Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pektusan, stratovulkán na čínsko-severokorejské hranici, vybuchne a vyvolá silné zemětřesení v Severní i Jižní Koreji. Mají následovat ještě další 3 erupce, které budou mít pro celý Korejský poloostrov fatální následky. Profesor Kang Bong-rae (Dong-seok Ma) přijde s odvážným plánem odpálit v dole pod Pektusanem jadernou bombu. K jeho realizaci je sestaven speciální tým a kapitán Cho In-chang (Jeong-woo Ha) má zajistit nainstalování jaderných hlavic do detonátoru. Balistické rakety jsou ovšem ukryty v Severní Koreji. Proto musí tým nejprve osvobodit z vězení dvojitého agenta Ri Jun-pyonga (Byeong-heon Lee), který je k raketám zavede. (LangiJ)

(více)

Recenze (25)

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Vizuálně příjemné překvapení, to rozhodně. Lee Byeong-heon parádní pošuk, zbytek solidní, a akce je tu kupodivu dost, to jsem ani nečekal. Bohužel dost nelogický scénář místy skutečně udivuje. Hlavní zápletka by mi ani nevadila, to celkem ušlo. Ale jako vážně američtí vojáci ve spřátelené cizí zemi obsadí vojenské velící centrum a míří zbraněmi na prezidenta? No tak. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Veľmi silné tri hviezdy. Na to, aby to malo viac, tak by to muselo byť viac katastrofické a menej "čisto akčné" a taktiež by museli využiť Dong-seok Ma inak ako profesora. Plýtvanie schopnosťami. Inak originálne a zaujímavé riešenie na už niekoľkokrát prevarený námet ohľadom sopky. Atómové hlavice do toho ešte asi nikto neťahal. Technicky ako je to od Kórejcov posledné roky na úrovni, akcia dobrá, výprava rovnako dobrá, dokonca menej "urevané", ako to od Kórejcov vie byť. Milé prekvapenie, ktoré od štyroch hviezd ku trom stiahlo to, že som predsa len očakával viac katastrofických prvkov, ako som dostal. Ale inak solídnych 75% a krôčik od štyroch hviezd. Možno niekedy pri opakovanej projekcii ešte prehodnotím a zvýšim, keď si pomyslím na iné kórejské filmy, ktorým som dal tiež tri hviezdy, aby sa to trochu vyrovnalo. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Mám rád kombinace katastrofických filmů s klasickým akčňákem a v případě Ashfall to naštěstí funguje velice dobře. Délka je možná trochu přepálená a trikové sekvence jsou slabší, ale jako celek vše funguje, pořád se něco děje, postavy jsou dostatečně sympatické, aby se o ně divák bál a akce je dle očekávání na vysoké úrovni. Milé překvapení. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Korea je filmařsky asi nejvyspělejší asijská země. A dokazuje to velmi často nejen seriály, ale i zářezy v žánrech jako jsou sci-fi, nebo katastrofiké filmy. Ve srovnání třeba s čínským Skyfire, který rudí braši vypustili do světa ve stejném roce, je Baekdusan ve všech směrech o level výš, dál, hlouběji... . Mě osobně je sympatické, že i když jsou zřejmé západní vlivy, tak je většina jejich tvorby téměř nezaměnitelná (jasně, že nemyslím díky vzhledu). S velkou chutí zakomponují komické prvky do jakéhokoliv žánru, klidně skloubí katastrofu s akčním filmem, vždy přimíchají rodinné drama a lásku... . A ono to většinou funguje, protože je to právě ten lidský rozměr, který by nás diváky měl zaujmout. Ani Baekdusan nelze zařadit do nějaké škatulky. Záběry na zemětřesením drcená města jsou vynikající, stejně jako zběsilá jízda bortícími se ulicemi...těžko nevzpomenout na Rolanda Ničitele. Ale ve skutečnosti je tahle katastrofa tak trochu záminka pro akční jízdu, která pro změnu trochu evokuje třeba zápletku Skály... je potřeba spolupracovat s lotrem...pololotrem, jsou v tom děti... .  Ale aby jste si nemysleli, že tím to končí. Kde je atomovka, tam jsou Číňani, Severní Korejci a samozřejmě Amíci. A těm všem je Jižní Korea úplně ukradená, takže se s nimi musí naši hrdinové nějak popasovat. I trošku té politiky se podařilo do Baekdusan zamontovat (a za mě vtipně). Vztah s USA, "spojenci", kteří mají jejich koule ve svěráku, se Severní Koreou, která připomíná velké selhání a samozřejmě s Čínou, kolem které všichni našlapují po špičkách. U tohoto filmu můžete přemýšlet o ledasčem. Protože i přes ten supermix jde ve skutečnosti pořád "jen" o akční film, který vás chce pobavit. U mě se to povedlo, byť uznávám, že takto zlehka jsem tam tu čtvrtou hvězdu šoupl hlavně proto, že mám pro korejskou tvorbu slabost. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Paráda, po dlouhý době katastrofický film, který mi fakt sednul. Možná proto, že příběh není o pobíhání po městě a záchraně toho a toho, ale o výpravě do terénu kvůli záchraně všech. Hvězdný obsazení, poutavý, napínavý příběh, kvalitní speciální efekty, pěkný vizuál, akce a i nenápadné zapojení humoru. Ha Jung-woo perlil :) Co víc si přát.. Dvě hoďky utečou jako nic. Lee Byung-hun opět v roli, která mu padla jako ulitá. Ha Jung-woo trošku netradičně, žádný nabušený suverén, ale obyč chlap, který se tak trochu náhodou přimotá k odpálení bomby pod Pektusanem. Přeloženo. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Ve filmu je zmíněn seriál Damo (od r. 2003). (Duoscop)

Reklama

Reklama