Reklama

Reklama

Poslední dny Ježíše Krista?

(TV film)
  • USA Last Days of Jesus
Velká Británie / Kanada / USA, 2017, 114 min (Alternativní 2x56 min)

Obsahy(1)

Příběh posledních dnů Ježíše Krista si připomínají křesťané celého světa už téměř dvě tisíciletí. Pašije, mapující osudové události, které vedly ke Kristově smrti, jsou nejznámějším příběhem všech dob. Za tímto slavným biblickým vyprávěním se podle řady soudobých historiků skrývá pozoruhodné politické zákulisí. Poslední týden Ježíšova života byl doslova nabit událostmi, které se pokouší kontroverzní dokudrama filmaře Dana Chamberse osvětlit. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pri skúmaní Biblie bude vždy existovať snaha o škandálnosť, nájdenie pikošiek, údajných neprávd a samozrejme, na všetko sa hľadí z číro ľudského, vedeckého, no humánne stále obmedzeného mozgu. V takom prípade nie vždy dôjdeme k pravde. Jozef vraj nebol tesár a Ježiš bol bohatý človek no atď. Snaha nájsť niečo nové sa nedá uprieť, ale predsa len, za akú cenu? ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Při sledování mě napadlo, jak je křesťanství kvalitní náboženství, které připouští vědeckou diskusi.O islámu by se toto bál každý režisér natočit, protože by přišel islamista s kalašnikovem. A také že žiji ve skutečně svobodné zemi, kde si mohu na rozdíl od západních zemí dovolit toto napsat. Za dob SSSR se za takovéto komentáře zavíralo do vězení, nyní se vyhazuje z práce (Švédsko, Německo apod.) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Všechno bylo jinak. 1) Umě spletený z křesťanského pohledu heretický výklad mě nepřesvědčil o své oprávněnosti ani o jejím nedostatku. Jediné, co je zřejmé, je naše neznalost a nedostatek informací. Nic nevíme a nic vědět nebudeme._____ 2) Ale kouká se na to pěkně jako na většinu podobných spekulativních snímků. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavé teorie. Ale jak dodávají sami autoři, jsou podložené jen úvahami, ale archeologické či písemné důkazy chybí. Politické zákulisí je určitě zajímavé, ale pro dnešního člověka těžko uchopitelné. Možná zůstaly v hlavě nějaké otazníky, ale zakrátko budou zapomenuty. Kdo zná pravdu? ()

meda2016 

všechny recenze uživatele

Není nutné, aby všechny hypotézy byly stoprocentní. Rozhodně je to cennější než pohádky církví, kterými odůvodňují svou nadřazenost. ()

Reklama

Reklama