Reklama

Reklama

Blakes 7

(seriál)
  • Velká Británie Blake's 7
Velká Británie, (1978–1981), 43 h 20 min (Minutáž: 50 min)

Tvůrci:

Terry Nation

Hrají:

Michael Keating, Paul Darrow, Peter Tuddenham, David Jackson, Glynis Barber, Deep Roy, Jacqueline Pearce, Stephen Greif, David Bailie, Nick Brimble (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Obsahy(1)

Skupina odsouzených a vyhnanců bojuje v partyzánské válce proti totalitní Terranské federaci z vysoce vyspělé mimozemské kosmické lodi. (sator)

Recenze (5)

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Absoltutní pecka - navazující děj (minimálně v prvních dvou sériích rozhodně byl), nečekané zvraty (a že jich bylo) či nečernobílé charaktery (u Avona - bezesporu souhlas s označením jako nejlepší postavy seriálu - byste určitě dlouho váhat zda je tou správnou volbou aby vám kryl záda) působí jako by ten seriál nebyl natočen na skolnku 70tých let.Pro mě jedno z velkých překvapení vědecko-fantastické seriálové tvorby s koncem, který jsem si dlouho přál vidět. Nejlepší epizody:1x11 - Bounty, 2x13 - Star One, 3x06 - City at the Edge of the World, 4x01 - Rescue, 4x09 - Sand ()

sator

všechny recenze uživatele

Skupina odsouzených a vyhnanců bojuje v partyzánské válce proti totalitní Terranské federaci z vysoce vyspělé mimozemské kosmické lodi. ()

Klenotka 

všechny recenze uživatele

Po konci seriálu si člověk, který zná sci-fi seriály, posteskne, že Farscape nebo Firefly nejsou vlastně vůbec originální. Blake´s 7 navíc nabízí opravdové "šedé" charaktery, ne nevinné odsouzence nebo skupinku pašeráků, kteří jsou "hodní, jen mají smůlu". Blakova partička, ať už se v ní prostřídají jakékoliv postavy, je plná pochybných charakterů, kteří by s chutí prodali (nebo zabili) vlastní matku, kdyby jim to pomohlo, a kteří si vůbec nevěří a jsou spolu prostě proto, že se jim to hodí. A hlavně se za každých okolností chovají jako lidé, kterým jde v první řadě o vlastní přežití. Ani Blake sám není kladná postava. Je to sice idealista, ale nebojí se jít doslova přes mrtvoly, a ani jako vůdce není neomylný. Záda mu "kryjí" lidé, kteří by ho s klidem opustili při první příležitosti, jako například Avon, který se postupně ukáže být nejzajímavější postavou (a jehož představitel Paul Darrow tu trestuhodně nemá ani profil!). Na druhou stranu má dostatečné charisma na to, aby ostatní strhl k "ubližování zlé Federaci", z níž nám ale tvůrci ukazují i jednotlivé tváře a příběhy, takže máme problém věřit, že Federace vadí všem a všichni ji chtějí odstranit. Z neutěšené atmosféry a také posledního dílu pěkně mrazí. Troufám si tvrdit, že dnes by tohle nikdo nenatočil, protože natočit seriál o tom, jak člověk s psychopatickými sklony vede skupinku kriminálníků, by dnes asi úplně neprošlo. ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál, který jen dokazuje, že super triky nejsou všechno a překrásní představitelé a la Hollywood povětšinou ubožáci. Realistické, žádné vynucené happy-endy, napětí a akce. Vřele doporučuji! ()

atiratha 

všechny recenze uživatele

Seriál, který nám ukazuje tak trochu temnější stranu budoucnosti. Od začátku spousta jen napůl sympatických charakterů a jedna charismatická zlosynka. Tento seriál musel být ve své době neskutečným zjevením, ať už kvůli svému temnému světu, či kvůli tomu jak si nebere servítky a v klidu odpravuje jednu z hlavních postav za druhou. Závěrečné rozuzlení pak je skutečně překvapivé. Za jednu z nejoriginálnějších věcí na tomto seriálu považuji fakt, že někdy od druhé nebo třetí série se Blake na obrazovce vůbec nevyskytne. ()

Reklama

Reklama