Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Primal nám nám představí spojení dvou rozdílných světů a vznik jednoho nepravděpodobného přátelství. Lidé jsou na počátku své evoluce. Dinosauři se blíží konci své existence. A přesto mezi člověkem a dinosaurem vznikne přátelství svázané tragédií. Jen spolu totiž mohou přežít v tomto násilném rodícím se světě. (topr harley)

Recenze (36)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Animácia nádherná a prepracovaná. S hlavným hrdinom sa dá stotožniť v oblasti hodnôt, no keďže je to pračlovek a je skôr pudovo orientovaný, úplne sa to precítiť nedá. K dokonalejšej empatii chýba zložitejší problém blízky modernému človeku, ktorý je schopný intelektuálneho zamyslenia nad pozretými epizódami. Inak akcia kvalitná, drsná a krvavá, v ktorej hlavnej dvojke vždy fandíte. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Ve světě, kde je každý den života bojem o přežití si pro nás občas osud připraví nečekaná setkání a nemožné spojence... Jedním slovem lahůdka! Animace je podmanivá, akce je dechberoucí a jako úplně nejlepší je jednoznačně hudební doprovod! Tohle se hodně povedlo, zajímavé příběhy, které mají svou hloubku a to v nich nemusí padnout ani jedno slovo. Prošel jsem to na jeden zátah se zatajeným dechem a užíval si každý díl, každý souboj, každý hlubší okamžik... Jistě, je to místy přitažené za vlasy a zdejší pračlověk má schopnosti, za které by se nemusel stydět ani takový Legolas s Hulkem dohromady, ale o to je to ještě víc cool a někdy i k pousmání... Velký zážitek. 9,2/10 ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

U první série mi přišlo nejednoznačné, jestli má ambice držet se dobových reálií a fyzikálních zákonů - a tím mě trochu hnětla. Druhá série je o poznání lepší: v ní je vše hrozně přestřelené, doplněné o nadpřirozené prvky; jde o přiznaně plnokrevnou fikci, cenim. Skvělé se v druhé sérii také rozvijí původní primárně estetický syrový a záměrně banálně krvavý boj o přežití. Dané téma (ne)příjemně problematizuje, hlavní hrdinové už nejsou jen bojovníci o vlastní život a sympatie vzbuzující oběti násilí. Vidíme, že svým konáním sami krutě bolest způsobují mnoha dalším cítícím bytostem a že to má důsledky. Evoluce původního konceptu proběhla aniž by se tvůrci vzdali krásy krvelačné explicitnosti první série. Je to celé takové dobré! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně osobitý, krvavý animák, kde si divák musí zvyknout na jeho styl a animaci, ale pokud mu zachutná, odvděčí se mu svižným seriálem, který baví drsnou akcí, ale dokáže i nefalšovaně dojmout nebo napínat. ()

Hem.m 

všechny recenze uživatele

Kromě artové stránky se jedná takřka o podprůměrný a předvídatelný seriál, kde i akce není nikterak zajímavá. To platí o první čtyřech dílech. Ovšem díl pátý, to je jiná. Tento díl začíná čilováníčkem na pláži, prostě pohodička - celkově odlišný díl oproti všem předchozím. Pak si ale tvůrce řekl, že to promění v krvavou řežbu, čmuchl trochu kokajnu a rozjel naprostej krvavej masakr, který se pomalu proměňuje v genocidu proti jednomu živočišnému druhu. --- Bohužel tento seriál jedna našlapaná epizoda nezachrání, ale uvidíme co přinese zbylých 5 dílů. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

To všem jebe v hlavě, nebo co? Vždyť to je průměrnej, ne zrovna extra nápaditej animák, který je třeba vedle Samuraje Jacka jen chudým příbuzným.. Sere mě ten hype okolo a fakt, že je to v zásadě kreacionistický žvást, který nenápadně podsouvá mladým američanům (a dementům z jiných částí světa) myšlenku, že lidi a dinosauři mohli sdílet jeden časoprostor. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

[2 eps] Prozatím musím říct, že čučím. Něco tak pěkně "wild" jsem neviděl už dlouho... Překvapila jak první, tak i druhá episoda. Vyloženě s napětím čekám, co připraví díly další. Wololooo 91 % ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Moc děkuju Hladovi za doporučení. Tohle je naprosto ultimátní conanovska pecka.   Popravdě se mi moc nechtělo do němého animáku, ale byla to chyba. S autorem mám minimální zkušenosti z jeho "dětské" tvorby a je to génius.  Nenechte se odradit jednoduchou animaci, protože je na pozadí skutečné umění. Ale opravdu, tam jsou prostě záběry, které jsem si pauznul a chtěl zarámovat. Mimo to je to teda pořádně drsný, létají tam končetiny a hektolitry krve. Má to fajn buddy chemii. No a vzhledem k tomu, že to má finále druhé řady v pátek, tak je to aktuálně nejlepší fantasy v TV. A druhá řada teda graduje doslova epicky. Hrozně milá věc s trestuhodně málo hodnoceními na ČSFD, napravte to pls! 9/10 ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Mistrovské animované dílo vedené se za ruku s brutalitou. Druhá série je mnohem lepší. Poslední díl je smutný i krásný zároveň. Chtěl bych víc, ale dobrého pomálu. Život (natož v pravěku) je tak pomíjivý. ()

geklon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tartakovsky a jeho človíček pro dospělé. Přepálená fantasmagória, která je celá na efekt a emoce ždímá rafinovaně. Co víc si od animáku přát. Tyler Bates ve vrcholné formě. Hudební doprovod je masterpeace. ()

Comics.jto 

všechny recenze uživatele

Originální adult, animovaný, brutální uzavřený seriál, odehrávající se v době dinosaurů později Železná, vikingů a egyptanu.Sledujeme jak pračlovek naváže vztah s praplazem a bojují proti různým nebezpečím (kulty, viry, vylepšení, otroctví a celkově strasti života). . První série spíše epizodcká a v druhý souvislý souvislejší příběh, setkání s vyspělejšími formami člověka. Nové prostředí a je zas co objevovat. Přestože je děj fantaskní až absurdní, jsou zde dobře napsané postavy a silné emoce. Navíc konec tomu dodává takovou třešničku a celý příběh by mohl být nějaký alternativní epos co by se vyprávěl z generace na generaci v předávných dobách . S1 - 8/10 S2 - 9/10 CELKOVĚ (LOGICKY) 8,5/10  .  🦖🦖🦖🦖🦖 ()

Rudinsky 

všechny recenze uživatele

Ja si teda rozhodne na Genndyho animáciu zvykať nemusím, vyrastal som na nej (v časoch, keď mať v telke CartoonNetwork - v tej dobe niečo ako MTV pre rozprávky - neznamenalo len to, že ste buržo, ale aj odlišný mentálny vývoj:D). Okrem toho Primal dokazuje, že je Tartakovsky stále jeden z top žijúcich tvorcov a želám mu veľa zdravia, pretože takéto autorské projekty nerobí už nikto na planéte. ()

johnywalker 

všechny recenze uživatele

Jakožto milovník dinosaurů jsem neodolal a po traileru jsem tuhle parádu jednoduše alespoň musel zkusit. No a ve výsledku jde o nezastavující pecku s pěknou animací, při které se Tartakovsky vyblbnul a naservíroval brutální jednohubku s monstrama všeho druhu. ()

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

S01-S02: Nenechte se zmást stylem animace, která je překrásná, ale mnohdy až večerníčkově dětská. Tenhle večerníček by vašim dětem přivodil spíš noční můry. A z epizody 7 budete mít noční můry i vy. Primal je strhující a brutální podívaná a navzdory absenci dialogů i neskutečně emocionální jízda, kdy v některých momentech nezůstane jedno oko suché. O tom vás Primal spolehlivě přesvědčí během prvních deseti minut. 9/10 ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Neohúrilo ma to, ale dinosaurus bol aspoň trochu vtipný, no a bolo to aspoň trochu viac krvavé. 7,2/10. 2. séria: Ma bavila podstatne viac. Páčilo sa mi, že jednotlivé epizódy na seba nadväzovali a vytvorili ucelenejší dej. Záver ma veľmi prekvapil, a musím povedať, že na prípadné pokračovanie sa teším. ()

Lenart 

všechny recenze uživatele

Veľmi sympatická akčná miniatúra. Ukričaná, nekompromisná, krvavá a živočíšna. Radosť pozerať na takýto mĺkvy animovaný mix Barbara Conana, Strateného sveta, Boja o oheň, Vikingov a 10 000 pred Kristom. A, samozrejme, aj kultového Heavy Metalu. Návyková záležitosť.          85 % ()

Voyer 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech zatracená nuda. Příběh tvoří celkem nahodilé souboje mezi pračlověkem a dinosaurkou na jedné straně a nějakým jiným velkým zvířetem na straně druhé. Boj je víceméně na jedno brdo, ale i tak je stále tou nejzajímavější složkou seriálu. Nechápu ten hype. ()

Reklama

Reklama