Reklama

Reklama

Zběsilost

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Po návratu z dovolené najde hlava rodiny domov v obležení squatterů a zaplétá se do konfliktu, který se stupňuje do obludných rozměrů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Drsná, bezútěšná a mrazivá Francie! Olivier Abbou je známý díky exploitationu Territories z roku 2010 a teď naservíroval hodně slušný Thriller, který se posledních 20 minut přehoupne v regulérní horor. Film má slušný příběh o páru, kteří odejdou na 2 měsíce pryč z domu na dovolenou a jakmile se vrátí jejich barák obývá párek squatterů, kteří nehodlají barák opustit a zákon jim hraje ve prospěch. Hlavní dvojice pomalu propadá zoufalství. Představa, že musí platit hypotéku, ale musí spát v autě není příliš žádoucí a ještě k tomu se seznámí se špatnými lidmi. Tohle je přesně ta Francie, která mi chyběla. Scéna na discotéce je správně halucinogení a finální Home Invasion je neskutečně syrový, nepříjemný, autentický, že se mi zatajoval dech jak už dlouho ne.Příběh***, Akce***, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 7.5/10. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Moderní připomenutí Straw Dogs ze 70.tek ? Ano, jednoznačně. Jen zasaženo do moderní doby. Spousta vztahů, situací a celé pojetí filmu připomíná nerovný boj uťáplého Dustina Hoffmana s vesnickými burany v legendárním kultu. Bohužel film strašně ztrácí několika věcmi. Zejména nesympatickými postavami a to i těmi jako že "kladnými". Spousta věcí může diváka štvát a spousta scén spíš nasírat. A hlavně to nebaví žejo... Samotnej home invasion na konci je super. Násilnej, syrovej, nepříjemnej na koukání... Ale že se hlavní záporak změní v Jasona Vorhearse, to mi tam fakt nesedělo. To už to začínalo být fakt absurdně absurdní a komický. No a ta scéna úplně na konci??!! WTF !!!! Přesně jak psal Livingdead, to porno s opicí na konci už bylo moc... A hlavně se to tam nehodilo, ta scéna to úplně poslala někam bokem... Jako že, ..."aby mi stará konečně dala a udělala se, musím před tím rozsekat bandu ožralců??" Rozporuplné a divné... ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Absurdná extrém kokotina, či už zápletkou, alebo samotnou rozpletačkou príbehu, určená predovšetkým pre naivného, ktorý chce stoj čo stoj veriť, že “skutok sa stal”. Takéto filmy ma popravde dosť urážajú. Nemôžem si pomôcť, ale toto je agresívny útok na “zdravý rozum”, kedy krútenie hlavou ako dávny všeliek, 100% nezaberie. Možno keby sa “Fúria” nebrala tak vážne, že rieši sociálny problém, bola by to príjemná, čierna komédia, no keďže cítiť tú neskutočnú vážnosť hneď od prvej minúty, nemôžem inak, iba skonštatovať, že na území “Galského kohúta”, začali všetci húliť solídne silný matroš. Dosledované len a len z dôvodu sľubovaného masakru v závere (ktorý sa mimochodom dostavil), a presne zato nie “odpad”, lebo posledná 20 minútovka, je až tak divoko za hranicou únosnosti, že ani kýbel Lexaurinu by nestačil nato, aby človek precitol v realitu. Na mňa to bolo skrátka priveľa, no pre Vás ostatných, to možno bude zaručená zábava, nad ktorou s ľahkosťou kývnete rukou, čo som Ja jednoducho nedokázal. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Francii moc nekoukám, takže tohle je taková moje první zkouška, a dopadla ve výsledku pod moje očekávání. Manželé jedou na dovču a přenechají byt s nějakou provizorní smlouvou partě squatterských kamarádů, kteří si ale dům lišácky přisvojí. Zákon není schopný smlouvu obejít, a tak jsou manželé po návratu nuceni spát v autě a současně platit nájem, což se jim moc nelíbí a sklouzávají ke stýkání s problémovou partou. Skloubit dokupy úřednické (místy možná až satirické) drama, závěrečný home invasion a finální znásilňování a zabíjení (zabití ve vakuovém pytli na oblečení, kdy oběti vysavačem vysáli kyslík určitě boduje za originalitu) je celkem náročné a vůbec mi tady nesedlo, stejně tak zákon ve filmu je trochu přitažený za vlasy, protože na základě jednoho provizorního papíru někomu odebrat dům.. no nevím nevím. Každopádně je to docela pomalý a uloudaný film, který přiostřuje až v závěru, a to rapidně - kdyby jel ve stejném tempu jakým bylo zpracováno finále, bylo by vyhráno. Bohužel dokupy to dává dost necelistvou a nezajímavou matlaninu a Olivier Abbou si možná ukousl až moc velké sousto. Místy dobré, místy jsem koukal na hodinky, ale za vygradované finále si to ten průměr zaslouží. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Titulek: na základě skutečného příběhu jsem dělal, že nevidím. Rodinka si vyjede obytným vozem na dva měsíce dovolené a dům přenechá chůvě s partnerem s tím, že po návratu se nastěhují zpět. Čeká je však překvapení, poněvadž z chůvy s partnerem se stávají právoplatní nájemníci, co poctivě platí činže, a odmítnou je vpustit do domu. Paul tedy běhá po úřadech a soudech, od čerta k ďáblu, ale zdá se, že do vlastního domu se již s rodinou nevrátí. Nu a pak se nabídnou noví přátelé (s jedním staronovým). Od čeho jsou přátelé? Od toho, aby vám přeci pomohli! Tři čtvrtiny filmu jsou sociální drama, které sice bylo zdatně natočené, ale mne nebavilo. Konec se přeci jen rozjel. Ve skutečnosti mám obavy, že by masakr asi nepřežil vůbec nikdo, filmový svět má však svoje pravidla. A tak můžete hořet, topit se, dostat železnou tyčí a stejně budete jako nezničitelný Jason stále na živu. Největší problém jsem ale měl s postavami, jelikož ztotožnit se s některou z nich bylo téměř nemožné... ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama