Reklama

Reklama

My z Kačerova

(seriál)
  • Česko Kačeří příběhy (více)
USA, (1987–1990), 36 h 40 min (Minutáž: 22 min)

Hudba:

Ron Jones

Hrají:

Alan Young, Russi Taylor, Chuck McCann, Terence McGovern, Frank Welker, Hal Smith, Hamilton Camp, June Foray, Peter Cullen, Tress MacNeille, Kathleen Freeman (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(100)

Strýček Skrblík a jeho tři synovci, Dulík, Bubík a Kulík. Kdo by neznal tyto kačery z Kačerova? Když Skrblík, lakomý milionář sídlící v honosné vile, zrovna nestřeží své peníze před zákeřnými Rafany, vydává se na výpravy za dalším bohatstvím. A jeho malí synovci mu v tom pomáhají po boku Rampy McKváka. Proti nim ale stojí dva silní protivníci, Magika von Čáry a kačer Hamoun. Jejich výpravy ale vždy dopadnou dobře a doma na ně už čeká paní Čvachtová a samozřejmě čas od času hostující kačer Donald. (Zoiberg)

(více)

Recenze (608)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Nezabudnuteľný seriál, ktorý považujem za najlepší seriál pre deti všetkých čias a aj za najlepší kreslený seriál všetkých čias. Miloval som príbehy kde vystupovali Hui, Dui, Lui a strýko Držgroš a tiež Dlhoprstí, káčer Donald, toho letca, malú kamarátku bratov a iné postavičky z tohto seriálu. Veľmi sa mi páčil, či už český dabing, tak aj ten slovenský. S týmto príbehom som doslova žil, sníval som o cestách po svete a vesmíre, tak ako cestovali oni a objavovať poklady a mýty, báje, nové svety a podobne. Mať tak trezor ako mal strýko držgroš, tak by sa mal svet aj ja a moja rodina lepšie. A to plávanie v tých peniazoch nemalo chybu. Sledoval som to doma, u babky, s kamarátom. Veľa inšpirácie do života som pochytil práve z tohto seriálu, až ma mrzí, že to nemá ďalších minimálne tisíc pokračovaní. Toľko dobrodružstva správne naladí každé dieťa na život. Nádherne animované a farebné, navyše s nádhernou ústrednou zvučkou. Najlepšia Disneyovka, akú som kedy videl. Toto je moja srdcová záležitosť, milujem ju. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Nejlepší seriál mého dětsví (když nepočítám Rychlou rotu) a troufám si říct i všech dob :-) Příběhy měli vždy něco do sebe a nikdy neomrzelo sledovat je i víckrát po sobě. Bulík, Kulík, Dulík, Kačer Donald, Strýček Skrblík a Rampa McKvák spolu s Rafany byly a vždycky budou tou nejnezapomenutelnější kreslenou partou jaká kdy mohla být. ()

Reklama

Sonnery 

všechny recenze uživatele

To, že jsem tenhle seriál jako malý miloval a nevynechla jsem jediný díl dokazuje toto: Kačerov jak hurykán k nám už míří. Auta, laser, aeroplán městem víří. Příběhy píše z téhleté říše. Kačer! Hůhu. Teď k nám děti z dálky letí kačer.....Kačeři příjdou když jseš v nouzi. Kačerov se ze sna vzbouzí. Zavolat jen stačí heslo kačer. Hůhu...Jsem magor? Možná...,ale tohle bylo boží ()

chamba 

všechny recenze uživatele

Najkrajší kreslený seriál, ktorý predbehol svoju dobu. Niektoré myšlienky a hlášky káčerov som pochopil až v nedávnej dobe :))) ako napríklad výrok starého McTátu: "Nemusíš byt pilnejší ale chytrejší" :D:D. Škoda len, že v slovenčine je tento seriál skoro nemožné zohnať, aby som ho uchoval pre budúce generácie... ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Seriál číslo jedna mého dětství, takže velká nostalgie. Miloval jsem ty dobrodružné příběhy strýčka Skrblíka a jeho přátel. S novějšími díly ale kvalita značně ubývala (už tehdy jsem neměl rád tu sérii, kde ve znělce byly nové scény s nějakým robotem a pračlověkem...). Ale staré dobré kačery jsem měl tak rád, že jsem se brzy naučil číst, abych si pak mohl kupovat časopis "Kačer Donald" (předtím "Mickey Mouse"). Pamatuji si, jak pokaždé, když jsme s rodiči přijeli někam do většího města, tak jsme hledali místní antikvariát, abych se tam mohl podívat, zda tam nemají nějaká čísla, která pocházejí z doby, kdy jsem byl ještě příliš mladý a nekupoval to. Ty Mickey/Donald časopisy u nás začaly vycházet někdy kolem roku 1989 a mně se za dětství podařilo takhle získat 80% všech výtisků, speciálních edic atd. od roku 1989 až někdy do roku 2003 (přestal jsem s tím někdy kolem dvanácti/třinácti let, kdy jsem si uvědomil, že na tohle jsem už trochu "starý"). Dneska je to už jen obrovská zaprášená sbírka ve skříni, ale tehdy to byly krásné časy. Ale stejně, seriál "Duck Tales" byl úplně jiný, než ty časáky, a v mnohém lepší. Tohle je jeden z těch seriálů, u kterých jsem dnes rád, že jsem vyrostl zrovna na nich. Dneska už se takovéhle věci nedělají... ()

Galerie (56)

Zajímavosti (27)

  • V původním komiksu nemají Rafani žádné individuální vlastnosti a vypadají všichni stejně. Rozlišeni jsou pouze podle svých vězeňských čísel. Jedinou výjimkou je jejich zakladatel Blackheart Rafan. Ten se ovšem v seriálu nikdy neobjevil a byl nahrazen novou postavou, Mámou Rafanovou. (HappySmile)
  • V původním komiksu Carla Barkse jsou skoro všechny peníze v trezoru strýčka Skrblíka stříbrné a měděné, téměř žádné nejsou zlaté. (HappySmile)
  • Skrblík je podle časopisu Forbes nejbohatší kreslená postavička, jejíž majetek je odhadován na 570 miliard korun. (Hans.)

Související novinky

Příběhy z Kačerova se vrací

Příběhy z Kačerova se vrací

17.12.2016

Televizní kanál Disney XD se rozhodl oživit kreslenou legendu. Příští rok se na obrazovky vrátí Příběhy z Kačerova, které se mezi lety 1987 a 1990 dočkaly přesně 100 epizod. Nová verze bude mít… (více)

Reklama

Reklama