stranu chudých. Když bylo třeba, neváhali tasit meče a napnout tětivu. Málokdy minuli cíl. Jejich vůdcem byl sympatický Robin, kterého tajemná bytost rozkročená mezi dvěma světy, Herm, pověřila úkolem bránit zlu v jeho rejdech. V tehdejších dobách se o rytířství, gentlemanství a právu dalo mluvit jen stěží. Vždyť když i šlechta kradla a loupila kde jen mohla, jak to potom mělo vypadat mezi poddanými? Robin, jeho milá Marion, Will, Much , Malý John, tlouštík Tuck a saracenský bojovník Nasir se záhy proslavili a to se správci kraje kolem hvozdu Sherwood, siru Guyi z Gisburne, dvakrát nelíbilo. Proto se na Robina snaží všemi možnými prostředky nastražit léčku... (Siriuss)

(více)

Recenze uživatele Eddard k tomuto seriálu (1)

Robin Hood (1984) 

Asi tady budu opakovat dost předchozích komentářů, ale musím s kůží na trh a zopakovat - seriál mého dětství (je to dost možná právě on, který ve mě v útlém věku probudil středověkého romantika). Pokud se dobře pamatuju, běželo to na starém dobrém Magionu... Konkrétnější vzpomínky už odvál čas (proto taky raději nehodnotím), co zůstalo jsou pocity a nadšení, které si naopak dodnes dokážu vybavit velice živě. Zejména díky (na seriálové poměry) neuvěřitelně atmosferickému soundtracku skupiny Clannad. Dodatek, srpen 2009: Ták... Internet je dobrá věc, zachce-li se vám zavzpomínat si na pořady svého dětství. Viděno očima cynického něco-dvacátníka je tenhle seriál... co se týká kulis a zj. technické stránky zpracování samozřejmě - osmdesátkový kýč jak bič, zároveň však skvěle obsazený, jak už bylo řečeno doprovázen legendárním soundtrackem a hlavně a především - pořád srdečný a upřímný, co se týká sherwoodské atmosféry a historické romantiky celkově. Michael Praed v titulní roli začíná poněkud toporně a neohrabaně, ale s přibývajícími epizodami se v postavě Robina postupně zabydluje a charisma a tichá autorita v něm roste, takže když ho na přelomu druhé a třetí série vystřídá chudokrevný mladíček Jason Connery, nemůžete se necítit znechuceně. Lady Marion v podání Judi Trott je k sežrání, Ray Winstone jako Will Scarlet zase dokazuje, že byl, je a bude skvělým hercem. Když si k tomu přidáte vynikajícího bratra Tucka, hrdinu mého dětství, tichého saracénského asassina Nazira a hromotluckého Malého Johna, je vám skoro líto, že se téhle skupince Veselých chlapíků nepostaví někdo nebezpečnější, než poněkud slapstickově komické duo Sheriff Nottingham/ Guy de Guiburne. Nebýt místy dobové papundeklové produkce a nástupu Conneryho ve třetí sérii, vážně bych uvažoval o pětihvězdí. Takhle: 70% ()

Reklama

Reklama