Reklama

Reklama

Zběsilost

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Po návratu z dovolené najde hlava rodiny domov v obležení squatterů a zaplétá se do konfliktu, který se stupňuje do obludných rozměrů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

POMO 

všechny recenze uživatele

Sociálně-právní konflikt dvou rodin, který vyústí ve vyhrocenější drama než byste čekali. Ovšem právě k tomu nabušenému finále se dostane jaksi samovolně, bez náznaků a logiky, což ho dělá buď nepravděpodobným, anebo odvyprávěným s nedostečně přesnou expozicí (jelikož jde o real story, druhá varianta je pravděpodobnější). ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nebavilo mě to, postavy mi byly nesympatické, a hlavně jsem z toho měl pocit, že to nepřichází s ničím novým - kromě toho zajímavého námětu tam není nic, co by člověk už neviděl stokrát jinde, včetně toho rádoby cool závěru v posteli. V kině by možná byl výsledný dojem trochu lepší, ale doma v telce to prostě nemá nic, co by člověka nějak ohromilo. Za mě tedy dost nevalný dojem. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Francii moc nekoukám, takže tohle je taková moje první zkouška, a dopadla ve výsledku pod moje očekávání. Manželé jedou na dovču a přenechají byt s nějakou provizorní smlouvou partě squatterských kamarádů, kteří si ale dům lišácky přisvojí. Zákon není schopný smlouvu obejít, a tak jsou manželé po návratu nuceni spát v autě a současně platit nájem, což se jim moc nelíbí a sklouzávají ke stýkání s problémovou partou. Skloubit dokupy úřednické (místy možná až satirické) drama, závěrečný home invasion a finální znásilňování a zabíjení (zabití ve vakuovém pytli na oblečení, kdy oběti vysavačem vysáli kyslík určitě boduje za originalitu) je celkem náročné a vůbec mi tady nesedlo, stejně tak zákon ve filmu je trochu přitažený za vlasy, protože na základě jednoho provizorního papíru někomu odebrat dům.. no nevím nevím. Každopádně je to docela pomalý a uloudaný film, který přiostřuje až v závěru, a to rapidně - kdyby jel ve stejném tempu jakým bylo zpracováno finále, bylo by vyhráno. Bohužel dokupy to dává dost necelistvou a nezajímavou matlaninu a Olivier Abbou si možná ukousl až moc velké sousto. Místy dobré, místy jsem koukal na hodinky, ale za vygradované finále si to ten průměr zaslouží. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Manželský pár s malým synem odjíždí na dvouměsíční dovolenou a po dobu své nepřítomnosti nechá svůj dům na starost chůvě a jejímu manželovi. Problém je, že s nimi v dobré víře podepíšou smlouvu o užívání a tak při návratu domů zjišťují, že jsou z nich de facto bezdomovci. Úřady nepomáhají, s novými nájemníky se nedá mluvit a tak zbývá jediné východisko a to vzít spravedlnost do vlastních rukou. Kostra příběhu se mi líbila, nicméně to, čím je obalená, na mě velký dojem neudělalo. Pokud jde o jednání s úřady a manželskou krizi s kostlivcem ve skříni, je vše v pořádku, ale ona katarze, kterou si otec rodiny prochází, mi vůbec nesedla a závěrečná cca dvacetiminutovka odkazující na Straw Dogs či Očistu mi pak přišla úplně mimo. Pokud by Abbou zapojil víc úřady a postižené rodině dal do ruky sofistikovanější způsoby jak se nechtěných vetřelců zbavit, mohlo to být mnohem lepší. Takhle je to jen průměr. 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Titulek: na základě skutečného příběhu jsem dělal, že nevidím. Rodinka si vyjede obytným vozem na dva měsíce dovolené a dům přenechá chůvě s partnerem s tím, že po návratu se nastěhují zpět. Čeká je však překvapení, poněvadž z chůvy s partnerem se stávají právoplatní nájemníci, co poctivě platí činže, a odmítnou je vpustit do domu. Paul tedy běhá po úřadech a soudech, od čerta k ďáblu, ale zdá se, že do vlastního domu se již s rodinou nevrátí. Nu a pak se nabídnou noví přátelé (s jedním staronovým). Od čeho jsou přátelé? Od toho, aby vám přeci pomohli! Tři čtvrtiny filmu jsou sociální drama, které sice bylo zdatně natočené, ale mne nebavilo. Konec se přeci jen rozjel. Ve skutečnosti mám obavy, že by masakr asi nepřežil vůbec nikdo, filmový svět má však svoje pravidla. A tak můžete hořet, topit se, dostat železnou tyčí a stejně budete jako nezničitelný Jason stále na živu. Největší problém jsem ale měl s postavami, jelikož ztotožnit se s některou z nich bylo téměř nemožné... ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama