Reklama

Reklama

My z Kačerova

(seriál)
  • Česko Kačeří příběhy (více)
USA, (1987–1990), 36 h 40 min (Minutáž: 22 min)

Hudba:

Ron Jones

Hrají:

Alan Young, Russi Taylor, Chuck McCann, Terence McGovern, Frank Welker, Hal Smith, Hamilton Camp, June Foray, Peter Cullen, Tress MacNeille, Kathleen Freeman (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(100)

Strýček Skrblík a jeho tři synovci, Dulík, Bubík a Kulík. Kdo by neznal tyto kačery z Kačerova? Když Skrblík, lakomý milionář sídlící v honosné vile, zrovna nestřeží své peníze před zákeřnými Rafany, vydává se na výpravy za dalším bohatstvím. A jeho malí synovci mu v tom pomáhají po boku Rampy McKváka. Proti nim ale stojí dva silní protivníci, Magika von Čáry a kačer Hamoun. Jejich výpravy ale vždy dopadnou dobře a doma na ně už čeká paní Čvachtová a samozřejmě čas od času hostující kačer Donald. (Zoiberg)

(více)

Recenze uživatele MarekT k tomuto seriálu (1)

My z Kačerova (1987) 

Společně s dalšími animáči made by Disney (resp. WB, MGM) jsou Kačeři klasikou mého dětství. Po celé řadě komiksů vycházejících od 30.let a krátkých filmů z let 1937-56 pronikl kačeří svět do zfilmované podoby i tímto seriálem. Zde nás čekají postavy známé z komiksů - strýček Skrblík, synovci, Rafani, Magika... ovšem jsme až na osm epizod úplně ochuzeni o Donalda, což mě i v mládí, kdy jsem býval k filmům méně či vůbec kritický, štvalo a ty výjimky potvrzující pravidlo jsem si aspoň více užíval. Absentují tu i další komiksoví hrdinové - Houser Vejtaha (ten ale svou chvilku slávy si užil ve dvou epizodách), Daisy, babička atd. Jsou nám nahrazeni např. Rampou či Kačkou, což ovšem není pro seriál deficit, i přes to, že tyto postavy jsou poměrně okatou kopií výše zmiňovaných komiksových hrdinů (z čehož dle mě pramení velká popularita Rampy coby nového Donalda). Sluší se dodat, že by se cílová skupina této a dalších disneyovek neměla omezovat jen na děti, ještě dnes se občas na nějakou epizodu podívám, už jen proto, že občasné lehké narážky jsou šité na míru spíše starším dětem. Hodnocení tedy nepřekvapivé, vždyť samotných pět hvězd si zaslouží už do češtiny přezpíváná titulní píseň (o geniálně obsazeném dabingu mluvit netřeba). Když jsme už u té češtiny... televize Nova nechť si strčí svoji příšerně předabovanou verzi za klobouk. 100% ()

Související novinky

Příběhy z Kačerova se vrací

Příběhy z Kačerova se vrací

17.12.2016

Televizní kanál Disney XD se rozhodl oživit kreslenou legendu. Příští rok se na obrazovky vrátí Příběhy z Kačerova, které se mezi lety 1987 a 1990 dočkaly přesně 100 epizod. Nová verze bude mít… (více)

Reklama

Reklama