Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Skupina tínedžerov sa stretáva každý týždeň pri táboráku a rozpráva si strašidelné príbehy. Ich láska k desivým príbehom je vystavená skúške, pretože skutočný svet začína byť rovnako strašidelný ako ich príbehy. (SkyShowtime)

Recenze (10)

silentname 

všechny recenze uživatele

Som rád, že sa "Are You Afraid Of The Dark?" vrátilo. Som rád, že sa to rozhodlo ísť trošku temnejšou cestou a pridať našich hlavných hrdinov do príbehu, ktorý sa bude reálne odohrávať. Nemôžem povedať, že by to bola úplná novinka, no dáva mi to možnosť viac našich hrdinov spoznať. Prial by som si osobne len, aby toho bolo viac. Táto miniséria musí pokračovať. S týmito postavami. Proste musí. Chcem vidieť viac. Bude toho viac? Dúfam, že áno. Alebo to bude príprava na film, ktorý by mohol byť budúci rok? A ktorého stav je viac než neistý? Neviem. Každopádne chcem tieto postavy vidieť znova a mať viac príbehov. Vlastne by mohlo byť super, keby sme tu mali "The Return Of The Ghastly Grinner". Prečo nie? Nickolodeon útočí na moju 90s nostalgiu a myslím si, že ich ťah im vyšiel. Teraz len dúfam, že to nebol jednorazový projekt, ale niečo z čoho prinesú viac. Pretože je to skvelá miniséria. No pôsobí to viac ako promo na niečo väčšie. A dúfam, že taká je skutočnosť. Toto nemôže byť koniec tohto reštartu. Nie, nie. Chcem viac. Chcem oveľa oveľa viac. A sľubujem, že keď ponúknete viac, budem tam. Hodnotenie: A ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zábavný teen horor pro ty nejmenší, ale z nostalgie si jej užijí i dospělí. Dohromady to má kolem 2 hodin, takže je to v pohodě strávitelné a nenapadá mě lepší volba jak mladé hororové fanoušky do světa hororu zasvětit. Příběh se zaměřuje na skupinu teenagerů, kteří si vyprávějí hororové příběhy a když jeden z příběhů Carnival of Doom se brzy stane realitou je většina zděšena. Hlavní hrdinka se příjmením jmenuje Carpenter a když se nerd třídy dozví, že viděla horor Changeling téměř se zamiluje. Líbí se mi, že si děti povídají o různých hororových tématech, příbězích, postavách a kultovních hororech a hned je to zajímavější než kdyby probírali lásku, kdo koho podvedl a kdy je další párty. Atmosféra zábavného parku je fajn, klauni jsou nepříjemní a ikdyž dospělé film nevyděsí, teenky by nahnáno mít mohly. Většina nejspíš zná seriál z 90.tek. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí>Ne, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 6.5/10. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Starou verzi jsem neviděl, takže nemůžu srovnávat, ale musím říct, že příběh o partě dětí a strašidelném cirkusu/festivalu, který unáší děti a vymývá lidem mozky mě teda bavil - hlavní postava zlého kloboučníka, který vypadá jak dvojče Willyho Wonky je skvělá:D Seriál krásně odsýpá, nemá hluché místa, postavy jsou zajímavé (ačkoliv hrajou místy trochu moc "dětsky"), lokace strašidelného parku je vizuálně barevná a atmosféra se postupně buduje šikovně. Jediné mínus vidím v cílení možná více spíš na dětské publikum či hororové nováčky a vůbec bych si nestěžoval, kdyby tvůrci trochu přitvrdili, ale pár momentů se povedlo a překvapilo i mě. Stejně tak bych si dokázal seriál představit i o 1 či 2 díly delší, ale s výsledkem jsem celkem hodně spokojený a jako taková odlehčená hororová série je perfektní. ()

Extrakritik 

všechny recenze uživatele

Horůrek pro děti do 12 let max. Navíc se silmě propagandistickou feministickou notou. Ve filmu pro děti nosí holčina triko "Strong female lead" a "girls power". Je také vůdkyní,která zastýní každého kluka a dá mu to náležitě sežrat. No není se čemu divit,když má holka černýho brášku a dvě mámy! ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Co do seriálů rok 2019 lépe snad ani skončit nemohl. Are You Afraid of the Dark? – je super, co dodat? Jasně, nemá to takový rozpočet a takové produkční hodnoty, efekty a velkolepost Stranger Things, ale zaprvé to všechny tyhle fakty úspěšně maskuje a zadruhé... popravě bych to za ty dvě poslední série Stranger Things klidné vyměnil. Má to výborné obsazení, ryze hororovou zápletku, skvělou atmosféru, fungující napětí a na v zásadě dětský projekt až překvapivě strašidelné pasáže. Skoro jako by napravovalo všechna zakolísání Scary Stories to Tell in the Dark. A všechno tohle to navíc zvládá dělat bez berličky v podobě osmdesátkové (i když v tomhle případě asi devadeástkové) stylizace a nostalgie. BenDavid Grabinski je bůh. Tohle si zaslouží spoustu dalších (a delších!) řad. ()

pumpkinqueen 

všechny recenze uživatele

Taková příjemná dětsky hororová jednohubka a trochu návrat do dětství samotného. Cítíte z toho ten dětský zápal a chuť po dobrodružství a je to naprosto senzační záležitostí na línější páteční odpoledne, kdy přijedete z práce a chcete na chvíli utéct tomu dospěláckému životu a odpočinout si. ()

Slunkoo odpad!

všechny recenze uživatele

Horor / Mysteriózní- žaner musel pisat nejaky debilek-Fake Real - Decky/pubertacky /rodinny/ nevhodny pre deti starsi 13 let nestrasidelne bez krevi debilne dialogy. co vicej ()

tXtX 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem, prečo z toho urobili xy variáciu na IT/Stranger Things. Úplne tým zabili výnimočnosť originálneho seriálu. Veď práve večerné sedenie pri ohni v sprievode strašidelných príbehov bolo gro toho celého. Partiu deciek, ktorá v malom mestečku rieši záhadu sme tu už mali nespočetne veľa krát.. dokonca aj s rovnakými hercami (Jeremy Ray Taylor by vedel rozprávať). Nemám samozrejme nič proti hlavnej kostre príbehu, ale keby do nej tvorcovia vložili to, čo sme na pôvodnom seriáli tak zbožňovali (príbehy!), bolo by to na výbornú. Takto je to len, ako som už písal, obyčajná a nie príliš zaujímavá adaptácia na vyššie spomenuté filmy/seriály odohrávajúca sa na rozdiel od nich v súčastnosti. Keby sa to možno volalo inač, nemal by som toľko námietok, ale Are You Afraid of the Dark? bolo a stále aj je o niečom inom. A neviem, či má vôbec zmysel riešiť herecké výkony, ale mal som taký pocit, že viac afektovane to snáď už miestami ani nešlo. Nehovoriac o otravne a "dokonalo" poskladanej patrii detí, kde nechýbalo zastúpenie každej rasy, aby sa nepovedalo.. (černoška, aziatka, krásavec a kráska + outsider - nerd). Suma sumárum mi to jednoducho celé prišlo ako jedna dosť veľká a okatá vykrádačka iných úspešných počinov tohto štýlu. Nehovorím, že som sa nudil, ale predstavoval som si to diametrálne odlišne spracované. Čakal som návrat ku klasike, na ktorej som vyrastal.. no nedočkal som sa. Možno inokedy. 50% ()

anicca 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá vecička pre menších divákov, ktorí sa chcú báť...Dobre prepracované, vymyslené...Efekty a triky sú síce biednejšie, rovnako ako aj mnohé herecké výkony, osadenstvo sa ale našťastie často strieda. Príjemné zimomriavky a častokrát skôr úsmevné príbehy poslúžia možno ako inšpirácia na dlhé večery pri ohni ()

Reklama

Reklama