Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za vlády dynastie Ming je v paláci zavraždená čínska princezná a ukradnutý posvätný čierny Budha členom osobnej cisárskej gardy Fung Sanom. Cisár nariadi Ah Chingovi, tiež členovi osobnej cisárskej gardy, aby vraha vypátral. Fung Sana nájde vysoko v horách. Dochádza k boju na život a na smrť.
Po 400 rokoch ich vedci objavia zamrznutých v horách, oživia ich a obaja sa ocitajú v 20. storočí. Z Chinga sa stane osobný strážca mladej ženy a Fung San sa stáva členom podsvetia. Fung San chce získať moderné zbrane a za pomoci čierneho Budhu sa s nimi vrátiť do obdobia dynastie Ming. (joze)

(více)

Recenze (9)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Palba největší! Biao Yuen a Wah Yuen se tu řežou jako koně, zejména prvně jmenovaný předvádí výkon, který nejenže by se neztratil ani dnes, on by do značné míry zastínil většinu ostatních. Tenhle filmík sice obsahuje zlehka prvky CATIII a docela větší míru násilí, ale na druhou stranu se zde neztratí ani romantická linka, nebo komediální záseky. Maggie Cheung je neodolatelné jako sociální pracovnice Polly, která se pokouší, co nejlépe využít Chingovy schopnosti v moderním světě. U mnoha fórů jsem se fakt řezal, některé budou jistě pro část lidí nestravitelné a za hranicí vkusu. Film je podařenou směsicí žánrů, plný odvážných nápadů, choreografie, hlavně má však neuvěřitelný drive a energii, něco co mnoho novějších titulů postrádá v asijském prostoru. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to pripomina tretieho Highlandera. Nekonecny suboj medzi prudernym hlavnym hrdinom (Yuen Biao), ktory sa paradoxne zamiluje do kurvy (Maggie Cheung), ktorej nevedomky zacne robit pasaka, a zaporakom (Yuen Wah), ktory proste rad znasilnuje a zabija zeny. Nie nevyhnutne v tomto poradi. Ich suboj sa zacne v minulosti, ale po nevydarenom suboji doslova zamrznu a roztopia sa az v sucasnosti. Väcsinu filmu sa akoze vtipne zoznamuju s modernymi vymozenostami, aby si to na konci znova rozdali. Dvakrat vtipne mi to nepripadalo, takze cely film bol utrpnym cakanim na finalny duel, kedze okrem neho tu vela bitiek nie je. V uvode sa v bitkach lieta, co ma nebavi. V prostrednej casti filmu dôjde sem tam k nejakemu parsekundovemu stretu a nakoniec sa poriadne bitky dockame az vo finale v ktorom sa sice uz nelieta, ale draty sa neraz pouzivaju. Ale tento duel predsalen obsahuje aj viacero klasickych chvatov a pôsobivych kaskaderskych kuskov. Rozhodne ale kvôli jednej solidnej bitke nestoji za to si tento film pozriet. Pribeh ma nebavil a akcnych scen je tu malo. 4/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ako akčňák by to fungovalo, ak by sa tá akcia odohrávala na väčšej ploche. Ako komédia to nefunguje ani v malom a ani vo veľkom ( ide o ten typický hardcore hongkongský humor, ktorý sa málokedy vydarí a nepôsobí trápne ). Fantasy má takisto ďaleko k očakávanému úspechu. Takže je to vlastne dosť nepodarený film. V skratke a hlavne jemne povedané. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Anglický název Iceman Cometh. Vždy když se utká Yuen Biao s Yuenem Wahem, tak kvalita filmu vyletí do hvězdných výšin. Bohužel se to stane jen dvakrát (tu třetí scénu kdy se potkají - spíš je to honička - nepočítám). Chvílemi to však funguje dobře i jako komedie a Maggie Cheung není špatná. Takže celkový dojem vcelku kladný. ()

azumi 

všechny recenze uživatele

Viděno na starší VHS...Komediální prvky, hodně akce, trocha brutality :) dohromady celkem slušný film, na který se určitě podívam v lepší kvalitě znovu. ()

muti 

všechny recenze uživatele

prvych 20 minut vyzera sice lacno a tuctovo ale potom sa to rozbehne. Dej pripomina film Demolition man (1993!), ibaze casovy posun je z minulosti do pritomnosti. Fung San nedokazal znicit svojho protivnika vo svojej dobe a nezabrani mu v tom ani smrt jeho pana, ktora sa stala uz pred viac ako 300 rokmi... v sucastnosti sa ale hned dotstane do konfliktu s gangom kde ho jedna zena vyuzije vo svoj prospech a a najde pre neho uplatnenie vo sovjom dome. ale kto napravi nepravosti minulosti a zachrani cisara? film je pekne spracovany, nie je tu vela postav, dobry aj zly hrdina sa musia vysporiadat s novymi technologickymi vydobytkami ako je nielen elektrina, ale aj auta a moderne strelne zbrane. na zaver sa dockame aj kvalitneho suboja, skoda ze taky nebol aj skor. ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie kombinovaná s fantasy příběhem? I to je možné v hongkongské kinematografii - připravte se na cestu časem... Yuen Biao hraje Chinga, velitele stráží v císařském paláci. Ten však nedokáže zabránit svému "příteli" Fung Sanovi (Yuen Wah), aby znásilnil a zabil (vždycky oběť znásilní, zláme ji všechny údy a pak ji zabije) císařovu příbuznou. Ching tedy dostane ultimátum - pokud nenajde Fung Sana do dvaceti dnů, jeho rodina bude popravena (taková nabídka se neodmítá)... Fung San má ale lepší nápad - ukradne posvátnou sošku černého buddhy. Podle pověsti může (pokud usedne na Kolo věků) soška vlastníka přenést časem o sto generací dopředu. To se také stane (za rozličných efektů) a časový vír strhne i přibíhajícího Chinga. Oba se ocitnou v budoucnosti (ještě to nevědí), chvilku bojují a nakonec oba spadnou ze skály (takových 100-200 metrů ;). Brzy je najdou vědci (zmražené)... mrazící zařízení se ale porouchá a jak Ching, tak Fung San se probudí (jeden dříve, druhý později). Následuje humorná fáze "kde to sakra jsem?", největší čas si pro sebe samozřejmě utrhne Biao (Wah se opět objeví až ke konci), který potká krásnou prostitutku (Maggie Cheung)... Dál to asi znáte - tradiční gagy "k čemu je záchod" nebo "co je to elektřina", protkané rodící se láskou mezi oběma... Nutno říct, že i když byl podobný námět mnohokrát zpracován, dá se na to koukat, protože jak Yuen Biao, tak Maggie Cheung podávají solidní výkony (Maggie se stává mou oblíbenou herečkou). Ke konci dojde ke zlomu, když se Biao dozví (a pochopí), že Maggie je prostitutka, za což by jí v dynastii Ming popravili bez váhání. Naštěstí se objeví Fung San a bortící se vztah je utužen krizovou situací... Ching je donucen vypít "martial art ruining medicine" (tyhle "lahvičky" miluju ;), ale díky akupunktuře se z toho dostane a následuje velký fight na konci a pak samozřejmě happyend... Iceman je sice "tak trochu béčko" (je to poznat na všem - režii, kameře, kulisách, místy i na scénáři), ale zachraňuje to hereckými výkony (zvlášť Maggie Cheung prostě září) a na své si přijdou i milovníci akce v nadupaném finále - Biao i Wah (jeho spolužák z Pekingské opery a double Bruce Leeho) dokazují, že jim to dobře kope a že si troufnou i na vražedné stunty (Biao předvádí neskutečný pád přes záda do skla a na hlavu (z metru) do tříštěného skla na zemi... když jsem to viděl, myslel jsem že si zlomil vaz). Biao předvede (stejně jako Wah) i pár solidních kopů, nějakou tu akrobacii - všechno fajn. Jediné co mu neodpustím, že si v půlce filmu ostříhal vlasy... Až uvidíte Biaoa s dlouhými vlasy, budete si přát aby je nosil pořád... 50% ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě čím dál tím víc baví si doplňovat svou znalost hongkongského filmu i skrze spíše lokální hvězdy. A jednou z největších byl v průběhu osmdesátých let bezesporu Yuen Biao. Tento jeden z „bratrů“ Jackieho Chana je na západě znám jen spíš jako vedlejší postava z Jackieho filmů, ale na domácí půdě měl i svou vlastní, relativně úspěšnou kariéru v hlavních rolích. Zde se spolu s Maggie Cheung objevuje v hongkongské variaci na Highlandera, a já si to téměř po celou dobu užíval. Je zde mnoho skvělých akčních scén, které jsou doplněné na můj vkus až přehnaným násilím ze strany záporáka, ale jinak u mě převládá velká spokojenost. Určíte dejte filmu šanci, možná budete sami překvapeni, jak moc je fajn. ()

tichyBob 

všechny recenze uživatele

Po komediální stránce to nemělo chybu, ale horší je to už z pohledu akce, kdy toho moc k vidění není. Aspoň trochu to napravil závěrečný souboj. ()

Reklama

Reklama