Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
Velká Británie, (1984–1986), 22 h 8 min (Minutáž: 50–102 min)

Hudba:

Clannad

Hrají:

Michael Praed, Jason Connery, Mark Ryan, Clive Mantle, Robert Addie, Ray Winstone, Philip Jackson, Richard O'Brien, Phil Davis, Anthony Steel, Nick Brimble (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Nebylo jich mnoho, ale strach dokázali nahnat dokonale. Vždy se z čista jasna objevili na tom nejnepravděpodobnějším místě a odvážně se stavěli na stranu chudých. Když bylo třeba, neváhali tasit meče a napnout tětivu. Málokdy minuli cíl. Jejich vůdcem byl sympatický Robin, kterého tajemná bytost rozkročená mezi dvěma světy, Herm, pověřila úkolem bránit zlu v jeho rejdech. V tehdejších dobách se o rytířství, gentlemanství a právu dalo mluvit jen stěží. Vždyť když i šlechta kradla a loupila kde jen mohla, jak to potom mělo vypadat mezi poddanými? Robin, jeho milá Marion, Will, Much , Malý John, tlouštík Tuck a saracenský bojovník Nasir se záhy proslavili a to se správci kraje kolem hvozdu Sherwood, siru Guyi z Gisburne, dvakrát nelíbilo. Proto se na Robina snaží všemi možnými prostředky nastražit léčku... (Siriuss)

(více)

Recenze (231)

golfista 

všechny recenze uživatele

Zajímavě a přesto nezapomenutelně zpracovaná legenda Robina Hooda. Asi to nejlepší o Robinovi, co se na našich obrazovkách objevilo. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Náááádhera. Tenhle seriál strčí bez problému všechny filmy s Robinem Hoodem do kapsy. Špičkový casting, zdařilé exteriéry, působivá mytologie a k tomu éterická hudba skupiny Clannad. Tenhle seriál má své zvláštní kouzlo, které vás přinutí ho milovat. Poslední díl jsem skoro probrečel. Následná série, kdy Robina vystřídá Connery junior, je už jenom ubohý odvar. Nemluvě o nové předělávce (2006) této legendy, která je spíše výsměchem..... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nejskvělejší, nejmýtičtější a ve mně osobně nejhlubší dojem zanechavší zpracování legendy o sherwoodském zbojníkovi. Viděl jsem to jednou, bylo mi asi osm, a nikdy jsem na to nezapomněl. Pryč s Xenou, pryč s Herkulem, pryč i s tím Černým Rytířem, dejte nám starého dobrého Robina. Nový seriál opravdu za moc nestál.... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tak tento seriál mi připadal nudný a nezáživný až hrůza a představitel Robina Hooda, Michael Praed, který se stal u nás přes noc legendou, byl v každém časopise a zbožňován, mi nepřišl "cool" už vůbec... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Řadím se do stáda, které tento seriál uznávalo a vyznávalo jeho hrdiny. Ve své době to byla opravdu parádní podívaná, když vezmeme v úvahu, čím nás tehdejší normalizační televize zásobovala. No a hudba kapely Clannad? To je paráda sama o sobě... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Zbojník Robin Hood bol takou pre mňa ikonou hrdinom odmalička, tento seriál som doslova žral. Potom navnadený sme z kamarátmi vystrájali po lesoch a pokusy vyrobiť si luk, či kušu (William Tell) bol zložitou prioritou. A vždy som sa rád vrátil do tohto dobrodružného sveta, či už v tomto seriály alebo kino filmoch či už z Kevinom Costnerom alebo aj Russellom Crowe. /90%/ ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Pamätáte sa? Bežalo te ešte na spoločnej československej televízii (i keď iba série s Miachelom Praedom ako Robinom Hoodom, v poslednej sérii ho nahradil Jason Connery - syn slávneho Seana v ulohe Robina z Hauntingtonu). Kam sa hrabu dnes fantasy seriály typu Xena, Hercules a podobne. Robin of Sherwood bolo spojenie výnimočnej atmosféry (samotný les bol vskutku ponurým miestom), šikovného skĺbenia histórie, fantasy a mysticizmu a nezabuduteľnej, takmer ezoterickej hudby od írskych Clannad. Tento seriál je zároveň jednou z najlepších adaptácii o dobdrodružstvách sherwoodského bojovníka na televíznej obrazovke, pričom strčí do vačku aj viaceré filmové variácie. Robin a Lady Marion, nech vás duch Sherwoodu navždy ochraňuje! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tohle byl seriál mého mládí. Skoro až čistokrevná fantasy, nádherně ponuré lokace mystického lesa Sherwood, všechny ty letící šípy a chladná tekoucí voda, úžasně typově usazené postavy (zvláště můj oblíbenec Malý John, no a samozřejmě ústřední dvojka Robin a Marion), éterický hudební doprovod irských Clannad, seriálový prostor světa mýtu... Nejlepší převedení legendy o Robinu Hoodovi do televizního světa... (na plný počet hvězdiček bych to ale potřeboval vidět ještě jednou...) ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Ale len za časti s Praedom. Mystika v každom políčku a atmosféra hustá ako hmla v Sherwoodskom lese. No a najlepšie epizódy sú samozrejme tie o Weylandových mečoch, to bolo fakt husté. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

zrovna jsem poprvý viděl první sérii a musím říct, že je opravdu příjemná. je to sice trošku zdlouhavější, ale ta atmosféra. ta atmosféra je nádherná. sice z guye z guisbornu je udělanej absolutní pakáč, ale jinak to ujde. ale semtam pár nelogičností, jako třeba deset chlapů a jedna ženská žijou v lese...to mi přijde fakt nereálný. to by se do měsíce všichni posekali. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá je spíš z nostalgie, protože už je to fakt dlouho, co to šlo naposledy, a obávám se, že vidět to teď poprvý, víc jak tři by to nebyly, ale hrozně rád bych tohle hodně netradiční pojetí viděl znovu. Nejvíc se mi líbily mystické díly, třeba ten o boji s ďábelskou sektou Waylandovy meče. U toho jsem se jako malej klepal jako ratlík. Krásná hudba Clannadu a famózní Nickolas Grace jako hláškující šerif z Nottinghamu: "Mám sto jednání za dva dny, ve čtvrtek se mám účastnit šesti poprav a na víkend přijede moje matka." P.S. Pamatujete, jak do Vegy přišlo asi 150000 hlasů pro tenhle seriál? A dneska? Nemáme práva, nechceme, nezajímá... Zk*rvená ČT. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"CO TEDY MÁM DĚLAT?" - "JEDNAT. JEDNAT BEZ VÁHÁNÍ." Hraný zahraniční seriál číslo jedna mých dětských let (SANDOKAN mě tehdy nějak minul). A asi moje první výrazné setkání s akčním žánrem. Ty Robinovy bleskové guerillové přepadovky Gisborneových a šerifových vojáků v Sherwodu jsem miloval a jásal pokaždé, když se vystřelený šíp zabodl skrz kroužkovou zbroj. K tomu mystika a romantika mocně podporované snivou i strašidelnou hudbou. A sympatické obsazení - Ray Winstone (Will Scarlet) měl charizmatu na rozdávání už za mlada. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Z mlhy vystupující sherwoodský "Cornuto" Herne, dvěma meči vybavený saracénský Walda Matuška Nasir a švarný Robin z Loxley, který se mě pokoušel v pubertě zviklat ke zřeknutí se heterosexuální orientace. Díky nádhernému theme song od Clannad "The Hooded Man", mystické atmosféře a nepopsatelné divácké přitažlivosti rozhodně nadprůměr mezi tvorbou o zbojnické legendě napínající tětivu a je škoda, že si na ni člověk může nostalgicky zavzpomínat už jen leda tak na Youtube (doporučuji The Swords of Wayland). ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

To už je tak 10 let, co jsem to naposledy viděla... Jediné, co si pamatuju dobře, je mnich. Pokud někoho praštil, tak nad tím pak vždy udělal kříž..:) ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

No jéééje, seriál mého pubescentního mládí! :-) Majkl Praed můj idol, do kterého jsem byla beznadějně zamilovaná. Podle mě není lepšího zpracování Sherwoodského hrdiny. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Seriál mého mládí. Ja vspomínám na jednú časť kedy bola Robinova partia prekliatá a všetci mali biele oči. Vtety som sa v posteli bál otočiť či tam náhodou nebudú. Matne si pamätám, že tento seriál bežal vo verejnoprávne niekoľko krát obrok. Bolo by fajn, keby sa znova objavil, aby fanúšikovia Xeny, Herkulesa a podobných patvarov videli ako vyzerá kvalitný fantasy seriál. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Asi tady budu opakovat dost předchozích komentářů, ale musím s kůží na trh a zopakovat - seriál mého dětství (je to dost možná právě on, který ve mě v útlém věku probudil středověkého romantika). Pokud se dobře pamatuju, běželo to na starém dobrém Magionu... Konkrétnější vzpomínky už odvál čas (proto taky raději nehodnotím), co zůstalo jsou pocity a nadšení, které si naopak dodnes dokážu vybavit velice živě. Zejména díky (na seriálové poměry) neuvěřitelně atmosferickému soundtracku skupiny Clannad. Dodatek, srpen 2009: Ták... Internet je dobrá věc, zachce-li se vám zavzpomínat si na pořady svého dětství. Viděno očima cynického něco-dvacátníka je tenhle seriál... co se týká kulis a zj. technické stránky zpracování samozřejmě - osmdesátkový kýč jak bič, zároveň však skvěle obsazený, jak už bylo řečeno doprovázen legendárním soundtrackem a hlavně a především - pořád srdečný a upřímný, co se týká sherwoodské atmosféry a historické romantiky celkově. Michael Praed v titulní roli začíná poněkud toporně a neohrabaně, ale s přibývajícími epizodami se v postavě Robina postupně zabydluje a charisma a tichá autorita v něm roste, takže když ho na přelomu druhé a třetí série vystřídá chudokrevný mladíček Jason Connery, nemůžete se necítit znechuceně. Lady Marion v podání Judi Trott je k sežrání, Ray Winstone jako Will Scarlet zase dokazuje, že byl, je a bude skvělým hercem. Když si k tomu přidáte vynikajícího bratra Tucka, hrdinu mého dětství, tichého saracénského asassina Nazira a hromotluckého Malého Johna, je vám skoro líto, že se téhle skupince Veselých chlapíků nepostaví někdo nebezpečnější, než poněkud slapstickově komické duo Sheriff Nottingham/ Guy de Guiburne. Nebýt místy dobové papundeklové produkce a nástupu Conneryho ve třetí sérii, vážně bych uvažoval o pětihvězdí. Takhle: 70% ()

Reklama

Reklama