Reklama

Reklama

Zběsilost

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Po návratu z dovolené najde hlava rodiny domov v obležení squatterů a zaplétá se do konfliktu, který se stupňuje do obludných rozměrů. (Netflix)

Recenze (31)

POMO 

všechny recenze uživatele

Sociálně-právní konflikt dvou rodin, který vyústí ve vyhrocenější drama než byste čekali. Ovšem právě k tomu nabušenému finále se dostane jaksi samovolně, bez náznaků a logiky, což ho dělá buď nepravděpodobným, anebo odvyprávěným s nedostečně přesnou expozicí (jelikož jde o real story, druhá varianta je pravděpodobnější). ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Námět dobrej. Kdyby se to pojmulo jako absurdní kafkovská úřednická tragikomedie, v níž se majitel domu marně domáhá pomoci státu vůči dvěma zhůvěřilým sqatterským sockám, aby byl nakonec v zoufalství nucen vzít aktivitu do vlastních rukou, bylo by to možná super. A fungovalo by to i jako to zamýšlené podobenství o tom, jak by to asi vypadalo, kdyby se přebujelou byrokracií zhroutily funkce státu a člověk by se vrátil do stavu před lockeovskou společenskou smlouvu a chránil si svá přirozená práva sám. Ale vzhledem k tomu, že ve filmu nakonec hlavní roli zastane úplně jiná skupina aktérů, stane se z filmu vlastně jen samoúčelný brutální nesmysl s extrémně nesmypatickými postavami. Jestli to je přesně nebo nepřesně podle nějakých skutečných událostí, jak avizuje úvodní titulek, je mi jedno, jako filmové dílo by to potřebovalo dramaturgicky překopat. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že jako psychologický thriller a následně vyvražďovací horor s nádechem Očisty, to docela funguje. Jen, kdyby ten námět nebyl tak strašně hloupej a nezacházel do brutálního extrému. Ten se totiž skládá ze světa, ve kterém je všechno všem jedno, zákony (doslova) neexistují a to, že se Vám do baráku nastěhuje nějakej týpek s těhotnou přítelkyní, je vlastně hrozně fajn a nikoho to nepohoršuje. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Drsná, bezútěšná a mrazivá Francie! Olivier Abbou je známý díky exploitationu Territories z roku 2010 a teď naservíroval hodně slušný Thriller, který se posledních 20 minut přehoupne v regulérní horor. Film má slušný příběh o páru, kteří odejdou na 2 měsíce pryč z domu na dovolenou a jakmile se vrátí jejich barák obývá párek squatterů, kteří nehodlají barák opustit a zákon jim hraje ve prospěch. Hlavní dvojice pomalu propadá zoufalství. Představa, že musí platit hypotéku, ale musí spát v autě není příliš žádoucí a ještě k tomu se seznámí se špatnými lidmi. Tohle je přesně ta Francie, která mi chyběla. Scéna na discotéce je správně halucinogení a finální Home Invasion je neskutečně syrový, nepříjemný, autentický, že se mi zatajoval dech jak už dlouho ne.Příběh***, Akce***, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 7.5/10. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Absurdná extrém kokotina, či už zápletkou, alebo samotnou rozpletačkou príbehu, určená predovšetkým pre naivného, ktorý chce stoj čo stoj veriť, že “skutok sa stal”. Takéto filmy ma popravde dosť urážajú. Nemôžem si pomôcť, ale toto je agresívny útok na “zdravý rozum”, kedy krútenie hlavou ako dávny všeliek, 100% nezaberie. Možno keby sa “Fúria” nebrala tak vážne, že rieši sociálny problém, bola by to príjemná, čierna komédia, no keďže cítiť tú neskutočnú vážnosť hneď od prvej minúty, nemôžem inak, iba skonštatovať, že na území “Galského kohúta”, začali všetci húliť solídne silný matroš. Dosledované len a len z dôvodu sľubovaného masakru v závere (ktorý sa mimochodom dostavil), a presne zato nie “odpad”, lebo posledná 20 minútovka, je až tak divoko za hranicou únosnosti, že ani kýbel Lexaurinu by nestačil nato, aby človek precitol v realitu. Na mňa to bolo skrátka priveľa, no pre Vás ostatných, to možno bude zaručená zábava, nad ktorou s ľahkosťou kývnete rukou, čo som Ja jednoducho nedokázal. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Titulek: na základě skutečného příběhu jsem dělal, že nevidím. Rodinka si vyjede obytným vozem na dva měsíce dovolené a dům přenechá chůvě s partnerem s tím, že po návratu se nastěhují zpět. Čeká je však překvapení, poněvadž z chůvy s partnerem se stávají právoplatní nájemníci, co poctivě platí činže, a odmítnou je vpustit do domu. Paul tedy běhá po úřadech a soudech, od čerta k ďáblu, ale zdá se, že do vlastního domu se již s rodinou nevrátí. Nu a pak se nabídnou noví přátelé (s jedním staronovým). Od čeho jsou přátelé? Od toho, aby vám přeci pomohli! Tři čtvrtiny filmu jsou sociální drama, které sice bylo zdatně natočené, ale mne nebavilo. Konec se přeci jen rozjel. Ve skutečnosti mám obavy, že by masakr asi nepřežil vůbec nikdo, filmový svět má však svoje pravidla. A tak můžete hořet, topit se, dostat železnou tyčí a stejně budete jako nezničitelný Jason stále na živu. Největší problém jsem ale měl s postavami, jelikož ztotožnit se s některou z nich bylo téměř nemožné... ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nebavilo mě to, postavy mi byly nesympatické, a hlavně jsem z toho měl pocit, že to nepřichází s ničím novým - kromě toho zajímavého námětu tam není nic, co by člověk už neviděl stokrát jinde, včetně toho rádoby cool závěru v posteli. V kině by možná byl výsledný dojem trochu lepší, ale doma v telce to prostě nemá nic, co by člověka nějak ohromilo. Za mě tedy dost nevalný dojem. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Francii moc nekoukám, takže tohle je taková moje první zkouška, a dopadla ve výsledku pod moje očekávání. Manželé jedou na dovču a přenechají byt s nějakou provizorní smlouvou partě squatterských kamarádů, kteří si ale dům lišácky přisvojí. Zákon není schopný smlouvu obejít, a tak jsou manželé po návratu nuceni spát v autě a současně platit nájem, což se jim moc nelíbí a sklouzávají ke stýkání s problémovou partou. Skloubit dokupy úřednické (místy možná až satirické) drama, závěrečný home invasion a finální znásilňování a zabíjení (zabití ve vakuovém pytli na oblečení, kdy oběti vysavačem vysáli kyslík určitě boduje za originalitu) je celkem náročné a vůbec mi tady nesedlo, stejně tak zákon ve filmu je trochu přitažený za vlasy, protože na základě jednoho provizorního papíru někomu odebrat dům.. no nevím nevím. Každopádně je to docela pomalý a uloudaný film, který přiostřuje až v závěru, a to rapidně - kdyby jel ve stejném tempu jakým bylo zpracováno finále, bylo by vyhráno. Bohužel dokupy to dává dost necelistvou a nezajímavou matlaninu a Olivier Abbou si možná ukousl až moc velké sousto. Místy dobré, místy jsem koukal na hodinky, ale za vygradované finále si to ten průměr zaslouží. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Manželský pár s malým synem odjíždí na dvouměsíční dovolenou a po dobu své nepřítomnosti nechá svůj dům na starost chůvě a jejímu manželovi. Problém je, že s nimi v dobré víře podepíšou smlouvu o užívání a tak při návratu domů zjišťují, že jsou z nich de facto bezdomovci. Úřady nepomáhají, s novými nájemníky se nedá mluvit a tak zbývá jediné východisko a to vzít spravedlnost do vlastních rukou. Kostra příběhu se mi líbila, nicméně to, čím je obalená, na mě velký dojem neudělalo. Pokud jde o jednání s úřady a manželskou krizi s kostlivcem ve skříni, je vše v pořádku, ale ona katarze, kterou si otec rodiny prochází, mi vůbec nesedla a závěrečná cca dvacetiminutovka odkazující na Straw Dogs či Očistu mi pak přišla úplně mimo. Pokud by Abbou zapojil víc úřady a postižené rodině dal do ruky sofistikovanější způsoby jak se nechtěných vetřelců zbavit, mohlo to být mnohem lepší. Takhle je to jen průměr. 50% ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Moderní připomenutí Straw Dogs ze 70.tek ? Ano, jednoznačně. Jen zasaženo do moderní doby. Spousta vztahů, situací a celé pojetí filmu připomíná nerovný boj uťáplého Dustina Hoffmana s vesnickými burany v legendárním kultu. Bohužel film strašně ztrácí několika věcmi. Zejména nesympatickými postavami a to i těmi jako že "kladnými". Spousta věcí může diváka štvát a spousta scén spíš nasírat. A hlavně to nebaví žejo... Samotnej home invasion na konci je super. Násilnej, syrovej, nepříjemnej na koukání... Ale že se hlavní záporak změní v Jasona Vorhearse, to mi tam fakt nesedělo. To už to začínalo být fakt absurdně absurdní a komický. No a ta scéna úplně na konci??!! WTF !!!! Přesně jak psal Livingdead, to porno s opicí na konci už bylo moc... A hlavně se to tam nehodilo, ta scéna to úplně poslala někam bokem... Jako že, ..."aby mi stará konečně dala a udělala se, musím před tím rozsekat bandu ožralců??" Rozporuplné a divné... ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

S filmem jsem měl problémy již při stažení nejprve jsem omylem stáhl tohle https://www.csfd.cz/film/713036-the-furies/komentare/ a dvakrát verzi kde mě neseděly titulky až na poslední pokus se mě to podařilo. Manželský pár s děckem jedou na dovolenou po Evropě a svůj dům dají na hlídání chůvě a jejímu manželovi pak se vrátí, ale ti ´´ pečovatelé,, jim ho nechtějí dat a jelikož mají zaplacené všechny účty a mají i smlouvu stát je na jejich straně (co to je za pičovinu, který člověk by sepisoval nějakou smlouvu s vlastní chůvou to neměly internetové bankovnictví nebo nemohly ty účty platit přes mobil ? nebojte takových píčovin bude ještě více). Tak si dávají kolečka po soudech a úřadech , ale pořád nemůžou vyhrát mezitím se ten chlap změní z Martina Luthera Kinga na Charlese Mansona obrazně řečeno (absolutně nevěruhodné ve filmu podle údajné skutečnosti) a chytí se party jakýchsi magorů co mu slíbí že mu pomůžou pak zjistí, že to jsou magoři a opustí je a jim z toho hrábne. Závěrečných 20 minut cca za něco stojí akorát je to tak nereálné jako to, že skočíte z nejvyššího patra Eifellovky a přežijete to (opět zdůrazňuji film ´´údajně,, podle skutečné události) , že to sráží hodnotu filmu níže. Jako nic proti , ale ten chlap by byl rád kdyby dostal jednoho a ne pět to nemluvím o takové píčovině , že ženská přežije v pytli několik hodin. 40 procent za ty pazvuky a konec Jo a mimochodem tohle je po delší době film ve kterém režisér nedokáže pořádně natočit sexuální scénu a to měl 2 pokusy. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Prvý krát pozerám niečo na netflixe s prístupnosťou od 18+, väčšinou sú všetky teen blbosti od 16, ale tak čo už, liberálny netflix. Tá francúzština mi tam nesedela, celkovo sa mi ten jazyk nejako nepáči. Pozrieť sa to ale dalo, záverečných asi 20 minút to zachránilo do priemeru, lebo miestami to bola riadna nuda. Ale pripomenulo to očistu. Komentár s číslom 800. bude patriť Zbesilosti, alebo Furii, jednoducho netflix preklad. Inak, v tomto komentári je ale čísel. 3* ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Naklonený k Ničomu ma prekvapilo , že k Niečomu vlastne došlo. A to že vo Francúzskych hájoch vzniklo nejaké " Toto", nie je novinkou. Pocitmi som bol blízko "kalvárie" , schválne som sa pokúšal neprichádzať na to, čo bude /a nebolo/ .. Rejža ťahal z troch vriec, rozohral, uvoľnil, ale cieľ si nenastavil. Hlad je sviňa. Akéže Noé? Ani len milimeter, lebo chcel , max. obkukal a zasvinil. Záverečné titule chceli byť tiež originálne, a to aj boli (v inom slovazmysle) Rozporuplne chvenie. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Tahle Furie se mi líbila moc! Je to nekompromisní, šílenej úlet a bohužel věřím, že filmaři v opisu té reálné předlohy nemuseli zase tolik přehánět. Je to i poučný, k tomu, aby po nás znovu toužily naše drahé polovičky, postačí, když před něma sem tam někoho seřežeme baseballovou pálkou. Tenhle film bude taková moje podivná libůstka. ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Noční můrou všech majitelů nemovitostí, kteří vyrazí na delší dovolenou, je to, co najdou po návratu domů. V případě hlavních postav, této Netflixovské pecky, je to obsazení jejich domu párem, který jim ho měl, po dobu jejich nepřítomnosti, hlídat. Nepříjemná situace pro postavy a ještě nepříjemnější pocit pro diváka, který cítí jejich zoufalství, když ani zákon není na jejich straně. Zpočátku to vypadá na slušný thriller, ovšem v závěru se to, nečekaně, přehoupne v regulérní home invasion. Gore je obstojné, krev je k dostání v hojné míře a potěší erkový rating, který tu být musel už jen proto, že se jedná o film z francouzské produkce. Vytknout se musí pomalejší rozjezd, který není příliš zajímavý, trvá dlouho než začne pořádná akce a také bych si uměl představit větší bodycount. Herci jsou sledovatelní, hrají důvěryhodně a hlavním postavám věříte každý výraz zoufalství, které prožívají. Nakonec je z toho sledovatelná, nadprůměrná žánrovka, jejímž shlédnutím nic nezkazíte, ale žádnou větší pozornost si u vás nevyslouží. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

podle skutečné události těžko ... tomu nevěřím ... tohle bylo nějaké fiktivní místo: ... kde není policie, nejsou svědci, nejsou lidé, co by policii zavolali, není něco jako vězení pro choré psychopaty ... nejsou aspoň dva normální a sympatičtí lidé ... není normální podnik, nejsou normální úředníci, nejsou normální páry - ani manželé - ten konec filmu ? - to je něco total ujetého a opravdu uvěřitelného ... takže fakt kravina ... ale zábavná v několika momentech (barbecue v karavanu a bazénu ... a musím uznat docela nápaditá (luxování pytlů) - kdo uvidí - pochopí ... ano jsem otrlý ... omlouvám se ... ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Príbeh, najmä čo sa týka faktu, že to bolo podla skutočnej udalosti, bol zaujímavý, no prevedenie nebolo až tak pútavé. S hlavným hrdinom som nesympatizoval a ani mi sympatický nebol, nejaký jeho prerod ma nebral a neveril som tomu moc, avšak posledná polhodina bola aspoň ako tak výživná zakončená uspokojujúco (aspoň pre manželský pár), takže 6,4/10. ()

Reklama

Reklama