Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pektusan, stratovulkán na čínsko-severokorejské hranici, vybuchne a vyvolá silné zemětřesení v Severní i Jižní Koreji. Mají následovat ještě další 3 erupce, které budou mít pro celý Korejský poloostrov fatální následky. Profesor Kang Bong-rae (Dong-seok Ma) přijde s odvážným plánem odpálit v dole pod Pektusanem jadernou bombu. K jeho realizaci je sestaven speciální tým a kapitán Cho In-chang (Jeong-woo Ha) má zajistit nainstalování jaderných hlavic do detonátoru. Balistické rakety jsou ovšem ukryty v Severní Koreji. Proto musí tým nejprve osvobodit z vězení dvojitého agenta Ri Jun-pyonga (Byeong-heon Lee), který je k raketám zavede. (LangiJ)

(více)

Recenze (25)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Škoda, že ve filmu byl spíše jen zlomek katastrofického filmu a většina byly akční střílečky. Protože Jižní Korea umí katastrofické filmy. Ta scéna s tsunami byla parádní. 👍👍👍 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Režisér thrilleru Cold Eyes natočil epický katastrofický Blockbuster s největšími korejskými hvězdami současnosti a je to paráda. Sopka Baekdu stagnuje od roku 1903 a nyní dojde k erupci a celá Korea se otřese doslova v základech. Úvodní demoliční zemětřesení patří k nejlepším katastrofickým scénám vůbec a styčně ukazuje prostředníček všem Hollywoodským filmům, protože takhle reálně a intenzivně to dokáží natočit pouze Korejci. Skupina elitních vojáků z Jížní a Severní Koree se tentokrát musí spojit, aby společně čelili největší hrozbě v jejich dějinách a bude u toho i dvojitý špion Lee Byung-Hun, který má po delší době zásadní a vynikající roli. Líbilo se mi, že krom katastrofy je film i dost akční a není nouze i o parádní přestřelky či napínavé scény ( Scéna na mostě je další napjatý highlight). Vizuálně je film působivý s našlapanou kamerou ( Korejci mají vlastního Deakinse) a jediné, co mě zde mrzelo, že oblíbený "zuřivý býk" MA Dong-seok má zde spíše vedlejší roli a to v roli fyzika, což mi k největší akční hvězdě posledních let příliš nesedělo, ale přesto jsem se bavil královsky. Špinavý Blockbuster jak má být! Tenhle rok bude Korea plodná! 8/10. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Mám rád kombinace katastrofických filmů s klasickým akčňákem a v případě Ashfall to naštěstí funguje velice dobře. Délka je možná trochu přepálená a trikové sekvence jsou slabší, ale jako celek vše funguje, pořád se něco děje, postavy jsou dostatečně sympatické, aby se o ně divák bál a akce je dle očekávání na vysoké úrovni. Milé překvapení. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Najväčším prínosom filmu je, že som sa konečne tak trochu naučil rozoznávať Korejcov. A dokonca som sa naučil potrebné slová ako je "ďakujem" = kamsahamnida a fuck you = shibal. Toho šibala si ale zapamätám dlhšie. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Začne sa to ako klasický katastrofický film v ktorom sledujeme zemetrasenie vo veľkomeste. Búrajúce sa budovy a prepadávajúca sa zem. Epickosťou na USA vzory (napríklad 2012 alebo deštrukčné scény z Bayových Transforemerov) to samozrejme absolútne nemá, ale infantilitou ich predčí. Čo urobíte keď stojíte v aute behom zemetrasenia? Samozrejme sa v plnej rýchlosti rozbehnete do pruhu v protismere a šialene prejdete po streche kamióna, ktorý sa tesne predtým ako do neho narazíte prepadne do zeme. Lepšie nad konaním postáv v tomto filme nepremýšľať. Po úvodnej deštrukcii sa film zmení na nejaký divný akčniak v ktorom sa banda hrdinov snaží získať atomovku, aby ňou odvrátil výbuch sopky, ktorý by zničil celý svet. Pardon, len polovicu Kórey. No a všetky postavy sa tu správajú infantilne jak v nejakom sitcome. Vlastne nikoho tu nastalá situácia netrápi a neustále vtipkujú. Prípadne musíme sledovať jak Byeong-heon Lee serie. Presne to som vždy chcel v katastrofickom filme vidieť. Celkovo to je totálna zhovadilosť, ktorá mi svojím pojatím pripomína San Andreas s Rockom. Takéto bláznivé pojatie katastrofických filmov mi vôbec nesedí. Radšej mám rád klasické pojatie s podrobným zoznámením sa s postavami na ktorých mi bude záležať a následne ma skon niektorých z nich dojme. Tu sa nič také nedeje. Aby som nechodil ďaleko a ani hlboko do minulosti, tak aj v Kórey sú schopný natočiť taký seriózny oldschool katastrofický film. Napríklad nedávna pecka Pandora. Ale aj táto šialenosť si svojho diváka nájde. 3/10. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Paráda, po dlouhý době katastrofický film, který mi fakt sednul. Možná proto, že příběh není o pobíhání po městě a záchraně toho a toho, ale o výpravě do terénu kvůli záchraně všech. Hvězdný obsazení, poutavý, napínavý příběh, kvalitní speciální efekty, pěkný vizuál, akce a i nenápadné zapojení humoru. Ha Jung-woo perlil :) Co víc si přát.. Dvě hoďky utečou jako nic. Lee Byung-hun opět v roli, která mu padla jako ulitá. Ha Jung-woo trošku netradičně, žádný nabušený suverén, ale obyč chlap, který se tak trochu náhodou přimotá k odpálení bomby pod Pektusanem. Přeloženo. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Musím pochválit velkolepé cg, které vypadalo jako ripoff San Andreasu. Jenže celá zápletka mě nechala jaksi chladným (i přestože katastrofické filmy mám vcelku rád). Musím pochválit bezchybný úvod, to totiž byla tenze jako prase! Taktéž scéna na mostě byla parádně gradující. Jakmile se ale scénář přesunul na skupinu vojáků, tak začal obrovský problém. Protože s tím začal i typicky Korejský humor, který sem absolutně nepatří. Celá jednotka vypadá jako banda blbců, která si střílí do vlastních gadgetů. Navíc celou jednotku dokáže i v jejich vlastním dohledu přechcat jeden vězen, který ještě ke všemu je spoutaný až po uši. Přitom s inteligentnějším scénářem bez zde zbytečného humoru by snímek dopadl naprosto bezchybně. Do toho se snaží počin ždímat emoce, které prakticky nemohou se vší spojitostí fungovat. I přes zmíněné chyby jsem se bavil a fandil jsem dobrému konci. Celý počin především tahá herecké obsazení. Byeong-heon Lee je jedna z nejznámějších tváří JK, navíc zde podal úctyhodný výkon a ke konci mi ho bylo trochu líto. Jinak na opakovanou projekci to nejspíš nevidím, ale jako jednohubka slouží počin dobře. Slabší čtyři hvězdy. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Korea je filmařsky asi nejvyspělejší asijská země. A dokazuje to velmi často nejen seriály, ale i zářezy v žánrech jako jsou sci-fi, nebo katastrofiké filmy. Ve srovnání třeba s čínským Skyfire, který rudí braši vypustili do světa ve stejném roce, je Baekdusan ve všech směrech o level výš, dál, hlouběji... . Mě osobně je sympatické, že i když jsou zřejmé západní vlivy, tak je většina jejich tvorby téměř nezaměnitelná (jasně, že nemyslím díky vzhledu). S velkou chutí zakomponují komické prvky do jakéhokoliv žánru, klidně skloubí katastrofu s akčním filmem, vždy přimíchají rodinné drama a lásku... . A ono to většinou funguje, protože je to právě ten lidský rozměr, který by nás diváky měl zaujmout. Ani Baekdusan nelze zařadit do nějaké škatulky. Záběry na zemětřesením drcená města jsou vynikající, stejně jako zběsilá jízda bortícími se ulicemi...těžko nevzpomenout na Rolanda Ničitele. Ale ve skutečnosti je tahle katastrofa tak trochu záminka pro akční jízdu, která pro změnu trochu evokuje třeba zápletku Skály... je potřeba spolupracovat s lotrem...pololotrem, jsou v tom děti... .  Ale aby jste si nemysleli, že tím to končí. Kde je atomovka, tam jsou Číňani, Severní Korejci a samozřejmě Amíci. A těm všem je Jižní Korea úplně ukradená, takže se s nimi musí naši hrdinové nějak popasovat. I trošku té politiky se podařilo do Baekdusan zamontovat (a za mě vtipně). Vztah s USA, "spojenci", kteří mají jejich koule ve svěráku, se Severní Koreou, která připomíná velké selhání a samozřejmě s Čínou, kolem které všichni našlapují po špičkách. U tohoto filmu můžete přemýšlet o ledasčem. Protože i přes ten supermix jde ve skutečnosti pořád "jen" o akční film, který vás chce pobavit. U mě se to povedlo, byť uznávám, že takto zlehka jsem tam tu čtvrtou hvězdu šoupl hlavně proto, že mám pro korejskou tvorbu slabost. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Banda "ftipných" juhokorejských greenhornov ide severným susedom kradnúť jadrové hlavice... s gumovými projektilmi... cez Zónu... WTF! Rád by som si pozrel opak - Sever proti Juhu! A to kurva nejsom komunista! Začiatok filmu je na prd nahovno odkukaný z CGI z Batman vs Superman. Kde tam bude funny Jackie Chan?! ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Začátek je dobrý chlápek jede v autě a kolem něho padají baráky, propadá se i silnice a auta, ale pak to jde s kvalitou filmu níže. Zjistí se, že vybuchla sopka a vybuchne ještě ve 3 fázích přičemž dvě by měly být ještě v pohodě a třetí by měla být katastrofická . A zde je kámen úrazu jelikož to překypuje píčovinama více než nějaké Asylumovky projdeme si to v bodech 1) Plán je zhruba takový ukradnou se spínače k 6 atomovkám ty se naloží odvezou ze Severní Korei do Jižní a odpálí se kdesi v dole tím se zamezí největšímu výbuchu sopky. Plán má procentuální úspěšnost přes 3 procenta , ale jelikož prezident Jižní Korei před zvolením do prezidentské kanceláře měl v průzkumu podobné preference kývne na to 2) Do Severní Koree jde cca 8 Jihokorejců s puškama s gumovými projektily (cože?) ukrást 6 spínačů k atomovkám (proč potřebovaly všech 6 se nedozvíme jen je zde zdůrazněno musíme mít všech 6) 3) Tyhle atomovky hlídá cca 6 vojáků asi amerických (Kim Čong Un asi byl bůhví kde) a po cestě osvobodí dvojitého špiona. Než dojedou k cíli do těch hlavic mlátí kladivem ty hlavice různě padají na zem a i někdo do nich střílí i přesto nevybuchnou 4) Mezitím se to Američané dozvědí a vběhnou do hlavního Jihokorejského štábu s tím, že mají zakázané ty atomovky odpálit jelikož nikdo nechce přece válku na odpověď, že pokud je neodpálí zničí to jejich zemi je jim řečeno, že jim Amerika humanitárně pak pomůže na což prezident kývne (cože po 2) 5) Ten špion si mezitím zavolá do Číny s tím, že jim předá ty hlavice a jednoho kdo to umí demontovat výměnou za volný přístup do Číny pro něho a jeho dceru, kterou několik let neviděl 6) Nastává patová situace jdou po nich Američané jelikož nechtějí, aby tam odpalovaly atomovky a byla válka Jihokorejci zase chtějí, aby to odpálily a zabránilo se tak katastrofě Severokorejcům je to u prdele a Číňané chtějí ty hlavice pro vlastní účely ti všichni se setkají na jednom místě kde má dojít k předání ten špion si to rozmyslí a těch 8 Jihokorejců zapne časovač s tím, že pokud je nepustí k tomu dolu vybuchne to na místě a zabije to všechny tak, že si Číňané odjedou zpět do Číny a Američané je pouze sledují 7) Zachrání se svět a pohádky je konec Film 60 procent Humor 0 Herci 60, ale nikdo zapamatovatelný Scénář 40 procent Stupidnost 80 procent Jo a mimochodem námět je vykradený ze San Andreas tam byl vědec co předpovídal zemětřesení a nikdo mu nevěřil tady je vědec co předpovídal výbuch sopky , ale nikdo mu nevěřil. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Armageddon po korejsku. V hlavní roli sopka a zemětřesení. A spousta zbytečných kulek a rodinných balastů, víc ale nasralo vměšování strýčka Sama. Dobře natočené, ale nebýt to tak akční a víc katastrofické, ačkoli destrukcí je až až, udělali by autoři lépe. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Vizuálně příjemné překvapení, to rozhodně. Lee Byeong-heon parádní pošuk, zbytek solidní, a akce je tu kupodivu dost, to jsem ani nečekal. Bohužel dost nelogický scénář místy skutečně udivuje. Hlavní zápletka by mi ani nevadila, to celkem ušlo. Ale jako vážně američtí vojáci ve spřátelené cizí zemi obsadí vojenské velící centrum a míří zbraněmi na prezidenta? No tak. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Veľmi silné tri hviezdy. Na to, aby to malo viac, tak by to muselo byť viac katastrofické a menej "čisto akčné" a taktiež by museli využiť Dong-seok Ma inak ako profesora. Plýtvanie schopnosťami. Inak originálne a zaujímavé riešenie na už niekoľkokrát prevarený námet ohľadom sopky. Atómové hlavice do toho ešte asi nikto neťahal. Technicky ako je to od Kórejcov posledné roky na úrovni, akcia dobrá, výprava rovnako dobrá, dokonca menej "urevané", ako to od Kórejcov vie byť. Milé prekvapenie, ktoré od štyroch hviezd ku trom stiahlo to, že som predsa len očakával viac katastrofických prvkov, ako som dostal. Ale inak solídnych 75% a krôčik od štyroch hviezd. Možno niekedy pri opakovanej projekcii ešte prehodnotím a zvýšim, keď si pomyslím na iné kórejské filmy, ktorým som dal tiež tri hviezdy, aby sa to trochu vyrovnalo. ()

jarah 

všechny recenze uživatele

K filmu ma pritiahlo hviezdne obsadenie, napriek tomu som nemala veľké očakávania. Filmársky je zvládnutý takmer dokonale. Dve hodiny ubehnú bez slabých alebo hluchých miest. Akcia je dynamická, príbeh sa vyvíja a aj napriek tomu, že je divákovi jasné čo bude nasledovať, nenechá ho odísť od obrazovky. Jediné, čo by som mu vyčítala, je slabá, miestami až naivná vzťahová línia. Na Lee Byeong-hyuna sa dobre pozerá a do úlohy dvojitého špióna sa dokonale hodil. Trocha som nechápala večne naštvanú pózu Suzy, ktorá hrá manželku dôstojníka veliaceho záchrannej akcii. Silné štyri. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Ashfall ako možný názov skladby od Rammsteinu je náhrobným kameňom jedného z hrdinov. Viac menej podľa dramtickej kaldby na začiatku filmu pochopíte ktorého. Kórejčania dávajú svoje typické osudové trademarky aj do akčného thrilleru o putovaní detskej jednotky s trojitým agentom sopečným popolom zamorenej Sev. Kórei. Miestami výborné, miestami uťahané. Miestami príjemne MadMaxovské, inokedy odpudivo digitálne. Za 2 hodiny stihli všetko. A stihli to tak, že udržali aspoň opraty deja, postáv a akcie. Skrátka film si postupne nabaľuje extrémne ťažký náklad deja, línií, štátov a každému chce venovať čas, nie strihový a rýchly, ale ozajstný. Kórejská jednotka je partia deciek, ktoré potvrdzujú že Ázijci sú malé deti. Niežeby ich divák nenávidel, len miestami je to sebaparódia. Trojitý čudák je ťahúňom a mnohí v ňom uvidia Harryho (taskera). Ashfall je hybrid, kde sopka pomáha akcii a akcia sopke. Sú akoby nezávislí na sebe a ani jeden tak nejako neprebíja druhého. Ani mňa to nepribilo úplne, ale novosť, implicitná originalita, a sviežosť niektorých skratiek dejov priniesli dobre strávené katastrofické chvíle. (videné 28.02.2021, BDrip) ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

V prvních 5 minutách byly hezky udělané katastrofické záběry. Zbytek už je jen další zmatený asijský plebs se všimi souvisejícími nešvary, tedy vlastně taková trapná komedie, co neměla být komedií.. (22%) ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Tak takový prasopes, občas je to rádoby komedie, občas katastrofický. Pár pěkných scén, ale pořád jsem u toho usínal, nakonec ani nedokoukal. Strašně natahované... velmi vtipná scéna s vozidlem korejské výroby, které vydrží a projede všechno = ideálně použít do reklamy. Jinak celkem nuda. A na scéně se objevují opět zavilí američani... ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Rozhodne nadpriemerný akčný snímok na pozadí obrovskej prírodnej katastrofy. Vizuálne podmanivý snímok s dostatkom slušnej akcie a klasického kórejského humoru, napasovaného presne tam, kde má byť. Do toho veľmi sympatické osadenstvo a vcelku neotrepaný, aj keď za vlasy pritiahnutý príbeh. Každopádne Kórejci vedia predsa len ďaleko lepšie. ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

V severní Koreji bouchne sopka. Celá Kimova říše je v troskách a dost poničená je i jižní část poloostrova. A protože hrozí další výbuchy, tak Jihokorejci vymyslí geniální plán. Ukradnou Kimovi atomovku, hodí ji do sopky, sopku zničí a ta už pak nikdy bouchat nebude. Jenže když jsou teď Kimovy jaderné hračky bez dozoru, tak si na ně brousí zuby i Amíci a Číňani, takže mise za zničením sopky bude tak trochu impossible. Katastrofické scény jsou skvělé, akční slušné, ale celé je to pěkně po asijsku dost přitažené za vlasy. ()

Reklama

Reklama