Reklama

Reklama

Nassiga jonghmyeon chatagagesseoyo

(seriál)
  • Jižní Korea 날씨가 좋으면 찾아가겠어요 (více)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Do malé vesničky se ze Soulu vrací zklamaná a osamělá Mok Hae-won (Min-yeong Park). Potkává bývalého spolužáka a souseda Im Eun-seoba (Kang-joon Seo), který vlastní malé knihkupectví a už od dětství je do ní tajně zamilovaný. Každý z nich si v sobě nese rány z minulosti a společně se začnou uzdravovat. (kklepkaa)

Recenze (6)

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Bolo to krásne, tiché, melancholické ale napriek tomu som z tohto príbehu mala pri srdci od začiatku trýznivý pocit nejakej katastrofy, resp. zlého konca, či sa moje neblahé predtuchy naplnili alebo nie, samozrejme písať nebudem. Príbeh kde takmer každá postava mala svojho kostlivca v skrini a postupne odkrývala svoju dušu a city bol skutočne krásny. Mám rada takéto typy príbehov a hlavný hrdinovia boli skutočne sympatický a keď tak uvažujem, bola tam skutočne len jedna postava, ktorú som neznášala našťastie sa tam len mihla. Aj keď niekedy by som ich za tú ich nerozhodnosť a túžbu po sebatrýznení (inak to nazvať neviem) bola najradšej niečím praštila po hlavách. Ale aj tak to bolo naozaj bolo krásne. ()

skorpik42 

všechny recenze uživatele

Krásny príbeh v pomalom tempe o stretnutí dvoch introvertov je vyrozprávaný veľmi uveriteľne, divák sympatizuje ako so sympatickým knihovníkom, tak, zo začiatku, s chladnou čelistkou. Všetko je podkreslené krásnou hudbou a tiež je príjemné vidieť scenériu vidieka, ktorá príbehu veľmi prospieva. Tiež nemôžem povedať, že by sa tu objavila nejaká postava, ktorá by človeku vyložene liezla na nervy. Príbeh odporúčam každému, kto má rád zádumčivejšiu atmosféru a krásne výkony hercov. ()

Reklama

bulinka 

všechny recenze uživatele

Mala som pocit, ako keby som sa po dlhom čase vrátila do kórejského Stars Hollow. Mestečko, kde každý každého poznal a všetci si pomáhali mi učarilo. Celý seriál sa niesol v komornej, melancholickej, smutnej, veselej a obyčajnej téme. Na pozadí smutných, tragických osudov hlavných postáv sa vytvára krásny vzťah a postupne sa ich rany otvárajú, no aj hoja. Seo Kang Joon (Im Eum Seob) tu dokázal, že na svoj mladší vek je to pán herec a rola mu ozaj sedela. S tou jeho charizmou to bolo dokonalé. Ďakujem producentom za jeho obsadenie. Ozaj sa na neho krásne pozerá, a to nemusí ani nič hovoriť. Také kníhkupectvo ktoré vlastnil, by som chcela minimálne navštíviť :). Park Min Young (Mok Hae Won) tiež ukázala, že aj melancholická, smutná, vážna postava jej sedí. Príjemným veselým osviežením bola postava mladšej "sestry" Im Eun Seob, ktorá si vždy pripravila buď nejaký expresívny výstup alebo nejakú veselú scénku. Musím priznať, že všetka tá melanchólia, úvahy, literárne príbehy, rozbory, poézia... sa mi hrozne páčili. A záverečné prídavky z denníka boli ozaj úsmevné. Podmanivý a krásny originálny inštrumentálny soundtrack jednotlivé scény seriálu len vylepšoval. Za mňa ozaj krásny seriál. Na jeho pozretie je ideálny čas v zime. pri čaji, káve...tej tam vypili asi litre :D a zababušiť sa do deky. Seriál obsahuje mnoho životných úvah a metafor a ozaj ma prinútil sa zamyslieť nad mnohými vecami, životom, a ľudskými citmi. ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Tohle se hrozně těžko hodnotí, jelikož na jednu stranu jsem si některé chvíle užívala, na druhou (a to i na korejský seriál) je to hlavně ke konci zbytečně utahané. Im Eun-seob v podání Kang-joon Seoa byl sympaťák, k Min-yeong Park mám drobnou výhradu ke ztvárnění středoškolské Mok Hae-won, páč mi přijde, že už je ve věku, kdy jí člověk ten teen věk úplně nevěří... ale to není chyba herečky. Hodně mě bavilo zimní období (kor teď v létě), melancholie a chvíle knižního klubu s jejich příběhy a básněmi. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Takže takhle nějak to vypadá, když se sejdou dva extrémně stydliví a introvertní lidé a zakoukají se do sebe? To by šlo. Sice jsem si dělala starosti, že se brzy upijí kávou, ale jinak mi s nimi bylo celé ty dny v příjemném, hřejivém prostředí knihkupectví dobře. Jen si teda říkám, že kdyby tam neměli vedle ten les, po kterém se určitě procházela i Karkulka, počet zápletek by se blížil nule. Když nepočítám minulost tety, na které jsem si ujížděla asi ze všech postav nejvíc. A taky na ségře hlavního hrdiny, to byla snad jediná opravdu extrovertní postava, takže přirozeně vynikala. Seriál jinak doprovází velmi pomalá a melancholická atmosféra v kombinaci s (pro mě) vysněným čtenářským kroužkem, kde neexistuje věkové ani genderové omezení. Jak by mi s takovými lidmi nemohlo být hezky? Některé úvahy a rozhovory mě chytily za srdce, líbilo se mi, jak se režisér vcítil do života vesnice. Zmíněné pomalé tempo by však mohlo být zároveň mínusem, protože občas - a to zejména ke konci - se to vleklo až příliš a ke slovu se dostávala nuda. 3,5* ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama