Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(52)

Obsahy(1)

Ren a Stimpy, celými jmény Ren Höek a Stimpson J. Cat jsou pes a kocour, kteří se však jen těžko ke svým živočišným druhům dají přiřadit. Ren je psychotická nervní čivava s astmatem, Stimpy je tlustý líný kocour s modrým nosem. Ale hlavně jsou oba velmi, velmi, velmi nechutní.
Na televizní obrazovky byli svými tvůrci vypuštěni 11. srpna 1991 a nadělali tam pěknou paseku. během pěti serií obsahujících 52 dílů předvedli milionům lidí, jak lze honit pšouk po celém městě, zúčastnit se soutěže o nejodpornější zvíře na světě a podobné vylomeniny.
V roce 2003 zaznamenali comeback v ještě drsnější verzi pod názvem Ren & Stimpy "Adult Party Cartoon" čili animák pro dospělé. Odvysílány však byly pouze tři díly, více jich televizní společnost nedokázala skousnout. Zajímavostí také je, že v epizodě Powdered Toast Man daboval roli papeže Frank Zappa. (filiperros)

(více)

Recenze (72)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Nemálo zvrácená kreslená série. Předchůdce Happy Tree Friends a South Parku, zvláštním způsobem kombinující z obou to nejlepší. Ren a Stimpy je kult, vždyť ho sledovali i v Sabrině! :o) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ren a Stipmy není jen tak obyčejný animák, který skončil v propadlišti dějin s několika stručnými komentáři na ČSFD a odkazem na reklamu s polenem. Ren a Stimpy je něco víc. Ren a Stimpy je mýtus. Začalo to zcela nevinně. Ošklivá čivava a tupý kocour byli přátelé od nepaměti. Oba jsou věřící, oba dodržují takové ty domácí zvyky, jakými jsou třeba Vánoce, Díkuvzdání nebo Hromnice. Dávají si dárky, mají o sebe starost, navzájem si pomáhají. To je světlá stránka jejich vztahu. Žijí v malém domečku, přičemž Ren (čivava) chodí do práce, sbírá nevyléčitelné nemoci a dokonce má ve svých državách zkamenělý dinosauří trus. A znají se se Satanem. Toť důležitý jev v celém tom "zašmodrchaném" ději. Ren a Stimpy si totiž dovedou navzájem dost ubližovat. To vše ale pramení z toho, že Stimpy je částečně retardovaný, kdežto Ren je duší intelektuál. Tato zdánlivá nesourodost je pak hlavním motorem jejich příběhů. Časem totiž poznáme, že i intelektuál může být pěkný debil a ztroskotaný retard projeví například svou statečnost nebo štědrost. Nebo dokonce i přímo otcovskou starostlivost, když v jedné epizodě hledá svůj ztracený pšouk a neváhá pro něj překonat všechny nástrahy světa. Přes veškerou mravokárnost, která se z výše uvedeného může jevit, je to ale spíše nemravné. Sraní, blití, nadávání nebo sbírání kemrů je zde základním projevem a proto byl i seriálu několikrát změněn vysílací čas v naší bodré TV Noha. Nějaký mudrc musel zkrátka přijít na to, že to halt není úplně pro ty nejmenší. A to už se dostávám k tomu, proč je tato výtvarná exploatace mýtem. Seriál má totiž několik rovin. V té nejširší vás asi bude především bavit a rozesmívat. V mnoha jiných pohoršovat, urážet, rozčilovat a v neposlední řadě znechucovat. A když už nic, člověk si alespoň odnese ponaučení: Nemoč na elektrický plot! Seriál je totiž jako nespoutaný živel. Nejdříve se jeví jako neškodná legrácka pro děti, ale později se příběh chová stejně jako jeho retardovaní hrdinové. Zcela nezávazně autor nechává promlouvat fantaskní postavy, zde například prdy, soply apod., dává prostor netypickým předmětům a tvorům (shnilá kostra tresky jako nevěsta Smrádka – syna/pšouka Stimpyho, dále celá plejáda domácí zvířeny, zejména pak koní a oslů), a je zcela v duchu demence dvou představitelů. Satira promlouvá i skrze (smyšlený a brutální) teleshopping. Mnohdy se k nim přidávají ještě idiotštější postavy a vy si říkáte, že už to nemůže být horší. Další šílenosti na sebe nedají dlouho čekat a vše se valí jako lavina v Tatrách. Jasných pět hvězd bez mrknutí oka. Za nejlepší díl považuji ten s tím bratrancem Svenem, jenž sbírá použité náplasti (jednu má už z roku 1962) a vlastní také jednu sklenici plivanců. Ten, jenž se představuje: „Ha, on je Olie, ty jsi Sven.“ A zde malá ukázka. Ta mimika je prostě na Oskara. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Práškový Topinkář, všudypřítomná reklama na poleno, nosní skřítci, srdceryvná ztráta Smrádka, hra Nemoč na elektrický plot, westernový song Pánbůh má rád věšení a proto krk nám dal.. Mám pokračovat? Tenhle místy halucinogenní trip by děti vidět neměly.. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Trochu výstřední postavičky a příběhy plné zvrácených vylomenin. Menší šílenosti v každé epizodě. / Viděné epizody z 1 série / ( Hodnocení: 6/10 ) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Další z masakrózních šíleností MTV - něco jako Tom a Jerry po výplachu mozkoven v notně akčnějším a černohumornějším provedení... ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Seriál, který běžel kdysi dávno v televizi na stanici Nova v odpoledních hodinách. Po pár dílech někomu došlo, že tento animák asi nebyl točen pro děti, že je to čas pro tento seriál dost nevhodný a tak byl přesunut do nočních hodin. No, už jsem v té době odrostl dětským střevícům, a tak mě fóry o smrdutém podpaží, prdech, smradlavých ponožkách, zkažených zubech, ušním mazu, posraných spodkách a dalších chuťovkách celkem bavily. V některých dílech, např. v tom hororovém o strašidelném domě, může divák zaregistrovat odkazy na známé filmy jako Psycho a na Texaský masakr motorovou pilou, což dětský divák neocení. V seriálu vystupuje několik velmi bizarních postaviček. Nejen vychytralá rachitická čivava Ren a tlustý přihlouplý kocour Stimpy, ale i superantihrdina Práškový Topinkář, nechutná víla Zubnička anebo Poleno. A proto si zazpíváme oblíbenou píseň:"Co se válí po schodech a na psa má spadeno? Co se dá jíst i příborem? Je Poleno." ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Kdyz zhlednu takovyto serial, jakym je Ren a Stimpy, vzdy premyslim, kolik dusevnich chorob se muselo sejit v autorove mysli, nez neco takoveho zplodil. Ano, toto je druh humoru, ktery mi skutecne sedi - naprosto nelogicky, obhroubly, ale o to vice genialni. Reklama na poleno ci hry typu "Nemoč na elektricky plot" radim do sveho osobniho zlateho fondu tohoto druhu humoru ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Ja si pamätám ako to bežalo v začiatkoch tv NOVA. Ale nie ráno, "odpoledne" ani v neskorých večerných hodinách. Ale o 18.30 hodine vo všedné dni. To som v tej dobe sledoval DINOSAUROV, KUTILA TIMA, KVÍTKO, NA ZDRAVÍ ... a ajhľa jedného dňa čumím ako si dve kreslené príšery strkajú prsty do uší a žerú ... No bol to hnus a ja ani nikto z našej triedy sme nemohli uveriť, že je niečo podobné možné vysielať pre deti. Ale dočerta, bola to taká nehorázna prča, že nemožem ísť pod 4. (3.10.2009) ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Správně nechutné , zvrácené , vtipné a perfektně nakreslené , prostě pecka jak má být. Sháním tenhle seriál už dlouho , ale zatím jsem neměl to štěstí , ovšem stále pevně doufám že si ho ještě někdy vychutnám. ;-) 90% ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbí kresba a animace, už nechutně vymalované bulvy jednoho z hrdinů naznačují, že půjde o šílenou, takřka dada zábavu. Powder Toast Men je supr. Rozhodně jeden z nejzábavnějších seriálů, který jsem kdy viděl. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Nejďábelštější ďábelskost přímo z ďáblovy smradalvé prdele, vedle které vypadá South Park jako odpolední podívaná pro pobožné černošky z amerického Jihu. Všichni příznivci toaletního humoru nejhrubšího zrna vzdejte tomuto mistrovskému dílu uctivý prd. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný Oggy a švábi. Esteticky brutální recese plná tělesných nechutností a nevybíravé satiry. Ovšem „každý chce pooleno, i pro tebe pooleno.“ ()

Reklama

Reklama