Reklama

Reklama

Hra na oliheň - Série 1 (2021) (série)


Jeden šťastný den (S01E09)

(epizoda)
  • Jižní Korea 운수 좋은 날 (více)
Thriller / Dobrodružný / Akční / Mysteriózní / Drama
Jižní Korea, 2021, 55 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Poslední kolo přináší další krutou zkoušku, ale tentokrát všechno záleží jenom na jednom hráči. Na scénu vystoupí autor hry. (Netflix)

Recenze (60)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední kolo pro zbylé dva hráče. A opět dle stejného konceptu všech předchozích. Kdo projde dalším krutým testem a zvítězí? Jde o hodně. Nenávist, smysl pro lidskost, zoufalství a snaha o nemožné jako vždy udělá své. Vše co začíná, jednou také skončí. Návrat do běžného života? Po tom všem, to zase až tak jednoduché také není. Ponurost, nerovnováha a snad i cit. Druhá polovina této závěrečné části překvapí asi nejvíce ohledně jisté postavy. Plně nám je vše vysvětleno, ale pozor, za pomocí filosofie o smyslu života, konání, porozumění atd. atd. Tady je potřeba dialog hodně pozorně poslouchat ke správnému uchopení celé životní problematiky. Jak žijeme, jak druhé nasloucháme, jak se jeden k druhému chováme a další sounáležitosti života lidí bez ohledu na sociální postavení. Závěrečný soutěžní souboj je efektový a hlavně po emoční stránce nemálo napínavý. Ať je člověk bohatý a nebo chudý, smrt je spravedlivá pro všechny. Nádherná scéna kontrastu starého bohatého člověka na smrtelné posteli s opilým bezdomovcem umírajícího umrznutím v zimním období na ulici. Rozprava je obsáhlá a je v podstatě řečeno vše. Hodně k zamyšlení, obzvlášť při zopakování průběhu každého soutěžního kola se zaměřením chování jeden k druhému za různých situací. Závěrečnou otázkou je, proč se vítěz hry rozhodl tak,jak se rozhodl. Koho to napadne, má vyhráno. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejde si nevšímat celé řady nelogických vyústění některých situací. Na začátku je čekala náročná cesta, která skončí vším, nebo ničím. Nejprve jich bylo 456, většinou žili na okraji společnosti a nyní někdo shrábne pohádkovou výhru. Anebo to bude celé jinak? Nejednou tvůrci vařili z vody a jak kdyby mnohé chtěli „dovysvětlit“ v případné další sérii. Až to teda nějak vymyslí. Já jen vím, že u toho rozhodně nebudu. Za mě v mnohém nedomyšlený kalkul. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední epizoda překvapivě neuzavírá ony pomyslné nůžky a ani toho vlastně mnoho neřekne. Bohužel je to spíše přehlídka prapodivného chování hlavního hrdiny a v samém závěru se nevyhneme otevřeným dvířkům pokračování. Závěr neubírá nic z celkové komplexnosti a mnoha poloh, které Squid Game obsahuje, jen je její nedotaženou finální nitkou a to je trochu škoda. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hořkosladký konec nejen her, ale i celého příběhu. Poslední hra už nebyla až tak zábavná, nicméně asi se v seriálu musel objevit nějaký ten souboj jeden na jednoho. Z dozvuků po hře mám poměrně smíšené pocity. Co si budeme povídat, finále nebylo nejlepším dílem, od druhé řady ale nevím co čekat. Dokážu si představit jen čistou recyklaci. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední hra je zcela nepřekvapivě Squid Game. Bohužel v tomhle momentě mi už bylo úplně jedno, jak to celé skončí. Kdybych se na poslední díl nepodíval, vůbec bych si to nevyčítal. Mimochodem, když poslední hráč vyhraje neskutečnou sumu (v přepočtu na naše věru směšných 9 milionů), tak stejně akorát tak zaplatí dluhy a něco málo koupí, ale nesmí to přehánět, jinak by na sebe upoutal moc pozornosti. Takže stejně bude žít, jak byl zvyklý. Ty peníze nemůže přiznat. A jak to celé skončí? Ukáže se, že za vším je dědula s nádorem na mozku, který má hooooooodně peněz a protože se nudil, vymyslel s kámošema tuhle hru. Jo a hlavní hrdina se vůči jakékoliv logice rozhodne pomstít pořadatelům, aby mohla vzniknout druhá série. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Hodiny v místnosti odbijí o půlnoci jen 11x. (Duoscop)

Reklama

Reklama