Reklama

Reklama

Vyšinutý

  • USA Unhinged (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tento aktuální psychologický thriller zkoumá křehkou rovnováhu současné společnosti a dovádí agresi za volantem, se kterou jsme se už všichni setkali, k naprosto nepředvídatelnému a děsivému vyústění. Rachel (Caren Pistorius) jede pozdě do práce a na semaforu se dostane do ostré hádky s jiným řidičem (Russell Crowe), který má ze svého dosavadního života pocit bezmoci a připadá si všemi přehlížený. Rachel a všichni, které má ráda, se brzy stanou terčem muže, který si umane, že na tomto světě po sobě zanechá ještě poslední stopu tím, že Rachel udělí řadu vražedných lekcí. Následuje nebezpečná hra kočky s myší, která dokazuje, že si nikdy nemůžete být jisti, že ve vaší blízkosti není někdo na samé hranici vyšinutí. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (349)

POMO 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vyhrocené, pomalu do slasher vyvražďovačky. Ovšem zbytečně přepáleně, nedůveyhodně a s logickými hloupostmi. Crowovi by role možná sedla, kdybychom ho neznali coby áčkového charakterního herce. Zvyknout si na něj a docenit jeho výkon coby vyšinutého psychopatického násilníka a vraha je zde takřka nemožné, taky pro jednorozměrnost jeho postavy bez jakéhokoliv vysvětlení příčin. V rámcí žánru naprosto zbytečný film, který svoji bezmozkovitost přehlušuje hrubým násilím. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Prasorasl Vránae zjevně nezvládl přechod, po kaši z rendlíka, ucháči mlíka, pecnu chleba, mámě a tátovi se jen zaprášilo a vsadím se, že na place i sám vyžral veškerý keterink pro stohlavý štáb. Nicméně kromě šlachovitých dobroserů mu vcelku jdou i otylí psychopati, co se nebojí jednu pořádně přimrdat ani dětem, ani padesátikilovým samoživitelkám s drolícími se sociálními rolemi. Jednoduché, místy na hlavu postavené, nicméně solidně gradující, odsejpající, roztomile surové a se solidně mrazivým vepřovým úchylem. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Na Vyšinutém mě nejvíc bavilo sledovat Russella Crowea a jeho snahu nehrát zbytečně moc dobře, aby nebylo vidět, jak zbytek filmu stojí za prd. Většinou se mu to daří, ačkoliv v pár scénách je evidentní, že se musí hodně držet na uzdě. Jinak tu ale fakt stěží nacházím něco, kvůli čemuž bych mohl tuhle thrillerovou rutinu komukoliv doporučit. Akční scény a honičky jsou natočené bez nápadu, vedlejší postavy jen lehce načrtnuté a těch devadesát minut se zatraceně táhne. Díky sestřihu z reálných událostí, který nám tvůrci pustí spolu s úvodními titulky je navíc očividné, že Vyšinutý by strašně rád byl nejen thrillerem, ale i komentářem k současné stresem prolezlé Americe. A na to je bohužel moc jednoduchý a nezábavný. Popravdě kdyby v tom nehrál Russell Crowe, nevěřím, že by se ten film dostal do kin. A vlastně ani nevěřím, že by někoho zaujal. Nemá čím. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Přímočará odsýpající žánrovka, která by chtěla stát po boku podobně zaměřených kultovních snímků ve stylu Duelu či Stopaře, ale na to jde až o příliš rutinérské vidět-a-hned-zapomenout béčko. Nebýt působivě nakynutého znepokojivého Crowea, který to celé utáhne navzdory všem do očí, uší i ksichtu bijícím nelogičnostem (a že jich je) i nesympatickým klaďasům, kterým by divák měl zřejmě jakože fandit, tak to ani nestojí za pozornost. PS: Škoda, že již Hauer nežije, mohla vzniknout dvojka "kterak Řidič nabírá Stopaře". ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MYSLÍM, ŽE NEVÍTE, CO ZNAMENÁ MÍT ŠPATNEJ DEN. TO ALE ZJISTÍTE...“ /// Psychothriller o čurákovi, kterýmu totálně jeblo. No… von je to možná spíš horor, protože Russel Crowe je parádní psychopat a sledovat jeho počínání je pro silnější nátury. Pravdou je, že má ve svým řádění kurevskou kliku a vobčas mu ostatní svým chováním pomůžou … prostě, jak už to tak u těhle filmů bejvá. Slabší povahy se nadechnou, když Rachel dojde, že musí vzít osud do svých pazour. Bohužel pak jsou místa, kdy se tomu musím smát – včetně toho finále. Škoda. Chvíli to bylo dobrý a emoční maso! Nejen pro chronický klaksonáře… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám před důchodem a v kapse výpověď. 2.) Jsem nervák. Hlavně za volantem... 3.) Thx za titule „honsko“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Napínavý film, který ani chvilku nenudil. A mimochodem, ta ženská si to zasloužila :-) Russell Crowe už na první pohled vypadá jako psychopat. Ten už si Gladiátora nezahraje :-) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po 5 měsíční pauze opět v kině a Unhinged je příjemné překvápko. Unhinged je slušný Road Rage Thriller se zuřícím býkem Russlem Crowem, který má špatný den a jeho rage eskaluje do maxima při konfrontaci s drzou Caren Pistorius, která dostane takovou lekci do života, že toho bude litovat navždy. Russel pěkně přibral, ale je to neskutečné hovado, který likviduje nekompromisně každého, kdo se mu dostane pod pracky a při jeho násilných útocích, jsem měl obavy, zda nezboří i celý sál. Film je slušná adrenalinová jízda od začátku do konce, kde se ani na chvíli nepoleví noha z plynu, Russel hraje psychopata bezvadně, který budí respekt při každé scéně a potěší i nečekaně velký bodycount, který nemá daleko od dvou cifer a ještě k tomu je to moc hezké tvrdé Rko, což v kině vždy potěší. Příběh sice nepřinese žádný zvrat či překvapení a kdo je hnidopich, tak si pár logických chyb najde, ale já se bavil výborně a vydechl jsem až na konci a to mi v tomhle případě maximálně stačí. Příběh***, Akce****, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 8/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To bolo síce úprimné, ale stále nie ospravedlnenie.“ No, tu sa bohužiaľ nedajú ktovieako prižmurovať oči, toto je naozaj len solídna jednohubka s monštruóznym (vyložte si to ako chcete) Russellom Croweom. Slávneho Austrálčana po tomto filme ženy určite milovať nebudú, ale zas ako správne podotkla moja pani manželka, asi mu na tom ani nezáleží. Tak či onak to Gladiátor dal na veľmi solídnej psychoúrovni. Preto zamrzí nie príliš správne vybratá ústredná hrdinka, ktorá pravdupovediac nie je príliš sympatická. Najviac mi ale prišlo ako veľká škoda to, že scenárista si dal málo záležať, vinou čoho som si každých 10 minút vravel „no moment a prečo neurobila toto“ alebo „čože, prečo namiesto toho neurobil tamto?“ (nebudem spoilerovať, ale pri pozeraní si na mňa určite spomeniete). Každopádne sa priznám (ale to sa mi nikdy nesplní), že by som si na túto tému (samozrejme s vracajúcim sa Croweom) veľmi rád predstavil sériu typu Piatok 13, v ktorej by sa šialený antagonista vracal zas a znova po štýle Jasona alebo Maniac Copa. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Bez démonického Russella Crowea poloviční thriller, takhle ale zatraceně výživný teror v podání jednoho z nejlepších herců své generace. Jasně, v jádru je ten film pořád béčko, přesto jsem se několikrát nachytal, jak kroutím hlavou nebo rovnou zírám s otevřenou pusou na bezprostřední brutalitu a násilí, která ve filmu pravidelně probíhá. Pekelné dění navíc zdobí celková nepředvídatelnost hlavního padoucha, který by tváří v tvář například takovému Jokerovi nejspíš hodně rychle ukázal, že pomalování šašci vůbec nemají ponětí, co to znamená mít špatný den. Film tak vlastně sráží jen nevýrazná protagonistka, příliš očividná snaha diváka vodit za ručičku (celá ta Čechovova zbraň převlečená za telefon hlavní hrdinky byla TAK. EXTRÉMNĚ. ZBYTEČNÁ.) a možná až příliš rychle finále. To bych si totiž klidně dal ještě krvavější a vyhrocenější. Navíc se trochu peru s faktem, že ten film vysílá vyloženě špatné poselství - v Americe je nedostatek policistů, nábor nových trvá dlouho, doba je uspěchaná, všem může rupnout v bedně, a když někoho právem vytroubíte, tak je to vlastně špatně, protože mu tím dáváte signál, že je v pořádku vám dát lekci. Takže poučení je příště mlčet a raději šoupat nohama, protože systém vás neochrání a před problémy by se měly raději zavírat oči. Jakože what? Beru, že by se lidé k sobě měli chovat ohleduplněji, pokud chtěl ale film podtrhnout zrovna tohle, měl to asi udělat maličko jasněji. Nebýt Crowea, zůstal bych na 6/10, jeho výkon to táhne hrozně moc nahoru - nejen to, on dokonce fakt stojí za vidění. Míň jak 7/10 si tudíž tahle road rage noční můra nezaslouží. Autokino mimochodem nedoporučuju. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Maximus Špekymus Dvoumetrákilus sice poctivě bere prášky ale co si budeme povídat, dle všeho mu jsou k hovnu a tak místo, aby se nad tak triviální věc jako je vytroubení, a následná neomluva, povznesl, tak mu mrdne až mu praskne cévka a začne dost trpce znepříjemňovat život naší hrdince. No a jelikož je to pořádnej kus zmrda, tak se mstí podobně jako moji soukmenovci - Nejdřív chce vybít všechny co má ráda a pak jí nechat ať si užívá život v depkách nebo si to hodí sama. Musím uznat, že je dost vytrvalej a moc mu nedělá starosti, jestli ho někdo vidí, jak zabíjí chlapa v restauraci, nebo z někoho zrovna dělá Palacha. Prostě se za své činy nestydí a že je mu všechno u prdele vlastně krásně ukázala hned první scéna a jeho srovnání se s rozvodem. Když zrovna nepřejíždí lidi, nenutí kluka píchat svou snoubenku tak jak ještě nikdy a nebo neškrtí dítě kabelem, tak alespoň tříská ženský kladivem,či pěstma do ksichtu a občas se i usměje, aby nám ukázal, že ho to celkem baví a ve svém novém poslání, všechny rozjebat, se skutečně našel. Jelikož já sem hrdost sama, tak bych se tomu kokotovi taky neomluvila, tudíž by pak chudák Alík měl plný ruce práce, aby tu otylou svini, co už se nevejde do gladiátorskýho brnění, zlikvidoval nu a já bych si k srdci vzala ponaučení a příště se dalšímu magorovi za volantem omluvila a následně mu, s pokorným výrazem, již ve své rodné rákosničtině řekla, že je beztak pračůrák a mrdám na něj. A to by byl kurva pech, aby mi rozuměl. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Brzdy a spojky netřeba, na plyn se šlape oběma nohama a plnou vahou Russella Crowa, který pozapomněl dodržovat povinný dvoumetrový odstup od lednice. V plné jízdě tak filmu opomenete vyčítat těch pár projetí v protisměru nebo airbag v nose v podobě nesympatické hlavní hrdinky. Kdyby si po mém vzoru plácla na kufr nálepku "a vařit taky neumím," dal by jí Nečistá duše pokoj, než bys řekl šmik... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Hrozně debilní, ale zároveň napínavý a zábavný po celou dobu stopáže. Navíc Crowe je šílený vyžraný psychopatický hovado. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Pořád v tvé omluvě cítím slabý nádech Naser si". Kdybych si měl vybrat, jestli se dostanu do rukou Russellu Croweovi v Gladiátorovi nebo ve Vyšinutém, jednoznačně volím Russella-Gladiátora. Umřel bych okouzlený jeho charizmatem, oslepený jeho lesknoucími se svaly, možná i sexuálně vzrušený (ač heterák) a hlavně jedním rázným seknutím mečem. To vyžranému Vyšinutému-Russellovi bych nejspíš - jakmile by měl obdařil svým funivým úsměvem - ušetřil práci a sám se umlátil heverem, protože i když tu jeho postava není nijak zvlášť psychologicky prokreslená, ani nijak extra zahraná, na první pohled působí jako hovado, které vám svýma tlapama rozdrtí lebku jako ořech. Tedy hned potom, co si podá všechny vaše blízké... A to jen proto, že jste něj na silnici právem zatroubili. Co by asi udělal, kdybyste mu ukázali fakáče nebo hodili myšku? Hmm, tady cítím potenciál na báječnou sérii... OK, to by byl hlavní klad snímku - jestli je film tak dobrý jako jeho záporák, pak je na tom Vyšinutý dobře. Záporáka, který nemá žádné brzdy, se tu bojíte, sympatické hrdince (kterou by ještě před pár lety hrála přímo Jennifer Connelly a ne její neznámý klon) fandíte a nějaké to napětí a příjemně nepříjemné momenty se tu taky najdou. Jako když hlavní hrdinka po prvním pošťuchování se s ústředním magorem platí na benzince a uvidí ho čekat v autě venku a chvíli váhá, jestli je pro ni opravdu hrozbou a má kvůli němu někoho obtěžovat o pomoc. Je tohle den, kdy mě nějakej cvok rozseká na kousíčky? Skvělá scéna. Taky útoky na hrdinčiny blízké jsou brutální, až z nich mrazí. A hrdinčin závěrečný badass moment byl béčkově cool. Ale nebudu vám lhát - scénář ani režie žádná sláva, celé to vypadá televizně a až v závěru se dočkáme pár havárek, u kterých mám pocit, že jich v trajleru bylo víc než ve filmu... Plus finální duel je zívačka. A zajímavý message o dnešní vystreslé, neempatické a vzteklé společnosti je tu spíš na okrasu (skutečně dobře je zpracovaný v Beef, kde se neprohání žádný psychopat, ale válčí spolu dva obyčejní frustrovaní lidé). Srovnání s Volným pádem je podle mě mimo - tam s D-fensem sympatizujete, tohle je ale klasický thriller o terorizujícím vražedném psychopatovi. Průměrný road (rage) thriller v městských kulisách, který jsem si ale docela užil. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kyle a jeho starší sestra Sára (nebo je to matka a jmenuje se Rachel, to je jedno) na útěku před novým nelítostným produktem Skynetu s názvem FAT-800. Přísahám, že jsem po svištících nůžkách čekal, že se rozsvítí kontrolka „Alternate power“! Road rage thriller, jehož retardaci částečně zahladí pár věcí. Tempo, délka a Maximus Turbulencus ve stavu, ve kterém by ho nyní museli do Kolosea spouštět čtyř nápravovým jeřábem. Že fyzická kondice úzce souvisí s psychickou dává jasně najevo a nutno podotknout, že Douglasova postava z Falling Down proti němu působí jako vyklidněný pacifista učící Dalajlámu sebeovládání! Dámy a pánové, Russell nám začíná dorůstat do velikosti Orsona Wellese! ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Russell Crowe umí výborně ztvárnit vyšinuté blázny až jsem na konci váhal, zda neudělit 4 hvězdy. Ale když jsem si film v hlavě ještě jednou procházel a přehodnocoval, nenašel jsem v něm nic, co by bylo schopné zaručit tak vysoké hodnocení. 65% PS: Russell již vypadá úplně jako Goodman. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Uražený tlouštík proti nezdvořilému světu... Přiznejme si to rovnou, bez držitele Oscara Russela Crowa by ten film stál za prd. S Russlem, který zapaluje muže, kope ženy a škrtí děti je to docela zajímavé. Díky skromné délce to celkem uteče a většinu času divák stráví vymýšlením příběhových variant, které by byly originálnější. A otázkami... Nemohla být ta máma víc nesympatická? Nemohl Borte natočit honičky dynamicky a pohrát si s paranoiou? Proč na to Russell sakra kývl? ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Kvůli faktu, že jsem se do filmu vrhl až s dvouměsíčním zpožděním, jsem byl zásadně ovlivněn tím, že nemám čekat moc a bude se jednat o přestřelenější a hůře natočenou verzi skvělého Volného pádu. Takže mě obrovsky překvapilo, že jsem se u filmu vlastně bavil celou dobu a díky tomu, jak je to nepříjemně a hekticky sestříháno, jsem vlastně ani neměl prostor se nudit. Hlavním důvodem, proč jsem se do Vyšinutého pustil (a byl jsem před tím varován), je Russell Crowe, který je u tohoto malého produkčního studia možná tak trošku omylem (spíše než prachy se mu fakt musel líbit scénář), ten je tu však ale správně maniakální a budete z něj mít respekt snad jako z nezastavitelného Terminátora (samozřejmě v kontextu toho, že do něj smolařka Caren Pistorius nevypálí tolik kulek). Hodnocení nakonec také není tak bídné, jako bývaly recenze, takže to zkuste...70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Podobné jednohubky můžu. Tahle je navíc solidně brutální. Troubení, problikávání, gestikulace a nadávky. Spirála agresivity za volantem roste. Mnozí šoféři mají falešnou představu, že musí vychovávat nebo trestat ostatní řidiče za jejich chování. Přitom jedna negativní akce často vyvolá další reakci. Stejně nepřátelskou. Aneb béčko, které tahá do slušných čísel ufuněný Russell Crowe a jeho nekompromisní kroky. Nejprve se v nás ovšem tvůrci snaží vzbudit sympatie k hlavní hrdince. Docela marně. Soudí se s exmanželem, má nemocnou matku, má problémy v zaměstnání, nestíhá odvézt syna do školy a celkově má s dochvilností velké problémy. Navíc chytla ranní špičku se vším všudy, kdy na semaforu před ní stojí řidič, který zřejmě čeká, že zelená bude ještě zelenější. A na problém je zaděláno. Ač je úvod věnovaný mladé matce a jejím blízkým, hodinka uplyne zatraceně rychle. Sice zná poznávací značku jeho auta a telefonní číslo jeho mobilu, na policii se ovšem obrátí zoufale pozdě. U Crowea pak zase chybí nějaké hlubší vysvětlení (ano, přišel o práci i manželku), jeho agresivita eskaluje zatraceně rychle. Navíc na režisérské židli neseděl nikdo, kdo by vytasil psychologicky propracovanější thriller. Nicméně své momenty má a mně to stačilo. O žádný novodobý Spielbergův Duel se samozřejmě nejedná, nicméně mi výsledek lehce připomněl jiné dvě jednohubky, v obou shodou okolností hraje Halle Berry: Tísňová linka a Na doraz. Takový místy hodně naivní vztyčený prst před rostoucí agresí ve společnosti. Nicméně závěr bych aspoň o pět minut prodloužil. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Chcel som to po 15 min. vypnúť, no nakoniec som uvážil, že som dostatočne statočný a odvážny nato, aby som dokázal dopozerať aj takúto absurdnú kokotinu bez štipky inteligencie, po ktorej bez najmenších problémov zaspím ako batoľa, lebo v prípade “Unhinged” netreba používať žiadny rozum či zdravý úsudok. Russel mi počas sledovania tohto zázraku neskutočne pripomínal Seagala, ktorý taktiež vyzerá ako prasa pred porážkou, pričom osobne veľmi dúfam, že ich odstupom času nebude spájať spoločná záľuba, a to hrať v každej kokotine, ktorá sa naskytne, bez ohľadu nato, že nemá ani hlavu ani pätu. Dávam dve za akčnosť a istým spôsobom “zábavnosť”, lebo toto je taký sranda film, ktorý skrátka nemožno brať nijak vážne, aj keby človek neviem ako chcel .. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

R. Crowe poriadne pribral, ale seklo mu to aj s tými kilami navyše. Nie je to tak dávno keď bol jedným z najobsadzovanejších hercov a darilo sa mu točiť úspešné filmy. Film Rozzúrený považujem po dlhšej dobe hodný jeho účasti a talentu. Je to síce len taká thrillerová jednohubka, ale poctivo vtiahne do deja a je vidieť, že Crowe si tú rolu užil. Je dosť pravdepodobné, že si to užije i väčšina divákov. Nejaká podobnosť s filmom Voľný pád (M. Douglas) tu je, ale tam je iná kvalita. Aj tento film na tom mohol byť o dosť lepšie, stačilo pridať pár minút a rozobrať iba jemne naznačené problémy, ktoré Crowe v úvode evidentne mal. Trochu unáhlený záver tiež mohli trochu roztiahnuť. Väčšina v tom vidí priemer ja o čosi viac, navyše som si tú jazdu s Russelom celkom užil. 70%. ()

Související novinky

Russell Crowe jako nelítostný gangster

Russell Crowe jako nelítostný gangster

14.05.2020

Australský herec Russell Crowe (Gladiátor) si zahraje ve snímku American Son, jenž je remakem oceňovaného filmu Prorok Jacquese Audiarda. Příběh vypráví o muži, který ve vězení spadne pod křídla… (více)

Reklama

Reklama