Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Seriál Vlast vypráví příběh dvou španělských rodin z Baskicka, trvající více než tři desítky let, které byly zasaženy násilným konfliktem vyvolaným Španělskou národní stranou a teroristy organizace ETA. Život Bittori a její rodiny se převrátí vzhůru nohama v den, kdy ETA ve dveřích jejich domu zavraždí jejího manžela Txata. Skončí tak i přátelství s nejlepší kamarádkou Miren, jejíž syn je jedním z členů teroristické organizace. Obě rodiny musí čelit nejen zármutku, ale rovněž morálním paradoxům. Dokáží si jednou odpustit, dát své rozdíly stranou a najít cestu z kruhu násilí a nenávisti? Aitor Gabilondo je tvůrcem a scénáristou seriálu na motivy bestselleru Fernanda Aramburua. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Marze k tomuto seriálu (2)

Vlast (2020) 

Seriál popisuje evropský separatismus a rozdělenou společnost se strachem a občas pocitu viny. O obtížnosti odpuštění a šrámech, které ETA zanechala na duších obyvatel. Nechce spory rozsuzovat přes to, že tato teroristická organizace pozabíjela 800 lidí. Miren ji tvrdohlavě podporuje, tedy spíš jen nezávislost Baskicka a svého vězněného syna. Štve ji obyvatelka městečka vdova Bittori, protože ji oživuje svědomí. Mirenin pohodový manžel Joxian má výčitky, že jeho syn vraždil n a že se nedokázal postavit za svého přítele proti krajanům. Celý seriál odpovídá spíš televizní produkci, ale téma je tak silné, že to moc nevadí. ()

Octubre beningo (2020) (E01) 

Díl nešetří napínavými emocionálními a psychologickými scénami. Je zde hodně doslovnosti. Hlavním tématem jsou šrámy na společnosti, který způsobil terorismus. ()

Reklama

Reklama