Reklama

Reklama

A Chinese Ghost Story

  • Hongkong Qian nu you hun (více)

Obsahy(1)

Výběrčí daní přijede do malého města, aby plnil svoji práci. Nikomu se dvakrát nechce poskytnout mu ubytování, takže skončí ve starém chrámu, kde prý straší. Tam potká taoistického šermíře, který jej varuje před nebezpečím, a krásnou dívku, do níž se zamiluje. Problém je v tom, že pověsti o strašení nelhaly a dívka je do toho očividně nějak zapletená... (Morien)

(více)

Recenze (50)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Teda nic extra po takovéhle hodnocení jsem se neskutečně těšil, těšil jsem se na strach společněs kung-fu filmem spojeným dohromady, ale výsledek se mi zdál trošku přeplácanej. Příběh není nikterak objevný ale dokáže zaujmout, ale celkem mě zklamalo že na obrazovce se toho děje až moc. Ale zas tak hrozné to nebylo. Atmosféra by se dala na začátku krájet. Ale po chvilce se okoukala a některé romantické scény mi byly strašně naobtíž. Nicméně film bych zařadil spíše do průměru ale víkrát na to asi ani koukat nebudu. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Sinnui yauman je nejspíš můj první viděný hongkongský film. Je pro mě trochu těžké ho ohodnotit, protože má svou vlastní stylizaci, na kterou jsem dosud nebyl zvyklí. Pro někoho je to možná jen nevkusná kombinace fantasy, komedie a hororu, ale mně se to celkem i líbilo. Tenhle snímek má svůj půvab a myslím, že dnes již lze jen těžko natočit podobné dílo. Hudba byla krásná, stejně jako hlavní hrdinka Joey Wang. Místy mi Čínský strašidelný příběh připomínal o dvacet let starší ruský film Viy. Zajímavé a atmosferické, ale přes tři hvězdy asi zajít nemůžu. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Romantické fantasy s příchutí wuxia a špetkou hororu s výraznou komediální přílohou aneb klasická čína na talíři. Jde jen o to, zda vám tahle směska chutná či nikoliv. Zejména naivní hongkongský humor může leckoho odradit a těm, kteří jsou na něj vyloženě alergičtí rozhodně nedoporučuji.  Osobně mne pak po letech hodně bavila romantická linie, tklivá a stylizovaná. Siu Sin měla krásné nohy, oči  a zřejmě i dvojky , ale ty ukáže jen Lingovi v pamětihodně koupelnové scéně.  Kouzelné jsou i triky, zejména u překrásných mechanických zombie mi hned naskočil slavný Ray Harryhausen, ale pobaví a nadchnou i další monstra a jejich jazyky či chapadla. A díky vydařené sladkobolné ústřední písni nakonec silnější trojka přepadá do slabší čtyřky, ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No, nejdřiv sem si myslel, že to bude taková pohádka, ale když tam hned na začátku letí useklá hlava, tak sem trošku zapochyboval a následně radši změnil názor a přistoupil spíš na temnější romantickou fantasy a ono to tak více méně je. Samotná legenda na který celej příběh staví neni níc omračujícího, spíš bych řek, že to bývalo i celkem často vídatelný i v našich pohádkách, když pominu duchy a temnou stránku filmu, základ je podle mě dost podobnej, ale působí z toho taková ta stará asijská atmosféra fantasy, což je jenom a jenom plus, krom toho herecký zastoupení taktéž pěkně sympaticky vybraný, takže teď už nezbývá nic jinýho než skouknout druhej díl a dozvědět se jak reinkarnace dopadla ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Máte chuť na létající wu-xia akčňák, barevnou fantasy pohádku nebo snad na romantickou komedii? Pokud jste hned třikrát odpověděli ano (existuje tu někdo takový?), pak s Chinese Ghost Story rozhodně chybu neuděláte. Naopak, zabijete tři mouchy jednou ranou, protože tenhle film je všechno dohromady, jenom ne horor. A nepřesvědčí mě o tom ani duo useknutých hlav a parta sympaticky uschlých zombie. Na podobné asijské ústřely jsem zvyklý, ale v tomhle případě mě celkem hodně iritovala ona romantická linie, navíc zabalená do cukrkandlových songů. Má to ale několik atmosférických momentů, místy je to sranda a ta vizuální stránka je taky povedená. Takže co teď? Má vůbec smysl jít do pokračování? ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama