Reklama

Reklama

Griffinovi

(seriál)
Trailer
USA, (1999–2024), 159 h 48 min (Minutáž: 21–54 min)

Předloha:

Richard Matheson (povídka)

Kamera:

Ralph Kaechele

Hrají:

Seth MacFarlane, Alex Borstein, Seth Green, Mila Kunis, Adam West, Patrick Warburton, Phil LaMarr, Gary Cole, Jennifer Tilly, Fred Tatasciore, Ralph Garman (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(22) / Epizody(429)

Animovaný seriál o netypické americké rodince Griffinových. Každý z nich je originál, včetně jejich mluvícího psa Briana, který všechny překvapivé rodinné situace komentuje s moudrostí sobě vlastní. (TV Nova)

Recenze (794)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Dokážu pochopit místní hodnocení a nemám s nimi problém. Zatímco první série váhá a druhá si pomalu zvyká (a během těch dvou to většina lidí zabalí), od třetí dál je to nepřetržitá smršť nápaditých gagů pod sebejistou taktovkou, na které nelze zapomenout. Family Guy vypadá, asi jako kdyby se Zucker s Abramsem naučili kreslit a posunuli svůj absurdně gradovaný humor až tam, kde už by živí herci dodýchávali. Pro mě taková Bláznivá střela na (skoro) nekonečné pokračování. A spolehlivý tahák z jakékoliv deprese. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Slušná kopie Simpsonů, ale že by mi to trhalo žíly, to se říct nedá. Problém je nejen v nevyváženém humoru (dost často si říkám "kde už sem ten fór jenom viděl") a nulovém ději, ale především v samotné rodince, která je mi i po dvou sezónách naprosto ukradená (a to batole mi přijde většinou ukrutně nevtipné)… a neskutečnym způsobem mi leze na nervy ta animace, něco tak vizuálně neatraktivního sem neviděl od Pakárny… ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V posledních sériích se Homeru Simpsonovi vyčítá, že je až moc velké hovado a vlastně s ním není žádná legrace. Pokud jej vezmu jako měřítko kvality, Peter Griffin je neschopný a nesympatický idiot už od prvního dílu, a jelikož se vše točí právě kolem něj, dosledovat první sérii bylo nekonečné utrpení. Odvahu pro další sledování může dodat jedině malý Stewie. Edit: Právě jsem rozdíval třetí řadu a míra mého uspokojení začíná pomalu narůstat. Takže zvedám na tři a čekám, zda-li bude ta křivka i nadále růst. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Prvně jsem to na Primě Cool příliš nevnímal, ale později jsem na to narazil znovu a totálně mě to zazdilo. Hlavně za to teda může kamarád, ale jsem mu za to tak trošku i zavázán. Při nemoci není nic lepšího než takovéhle seriály, které se neztratí. Hlavně tedy nevím, co proti tomu jiní mají, ale podle mě ten dabing není vůbec špatný. Jasný, originál je lepší, ale to je skoro pořád. Tady jde pouze o to, na co si člověk zvykne. Možná mě jenom štve, že si Cool zve Rychlýho na dabování každýho druhýho seriálu, který tam vysílaj, ale popravdě mu všecky role co jsem tam viděl od něj dabovaný zatím sedly. Možná už trošičku ztrácí hodnotu dabování Joeyeho z Přátel, ale pokaždé tu postavu vidím trošku jinak. Ať už je to tady taťka Griffin nebo Earl z Jmenuju se Earl. Takže chce to víc dílů, vííííc dílů. To je oč to běží. Sice to nebude mít na Simpsonovi, ale občas to má narážky geniální. Jen ať to tomuhle seriálu vydrží co nejdýl. (8/10) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jeden z následovníků amerického animovaného seriálu Simpsonovi o středostavovské rodince a jejich denních problémech, postavený ještě více na situačním humoru, parodii a gradaci absurdity ... Zvláštnostmi jsou především lidským hlasem mluvící a lidsky uvažující rodinný pejsek a malé nemluvně všemi možnými i nemožnými způsoby usilující o vraždu své matky... Dost vtipné, dost cool, jen mi osobně vadí styl té animace, trochu těžkopádný a nezvykle osobitý... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch méně dotažených animovaných seriálů, který neobstojí v boji s hodně silnou konkurencí . Po příběhové stránce chvílema trochu slabší. Soustředí se totiž hlavně na zesměšňování všech možných filmů a celebrit. Je pravda, že některé gagy jsou geniální, ale občas to přece jen trochu zaskřípe. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle me fakt prekvapilo, na serial sem zacal koukat hlavne proto, ze sem uz skouk vsechny dily Simpsonu, Futuramy i South Parku a nakonec se z tohohle vyklubal snad nejlepsi ze vsech techhle serialu. Samozrejme Simpsonovi jsou klasika nejklasictejsi, ale co si budem povidat, clovek na ty posledni serie uz kouka spis tak ze zvyku, navic ve vetsine dilu mame naky to pouceni a vse dobre dopadne. Pak tu mame South Park, kterej je sice ultimatne sprostej, ale nejakymu tomu poucovani na zaver se taky nevyhnul. No a pak tu je Family Guy, kterej se absolutne s nicim nesere, sice neni sprostej jak South Park, ale pro nejaky bitch, whore, shit a podobne nejde daleko, navic tady kolikrat chcipnou vedlejsi i hlavni postavy a to vetsinou dost krvavym zpusobem a dojde i na podobny nechutarny jako bliti po sobe a dalsi vostry veci a zesmesnovani prakticky kohokoliv od Jezise, pres cernochy az po zidy atd. Navic jen v par dilech z celkovyho poctu nakejch 111 epizod je nejaky to pouceni postav, velka udobrovacka a podobne, ale vetsinou to proste skonci nejakym vtipkem, pripadne ze nekdo nekoho setre. Nechapu ty reci tady okolo, ze jednotlivy dily nemaj poradnej pribeh, neprisli mi o nic horsi nez Simpsonovi, akorat s tim rozdilem, ze tady tvurci castokrat od tematu odbocujou, jsou tu haldy flashbacku, predstav a podobne. A s tim trochu souvisi muj prvni problem s timhle serialem. Prevazna cast vtipu totiz stavi na parodovani filmu, celebrit, ruznejch show a podobne a i kdyz u postav a filmu se vetsinou chytam, v tom neskutecnym mnozstvi americkejch show se fakt nevyznam, takze kolikrat nevim, o cem se postavy bavi. A kdyz uz jsem u tech problemu, je tu jeste jedna takova drobnost. Stejne jako v jakymkoliv jinym animovanym serialu tu jeden clovek dabuje vic postav, ale nepamatuju si serial, kde by to bylo tak desne slysitelny. Jinak co se tyce animace, neni nikterak slozita, ale me se libi, ma svy kouzlo a prostredi nejak osizene nepusobi. Jinak co se tyce jednotlivejch postav, rodice jsou v podstate to samy co u Simpsonu, akorat ze Peter je fakt naprosto vymlety vecne zlity hovado. No a co se tyce deti, Chris je vicemene to samy, co fotrik, ale problem je v Meg, ktera je fakt hodne zbytecna a skutecne jen vyjimecne je zdrojem nejakyho vtipu, kdyz nepocitam fakt, ze se ji ostatni smejou. No a pak tu je jeste vostry dite Stewie, kterej ma sice misty otravny kecy, ale jinak je fakt paradni a pak pes, kterej ma sice slusnej potencial, ale bohuzel je vyuzitej jen obcas. Nema cenu tu vyjmenovavat vsechny vedlejsi postavy, tak bych jen zminil sexualniho maniaka Quagmire, pedofilniho dedka Herberta a vymastenyho starostu Westa. Celkove, i kdyz se obcas najde nejaka ta slabsi epizoda, nemuzu si pomoct, ale vetsinou je tech 20 minut po okraj narvano hlaskama, vtipkama, obcas sice ohranejma, ale obcas originalnima a hlavne naprosto brutalnim humorem, kterej mi fakt stoprocentne sednul. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Televizní hlasatel: Dnes byli v Daytoně na Floridě blízko nočního klubu nalezeny ostatky tří studentek. Policisté se domnívají, že všechny byly znásilněny a brutálně zavražděny. Peter Griffin: No tohle... vidíte to? Všichni si užívají, jen já ne... ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sháním nějaké přemýšlecí granáty, zn.: spěchá, potřebuji přemýšlet... Ačkoliv mám odjakživa raději hrané věci, než animované, Family Guy se mi hodně trefil do noty. Jeho specifický styl humoru mi sedí jak hrnec na prdel - je to bláznivé, lehce vulgární, přiměřeně úchylné a plné "flashbackovitých" přechodů do absurdních scén, o kterých se právě mluví, což je asi tak největší poznávací znamení seriálu. Ačkoliv Simpsonovi tady byli první a poskytli Family Guyovi dost inspirace, o vykrádání zde určitě nejde, Family Guy je pro mě originálnější a vtipnější a řadím ho na první místo mých nejoblíbenějších animováných seriálů... Petarded! 9/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hm... Když jsem se dokázal pobavit u South Parku, chtěl jsem dát šanci i dalším animovaným seriálům. Ale tohle vážně nebude pro mě. Předvídatelné, neustále stejné, bez kontextu. Prakticky to, co jsou Simpsonovi posledních pár let, je tenhle seriál od začátku. A jestli to časem překonal, nemám v tuhle chvíli trpělivost zjišťovat. Zas tak prázdný můj denní režim není a Griffithovi mi leda připomněli, proč vlastně nemám rád seriály jako formát - jsou to dvacetiminutové záplaty času bez přínosu pro člověka. Když jsou ty záplaty dost zajímavé, jsem i já ochotný jim propadnout, ale Family Guy se mi jeví strašně vyprázdněný. 2 a 1/2 ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jak je možný, že jsem tenhle nářez objevil až teď??? Family guy je nejlepší kreslenej seriál všech dob. Žádný moralizování, žádný pokusy vychovávat, dělaj si tam prdel naprosto ze všeho a ze všech, je to prostě bomba. Simpsni jsou oproti tomu moralistická kopa sraček pro infantilně degerenovaný jedince s nákloností k růžovejm prasopsům. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po první sérii: Je zcela evidentní, že seriál se teprve rozjíždí, protože většina fórů nedosahuje kvality libovolných útržků na youtube (přesto jsou ovšem některé smrtící) a příliš často se tedy dostává ke slovu Simpsonovský koncept, který poněkud ruší a vrací diváka zpět na zem. Přesto solidní a zatím slabší **** ... (24. 4. 2011) ()

MoRTy 

všechny recenze uživatele

Hm... legrační kreslená rodinka ? Simpsonovi už nic nepřekoná, tak proč se snažit - navíc tohle je dost laciná kopírka (i kresba je podobná), takže se děte vysrat vy obří kapustňáci! ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Je několik druhů seriálů, stejně jako je několik druhů silnic. Tenhle jede po silnici plné samých odboček. Cesta je to veselá, ale ty odbočky, ať už jsou sebevtivnější nebo ne, tu cestu jaksi ruší. Nicméně se jedná o pravou křupanskou legraci, která se mnohým zdá odvážnější, než v Simpsonových a mnohým pouhou napodobeninou žlutého světa. Osobně shledám Simpsonovi často příliš mravokárné, takže svět tupých a sprostých Griffinů u mě jasně vede. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

"hračky nepatří na stůl!" "ženská jedna mizerná... ale pamatuj, až to budeš nejmíň čekat, má pomsta tě nemine.." tak jsem začla na třech hvězdách a už jsem na pěti.. a to nemůžu stoupat výš a výš.. miluju stewieho..:) ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Počáteční série byly mnohem kvalitnější. Pak je to horší až ke zlomu někde okolo 10 série, kdy jsem již ztratil zájem sledovat úplně. V každém případě se jedná o jeden z těch nablblých seríálů, v tom dobrém slova smyslu, neboť v tom se zároveň skrývá kouzlo a vtip celého díla. Mám rád tento kontroverzní typ humoru a tvůrci se rozhodně zpátky nedrží, což je dobře. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Moje parafa a razítko na komentář Toma Hardyho, děkuju pěkně... Abych nebyl za plagiátora, tak ještě přidám: některé gagy jsou samozřejmě vynikající, ale není jich tolik, aby vyžehlily totální absenci srdečního souznění s ansámblem. Takže za mě - ne, raději knihu... teda South Park. 60% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnoceno po zhlédnutí pěti sérií. Poslední dobou jsem se čím dál častěji díval na YouTube na všelijaké krátké scénky z tohoto seriálu. No, a když už to bylo ve stádiu, že jsem jich většinu znal nazpaměť, tak jsem se rozhodl, že si tento seriál seženu a podívám se na něj. Teď jsem načal šestou sérii a můžu zatím říct, že je to opravdu vtipná, nekorektní jízda, která nepotřebuje nosný příběh, většina jeho vtípků se točí kolem slavných herců, zpěváků, sportovců, politiků, kteří tam jsou jakoby navíc. Ale zároveň pro tento styl humoru a chuť navážet se do všeho a všech jsem si tento seriál oblíbil. Uvidíme, jakých bude dalších šest sérií, každopádně já se zatím bavím u naprosté většiny dílů královsky. A možná ještě víc než u Simpsonových platí, že čím více se vyznáte v americké pop kultuře a událostech, které hýbaly Amerikou, tím více se pobavíte. 100 %. ()

Související novinky

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

15.05.2022

Málokterá osmdesátková znělka se člověku zažrala do paměti tolik, jako ta ze seriálu Ženatý se závazky. Komedie o dysfunkční rodině Bundyových běžela v televizi od roku 1987 do roku 1997, v roce 2012… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Zemřel představitel Batmana Adam West

Zemřel představitel Batmana Adam West

11.06.2017

Pro většinu Čechů je prvním Batmanem Michael Keaton, v Americe ale všichni vyrůstali na seriálu z 60. let, v němž si Bruce Waynea zahrál Adam West. Washingtonský rodák se díky napůl parodické show,… (více)

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama