Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pektusan, stratovulkán na čínsko-severokorejské hranici, vybuchne a vyvolá silné zemětřesení v Severní i Jižní Koreji. Mají následovat ještě další 3 erupce, které budou mít pro celý Korejský poloostrov fatální následky. Profesor Kang Bong-rae (Dong-seok Ma) přijde s odvážným plánem odpálit v dole pod Pektusanem jadernou bombu. K jeho realizaci je sestaven speciální tým a kapitán Cho In-chang (Jeong-woo Ha) má zajistit nainstalování jaderných hlavic do detonátoru. Balistické rakety jsou ovšem ukryty v Severní Koreji. Proto musí tým nejprve osvobodit z vězení dvojitého agenta Ri Jun-pyonga (Byeong-heon Lee), který je k raketám zavede. (LangiJ)

(více)

Recenze (26)

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Vizuálně příjemné překvapení, to rozhodně. Lee Byeong-heon parádní pošuk, zbytek solidní, a akce je tu kupodivu dost, to jsem ani nečekal. Bohužel dost nelogický scénář místy skutečně udivuje. Hlavní zápletka by mi ani nevadila, to celkem ušlo. Ale jako vážně američtí vojáci ve spřátelené cizí zemi obsadí vojenské velící centrum a míří zbraněmi na prezidenta? No tak. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Začne sa to ako klasický katastrofický film v ktorom sledujeme zemetrasenie vo veľkomeste. Búrajúce sa budovy a prepadávajúca sa zem. Epickosťou na USA vzory (napríklad 2012 alebo deštrukčné scény z Bayových Transforemerov) to samozrejme absolútne nemá, ale infantilitou ich predčí. Čo urobíte keď stojíte v aute behom zemetrasenia? Samozrejme sa v plnej rýchlosti rozbehnete do pruhu v protismere a šialene prejdete po streche kamióna, ktorý sa tesne predtým ako do neho narazíte prepadne do zeme. Lepšie nad konaním postáv v tomto filme nepremýšľať. Po úvodnej deštrukcii sa film zmení na nejaký divný akčniak v ktorom sa banda hrdinov snaží získať atomovku, aby ňou odvrátil výbuch sopky, ktorý by zničil celý svet. Pardon, len polovicu Kórey. No a všetky postavy sa tu správajú infantilne jak v nejakom sitcome. Vlastne nikoho tu nastalá situácia netrápi a neustále vtipkujú. Prípadne musíme sledovať jak Byeong-heon Lee serie. Presne to som vždy chcel v katastrofickom filme vidieť. Celkovo to je totálna zhovadilosť, ktorá mi svojím pojatím pripomína San Andreas s Rockom. Takéto bláznivé pojatie katastrofických filmov mi vôbec nesedí. Radšej mám rád klasické pojatie s podrobným zoznámením sa s postavami na ktorých mi bude záležať a následne ma skon niektorých z nich dojme. Tu sa nič také nedeje. Aby som nechodil ďaleko a ani hlboko do minulosti, tak aj v Kórey sú schopný natočiť taký seriózny oldschool katastrofický film. Napríklad nedávna pecka Pandora. Ale aj táto šialenosť si svojho diváka nájde. 3/10. ()

Reklama

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Musím pochválit velkolepé cg, které vypadalo jako ripoff San Andreasu. Jenže celá zápletka mě nechala jaksi chladným (i přestože katastrofické filmy mám vcelku rád). Musím pochválit bezchybný úvod, to totiž byla tenze jako prase! Taktéž scéna na mostě byla parádně gradující. Jakmile se ale scénář přesunul na skupinu vojáků, tak začal obrovský problém. Protože s tím začal i typicky Korejský humor, který sem absolutně nepatří. Celá jednotka vypadá jako banda blbců, která si střílí do vlastních gadgetů. Navíc celou jednotku dokáže i v jejich vlastním dohledu přechcat jeden vězen, který ještě ke všemu je spoutaný až po uši. Přitom s inteligentnějším scénářem bez zde zbytečného humoru by snímek dopadl naprosto bezchybně. Do toho se snaží počin ždímat emoce, které prakticky nemohou se vší spojitostí fungovat. I přes zmíněné chyby jsem se bavil a fandil jsem dobrému konci. Celý počin především tahá herecké obsazení. Byeong-heon Lee je jedna z nejznámějších tváří JK, navíc zde podal úctyhodný výkon a ke konci mi ho bylo trochu líto. Jinak na opakovanou projekci to nejspíš nevidím, ale jako jednohubka slouží počin dobře. Slabší čtyři hvězdy. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Začátek je dobrý chlápek jede v autě a kolem něho padají baráky, propadá se i silnice a auta, ale pak to jde s kvalitou filmu níže. Zjistí se, že vybuchla sopka a vybuchne ještě ve 3 fázích přičemž dvě by měly být ještě v pohodě a třetí by měla být katastrofická . A zde je kámen úrazu jelikož to překypuje píčovinama více než nějaké Asylumovky projdeme si to v bodech 1) Plán je zhruba takový ukradnou se spínače k 6 atomovkám ty se naloží odvezou ze Severní Korei do Jižní a odpálí se kdesi v dole tím se zamezí největšímu výbuchu sopky. Plán má procentuální úspěšnost přes 3 procenta , ale jelikož prezident Jižní Korei před zvolením do prezidentské kanceláře měl v průzkumu podobné preference kývne na to 2) Do Severní Koree jde cca 8 Jihokorejců s puškama s gumovými projektily (cože?) ukrást 6 spínačů k atomovkám (proč potřebovaly všech 6 se nedozvíme jen je zde zdůrazněno musíme mít všech 6) 3) Tyhle atomovky hlídá cca 6 vojáků asi amerických (Kim Čong Un asi byl bůhví kde) a po cestě osvobodí dvojitého špiona. Než dojedou k cíli do těch hlavic mlátí kladivem ty hlavice různě padají na zem a i někdo do nich střílí i přesto nevybuchnou 4) Mezitím se to Američané dozvědí a vběhnou do hlavního Jihokorejského štábu s tím, že mají zakázané ty atomovky odpálit jelikož nikdo nechce přece válku na odpověď, že pokud je neodpálí zničí to jejich zemi je jim řečeno, že jim Amerika humanitárně pak pomůže na což prezident kývne (cože po 2) 5) Ten špion si mezitím zavolá do Číny s tím, že jim předá ty hlavice a jednoho kdo to umí demontovat výměnou za volný přístup do Číny pro něho a jeho dceru, kterou několik let neviděl 6) Nastává patová situace jdou po nich Američané jelikož nechtějí, aby tam odpalovaly atomovky a byla válka Jihokorejci zase chtějí, aby to odpálily a zabránilo se tak katastrofě Severokorejcům je to u prdele a Číňané chtějí ty hlavice pro vlastní účely ti všichni se setkají na jednom místě kde má dojít k předání ten špion si to rozmyslí a těch 8 Jihokorejců zapne časovač s tím, že pokud je nepustí k tomu dolu vybuchne to na místě a zabije to všechny tak, že si Číňané odjedou zpět do Číny a Američané je pouze sledují 7) Zachrání se svět a pohádky je konec Film 60 procent Humor 0 Herci 60, ale nikdo zapamatovatelný Scénář 40 procent Stupidnost 80 procent Jo a mimochodem námět je vykradený ze San Andreas tam byl vědec co předpovídal zemětřesení a nikdo mu nevěřil tady je vědec co předpovídal výbuch sopky , ale nikdo mu nevěřil. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Mám rád kombinace katastrofických filmů s klasickým akčňákem a v případě Ashfall to naštěstí funguje velice dobře. Délka je možná trochu přepálená a trikové sekvence jsou slabší, ale jako celek vše funguje, pořád se něco děje, postavy jsou dostatečně sympatické, aby se o ně divák bál a akce je dle očekávání na vysoké úrovni. Milé překvapení. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Ve filmu je zmíněn seriál Damo (od r. 2003). (Duoscop)

Reklama

Reklama