Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Recenze (8)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Těžce návyková animovaná brutalita s jedním málomluvným Kromaňoncem a jeho dinosauřím mopsikem. Krása střídá nádheru ve vizuálně podmanivých epizodách plných nejen krve, ale i napětí, dramatu a dokonce i černého humoru. Navíc to má kvalitativně vzestupnou tendenci, nemám moc co vytknout. [HBOmax] ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zábavný a brutální animák o pračlověku a jeho Tyranosaurovi. Na animaci si člověk musí zvyknout ale poté ho seriál neuvěřitelně vtáhne a beze slov ukáže více emocí než kdejaký Pixar. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tartakovsky přináší modernější verzi večerníčku O človíčkovi, která je sice jednoduchá animací a prostá příběhem - okolnosti svedou dohromady člověka a dinosaura a ti pak musí v každém díle někoho/něco šíleně zrubat - ale vynahrazuje to atmosférou, brutální akcí a skvělou hudbou. Primal není revoluční dílo a dětem bych ho místo večerníčku nepustil, ale je to sakra zábavné a nejednou se mu daří slušně dolovat emoce (což se mnohdy nedaří ani slavnějším a větším kolegům). A teď rychle na druhou řadu...80% ()

MnamBuchta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý animovaný seriál který využívá dobu kamennou na maximum a proto se tu třeba vůbec nemluví což mi ze začátku přišlo hrozně zvláštní ale pak si uvědomíte že právě tím je tento seriál speciální a místo mluvy se více zaobíra na důvěru postav a jejich komunikaci skrz pantomimu a křičení což někdy vyvolá velice vtipnou scénu. Na to že animace je poněkud jednoduchá tak se na ni velice příjemně kouká a akční scény skombinované s touto animací vám vyrazí dech a vy budete sledovat s otevřenou pusou. Jednotlivé díly na sebe krásně navazují a postupně rozvíjejí vztah našich dvou hrdinů. Super animovaný seriál a určitě doporučuji 8/10 ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V Primal universe bych tedy rozhodně žít nechtěl. Zabij, nebo budeš zabit! Animák plný krve, testosteronu, přátelství a trošky melancholie. Je to taková blbina s cool momenty a animací, kde se může stát cokoli, co tvůrce napadne, může se tu setkat pračlověk spolu s dinosaury, nebo mýtickými příšerami. Chlapácký hrdina spolu s dinosauřicí loví po celé planetě od tropů po arktidu, navzájem si pomáhají přežít a kdyby neměli jeden druhého, dávno by se stali potravou jiné větší, nebo chytřejší potvory než jsou oni. To je celé o ničem jiném ten seriál není, ale stačí to. Líbilo by se mi, kdyby to posunuli o kousek dál, tím, že by to bylo víc realistické, tedy místo dinosauřice, se kterou se pračlověk ve své době nemohl setkat, by to byla třeba vlčice, tím pádem o prvním přátelství mezi člověkem a psem. Případně, když už se tam tedy může stát cokoliv, tak bych se víc odvázal a víc experimentoval s touto premisou, tvůrci se ale drží dost „při zemi“ v mainsteamových vodách. Rozhodně to stojí za zhlédnutí, pokud vám nevadí hektolitry krve a vzduchem létající animovamá střeva. Já jsem to vcelku zvládal, až na některé pasáže a sedmý díl o jedné nakažlivé chorobě, ze kterého mi nebylo úplně dobře. Jo, a vůbec se tam nemluví, tedy téměř ne. Na konci to začíná mít i nějaký příběh, takže jsem zvědavý kam to tvůrci posunou ve druhé sérii. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Genndyho Tartakovského registrujem už dávno, miloval som Dexter´s Laboratory, Powerpuff Girls aj Samuraja Jacka, potom robil akési starwarsovské animáky, ktoré ma ako celý SW frenčájz míňali míľovým krokom a po rokoch som s ním znovu prišiel do kontaktu vďaka Primalu. Jedná sa o veľmi nerealistický príbeh jaskynného muža a tyranosaurice, ktorých po obojstrannej tragickej strate rodín spája akési puto a tak teda putujú svetom, kde svorne vzdorujú hordám nepriateľov. Pripomína mi to hneď tri iné počiny: 1. večerníček O človíčkovi kde tiež pračlovek umom a schopnosťami víťazí nad prírodou. 2. Samurai Jack kde hlavný hrdina tiež zvádza perfektne zosynchronizované atmosférické bitvy s mnohopočetnou presilou nepriateľov, s tým rozdielom, že kým u Jacka z robotov tečie len olej a iné strojové tekutiny, tuná strieka nefalšovaná krv. 3. Age of Reptiles výtvarne úchvatná a rovnako ako Primal bezdialógová komiksová séria o navzájom sa brutálne masakrujúcich dinosauroch (na pripomenutie som nakukol do súborného vydania z roku 2011 a čo myslíte, kto k nemu napísal predslov? Genndy Tartakovsky). Príbehovo sa u Primalu jedná o uzavreté krátke príbehy, kde sa vždy bojuje s iným nepriateľom, okrem dinosaurov sú to hady, mamuty, primáty, netopiere, pavúky, zombie nákaza a ku koncu sa objavujú mágia, náboženstvo a iné fantasy elementy, čo aspoň mňa osobne už bavilo menej. Inak ale ide o výtvarne aj hudobne vychytané dielo, ktoré je radosť sledovať. ()

Reklama

Reklama