Reklama

Reklama

Vyšinutý

  • USA Unhinged (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Tento aktuální psychologický thriller zkoumá křehkou rovnováhu současné společnosti a dovádí agresi za volantem, se kterou jsme se už všichni setkali, k naprosto nepředvídatelnému a děsivému vyústění. Rachel (Caren Pistorius) jede pozdě do práce a na semaforu se dostane do ostré hádky s jiným řidičem (Russell Crowe), který má ze svého dosavadního života pocit bezmoci a připadá si všemi přehlížený. Rachel a všichni, které má ráda, se brzy stanou terčem muže, který si umane, že na tomto světě po sobě zanechá ještě poslední stopu tím, že Rachel udělí řadu vražedných lekcí. Následuje nebezpečná hra kočky s myší, která dokazuje, že si nikdy nemůžete být jisti, že ve vaší blízkosti není někdo na samé hranici vyšinutí. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (349)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Kvůli faktu, že jsem se do filmu vrhl až s dvouměsíčním zpožděním, jsem byl zásadně ovlivněn tím, že nemám čekat moc a bude se jednat o přestřelenější a hůře natočenou verzi skvělého Volného pádu. Takže mě obrovsky překvapilo, že jsem se u filmu vlastně bavil celou dobu a díky tomu, jak je to nepříjemně a hekticky sestříháno, jsem vlastně ani neměl prostor se nudit. Hlavním důvodem, proč jsem se do Vyšinutého pustil (a byl jsem před tím varován), je Russell Crowe, který je u tohoto malého produkčního studia možná tak trošku omylem (spíše než prachy se mu fakt musel líbit scénář), ten je tu však ale správně maniakální a budete z něj mít respekt snad jako z nezastavitelného Terminátora (samozřejmě v kontextu toho, že do něj smolařka Caren Pistorius nevypálí tolik kulek). Hodnocení nakonec také není tak bídné, jako bývaly recenze, takže to zkuste...70% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Russell Crowe umí výborně ztvárnit vyšinuté blázny až jsem na konci váhal, zda neudělit 4 hvězdy. Ale když jsem si film v hlavě ještě jednou procházel a přehodnocoval, nenašel jsem v něm nic, co by bylo schopné zaručit tak vysoké hodnocení. 65% PS: Russell již vypadá úplně jako Goodman. ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Thriller, který pěkně napínavě utíká. Kašlete na přemoudřelé komentáře o málovrstevných a  nedostatečně prokreslených postavách a motivech. Jasně, že jsem si párkrát řekl, co to tam zase nelogicky blbnou. Ale Russell hraje vyšinutého pěkně (trochu vzpomínka na "Volný pád", který je přece jen o level, dva levely, uvěřitelnější, originálnější) ale hlavně to nenudí a bavilo mne to sledovat i do očekávaného finále. 70% (viděl jsem: 1x cz) ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Skoro do konce jsem byl přesvědčenej o fakt hezkých čtyřech hvězdách. To by si ale scénárista musel odpustit několik totálně dementních replik v závěru, který předešlým vesměs dobře vystavěným, zahraným a uvěřitelným 80 minutám prostřelily obě kolena. Napínavý to je jak prase, zahraný taky v pohodě a hudbu má to fakt dobrou... ale ten divnej začátek a klišoidní závěr.... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

V pohodě koukatelná jednohubka, ve které vystresovaná holka zatroubí na maníka, který zrovna podpálil barák i se svojí ex. Nic nápaditého, nic nečekaného, ale díky krátké stopáži film šlape, Crowe se svojí rolí baví a Caren Pistorius se dá bez problémů fandit. Na to, že se film odehrává převážně na silnicích, bych sice uvítal drsnější výbušnější autohoničky, ale co už. Spokojenost. 70% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Žiadne z policajných vozidiel nemá na sebe identifikačné číslo jednotky. (Arsenal83)
  • Nizozemští diváci zaznamenali pozoruhodnou podobnost mezi příběhem tohoto filmu a nizozemským thrillerem Bumperkleef (2019), který je také o tajemném řidiči, který požaduje omluvu za vnímanou urážku na silnici, po její nepřijetí zahájí neúnavné pronásledování pachatele. Vzhledem k tomu, že film vyšel o necelý rok později, jsou tyto podobnosti s největší pravděpodobností náhodné. (Maulincio)
  • Ač se Russell Crowe představí jako Tom Cooper, tak v titulcích je zapsán pouze jako „Man“ („muž“). (Maulincio)

Související novinky

Russell Crowe jako nelítostný gangster

Russell Crowe jako nelítostný gangster

14.05.2020

Australský herec Russell Crowe (Gladiátor) si zahraje ve snímku American Son, jenž je remakem oceňovaného filmu Prorok Jacquese Audiarda. Příběh vypráví o muži, který ve vězení spadne pod křídla… (více)

Reklama

Reklama