Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý detektiv Tin Nam (Leo Ku) je součástí mravnostního oddělení. Při jedné policejní akci předstírá, že si objednává call girl. Tak se potká s Fanny (Charlie Yeung), dívkou, která o sobě tvrdí, že její přítel je nájemný zabiják. Nikdo jí samozřejmě nevěří, protože má sklony si z ostatních neustále utahovat. (Vavča)

Recenze (2)

Adrian 

všechny recenze uživatele

S nadhľadom natočený a "žánrami uvedomelý" mix akcie, romance i komédie, ktorý dáva s láskou upomenúť na žiarivé okamihy hongkongskej kinematografie 80´s s prelomom do 90´s. Cameo rolička otca "heroic-bloodshed" Johna Woo, ktorý na konci filmu prednesie jedinú vetu "Well done" je nielen potešiteľným doťuknutím skvelej zábavy, ale zároveň ide o zaslúžené uznanie od človeka, ktorý dve desaťročia dozadu na poli akčného inferna nemal konkurenciu. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Sakra, Adrian to úplně vystihl, že marně přemýšlím, co k tomuhle snímku napsat. Není to jen pocta Johnovi Woo, ačkoliv je autorem jeho režisérský asistent. Patrick Leung velmi dobře ví, co je nutné pro typický hk akční film (zejména obsazení známých hvězd), přesto nečekejte záplavu akčních scén a krve, spíše hravé přechody mezi žánry, lehce komediální atmosféru a skvělé obsazení, kde cameo Johna Woo je pouhou třešničkou na dortu. Je tu veterán Eric Tsang, hvězda hk hudební scény Leo Ku v hlavní roli, jeho postava je zapletena s Shirley(Karen Mok), ale hlavně s Charlie Yeung tohos času (a nyní opět znova) jednou z nejpopulárnějších hk hereček, její postava Fanny je lehce trhlá, vtipná, vymýšlí si zajímavé věci:) Tento filmík dává s nadhledem a lehkostí vzpomenout na zlaté dobré časy hk filmu. A já si marně říkám, kdy se dočkáme nějakého kvalitního heroic bloodshed filmu, nebo takovéto hříčky, kombinující více žánru, případně film, který bude umět brát dané věci se správným odstupem a minimální dávkou vykrádání legend. Každopádně bravo Patricku, jaká smůla, že po Beyond Hypothermia a tomto snímku se už vykašlal na akční žánr v takovémto pojetí. A co hůře, kdyby jenom on. ()

Reklama

Reklama