Reklama

Reklama

Hra na oliheň - Série 1 (2021) (série)


Červená, zelená (S01E01)

(epizoda)
  • Jižní Korea 무궁화 꽃이 피던 날 (více)
Ukázka z filmu 2

VOD (1)

Obsahy(1)

S vidinou snadného výdělku se švorcový a zoufalý Ki-hun zúčastní tajemné hry. Už před prvním kolem je ale jasné, že se bude dít něco strašného, co nikdo nečekal. (Netflix)

Videa (3)

Ukázka z filmu 2

Recenze (71)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Měl jsem poměrně vysoká očekávání a možná i proto jsem se zprvu výsledku tolik obával. Nicméně si seriál skutečně zaslouží veškerou pozornost, která se na dílo v poslední době soustřeďuje! První epizoda byla výborným úvodem do děje. Letmo jsme se seznámili s hlavní postavou a hbitě se přesunuli na herní místo, kde soutěžícím celkem rychle dochází, že vyhrát nebude vůbec jednoduché! Když vidím jaká bomba je již pilotní díl, nuž nemohu se dočkat zbylých epizod. PS: Jen pro představu 1 česká koruna má hodnotu 54.2 jihokorejských wongů, takže průměrné dluhy soutěžících nedosahovaly žádných astronomických hodnot. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda mě zpočátku nebrala tak, jak jsem očekával; sledoval jsem vlastně jen příběh dalšího tragéda, který svými pokusy vytlouct klín klínem dokonale naplňoval definici šílenství. Vůbec jsem netušil, proč mě tolik lidí nabádalo k tomu, abych se na seriál podíval. Došlo mi to až v poslední třetině. Když se to vezme kolem a kolem, příběh není zrovna originální; Kingovy (vlastně ještě Bachmanovy) knihy Dlouhý pochod (1979) a Běžící muž (1982) tu byly přece jen o něco dřív, Japonci mají Battle Royale a Američané Hladové hry, ale s tím jsem neměl problém. Něco mi říká, že si u seriálu přijde na své mé malé, sadistické já, které po delší době vykouklo z temnoty, v níž přežívá, a mlsně se olízlo. / Poučení: Čtvereček je víc než kolečko. Budu si dávat pozor, pod co otisknu svůj palec. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Typicka "korea" plus nejaka ta kontroverzia, pohlady a pozy, na co sme zvyknuti. Uvidime, ci v dalsom to bude len o domyselnosti vyradovania, alebo budu gamblerski ucastnici mat i dalsi, vztahovy rozmer. Uz teraz je jasne, ze typkyna s jazvou na krku a ind-zachranca, ci potetovany typek budu "znamymi tvarami". Kostymy a masky game-masterov sice dodavaju mysteriozno pre divaka, ale v praxi su dost neprakticke. :) ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Měla jsem velké obavy. Protože když je něco až moc "doporučované" a "hype" kolem toho neopadne moc brzo, většinou to smrdí průserem. První díl byl super, užila jsem si ho. Sice to pro někoho může být zpočátku natahované, ale dobře nám to ukázalo, s jakými lidmi se budeme (nejspíš) setkávat i v dalších dílech. Doufám taky, že se taky bude hezky pohrávat s lidskou psychikou, to téma k tomu přímo vybízí. Snad to nebude promarněná šance. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvod mě nebavil a byl pro mě těžko pochopitelný. Nikdy jsem onu „hru na oliheň nehrál“, proto jsem se obával, že i děj seriálu nebude pro mě. První epizoda a zmýlil jsem se ve všem uvedeném i neuvedeném. Líbí se mi, jak se na nic nespěchalo, epizoda úžasně představila hlavního hrdinu, jeho život, vazby, jež má se svou dcerou a tedy i motivaci se účastnit oněch "her". Jako bonus epizoda stihla zajímavě uvést další hlavní postavy a vše završit očekávanou, ale už tam úžasně zpracovanou první hrou. Získalo si mě to a jedu dál! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy Gi-hun (Jeong-jae Lee) vrazí do Sae-byeok, si lze všimnout, že se herečka Jung Hoyeon rozesměje a snaží se to zakrýt. Záběr byl jen cvičný, ale režisér Dong-hyeok Hwang se ho nakonec rozhodl ponechat, jelikož byl „příliš dobrý na to, aby byl vystřižen“. (Azurovydrak)
  • Automatická holčička hlídající soutěžící při první hře byla zapůjčena produkcí z jednoho korejského zábavního parku. (NiWi)

Reklama

Reklama