Reklama

Reklama

Recenze (5)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Martin Ritt se už ve své prvotině projevil jako tvůrce nepřikrášlených, sociálně realistických (samozřejmě v rámci doby a Hollywoodu) dramat, které staví na nekašírovaných hereckých výkonech. Na 50. léta opravdu silná předmětská káva s výbornou Joanne Woodward. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mladý pár se přistěhuje na jedno z tuctově “pohádkových” předměstí, ale nebude to žádná 50s idylka. Každý ze sousedících čtyř dvojic tu má dost svých problémů a film tak proběhne těžkými tématy jako život na dluh, alkohol, bláhové sny a selhání, přízrak průměrnosti a tápání po návratu z války v Pacifiku. Není vše dokonalé tak jak by se mohlo jevit — poutavá sociální vztahovka s nečekaně dramatickým finále. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Zajímavé nahlédnutí do života a problémů středostavovské třídy obývající typické řadové domky v Americe padesátých let. Poměrně autentický, realistický film. ()

Atron 

všechny recenze uživatele

Možná teď po roce 2000 a dál zažíváme to, co Američani v padesátých letech... koupíme si dům/byt na hypotéku... a všichni budeme šťastni, ale pod povrchem - "přijďte večer, budu dělat barbeque, no co, přidám tam pár steaků", to bublá a vlastně jsou všichni frustrovaní. Z toho hlediska dnes zajímavá sonda do 50-tých let v Americe. Nicméně děj trochu předem odhadnutelný, takže proto jen 3 hvězdy. ()

Reklama

Reklama