Reklama

Reklama

Hra na oliheň

(seriál)
  • Jižní Korea Ojingeo geim (více)
Trailer 3

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Stovky hráčů na mizině přijmou zvláštní pozvánku na dětskou hru. Uvnitř na ně čeká lákavá cena, ale může je stát život. (Netflix)

Recenze uživatele Eliott k tomuto seriálu (10)

Hra na oliheň (2021) 

Zatímco Hollywood likviduje jedno dílo za druhým nesmyslnou politickou a genderovou korektností, Korea nabízí lidem přesně to, po čem touží! ()

Červená, zelená (2021) (S01E01) 

Měl jsem poměrně vysoká očekávání a možná i proto jsem se zprvu výsledku tolik obával. Nicméně si seriál skutečně zaslouží veškerou pozornost, která se na dílo v poslední době soustřeďuje! První epizoda byla výborným úvodem do děje. Letmo jsme se seznámili s hlavní postavou a hbitě se přesunuli na herní místo, kde soutěžícím celkem rychle dochází, že vyhrát nebude vůbec jednoduché! Když vidím jaká bomba je již pilotní díl, nuž nemohu se dočkat zbylých epizod. PS: Jen pro představu 1 česká koruna má hodnotu 54.2 jihokorejských wongů, takže průměrné dluhy soutěžících nedosahovaly žádných astronomických hodnot. ()

Peklo (2021) (S01E02) 

Ani zdaleka jsem nečekal takovou míru komplexnosti díla. Na jednu stranu to sice oceňuji, ale krok zpět byl pro mne velice překvapivou záležitostí. Dovolím si tak konstatovat, že druhá epizoda tím mírně utrpěla a byla výrazně slabší, než ta předchozí. Rozhodně jsem totiž po rychlém rozjezdu prvního dílu nepředpokládal další tanec napříč příběhy všech hlavních postav. Já si vlastně od začátku představoval spíše něco na způsob Battle Royale a podobných krvavých her a tak byl bych dával přednost tomu, kdyby se již tvůrci příběhy jednotlivých postav tolik nezabývali a přistoupili k akci. Ale tak karty jsou rozdány a odsud již očekávám (a doufám) pouze vzestupnou tendenci. ()

Muž s deštníkem (2021) (S01E03) 

Druhá hra již nebyla tak dobrá, jako ta první a je celkem škoda, jak křečovitě se tvůrci drží pouze nápadu dětských her. Nicméně ta atmosféra byla parádní! ()

Drž se týmu (2021) (S01E04) 

Zatím rozhodně nejnadupanější epizoda. Skělé tempo již od začátku a nápaditou bitku mi pokazilo jen střídavé osvětlení, což nebylo příliš příjemné na sledování a hlavně toho diváku docela dost uteče, neboť je tam furt černo. Mimo to se vše ostatní nese v duchu naprosté dokonalosti. Hustá atmosféra by se dala krájet a třetí hra šla opět s kvalitou výrazně vzhůru a já se dokonce bavil již během rozřazování do týmů. Střih zrovna v tom nejlepším! Nemohu se dočkat, jak to teda dopadne. ()

Férový svět (2021) (S01E05) 

Zpravidla střídá průměrný díl ten naprosto legendární. Osobně bych byl radši, kdyby se tvůrci věnovali spíše jen hráčům, ale kolísání zajímavosti naprosto chápu, neboť je důležité nějak budovat atmosféru a ukázat taky trochu toho backstory než se opět odehraje nějaká řežba. PS: Můj prozatimní průměr 90% je více než dobrý. ()

Kganbu (2021) (S01E06) 

Epizoda, která se předně zaměřuje na lidskou přirozenost, byla zakončena překvapivě dojemně. Jsem vážně nadšený, s jakou úspěšností dokáže seriál prezentovat celou škálu emocí, které následně v diváku vyvolává. ()

VIP (2021) (S01E07) 

Tahle hra na mne zapůsobila asi ze všech nejlépe. Opět se nápaditě ukazuje lidská přirozenost a příběh byl navíc okořeněn přítomností oplzlých VIP osob. Atmosféra byla parádní, při sledování jsem doslova okusoval ovladač! Jen tak dál.... ()

Bílý kůň (2021) (S01E08) 

Kraťoučká epizoda příliš nového nepřinesla. Jen mě zaráží, že si organizátoři nachystaným výbuchem klidně zraní jednoho z finalistů až po ukončení hry a vůbec to neřeší. Rovné podmínky jsou asi pro některé rovnější než pro druhé.... ()

Jeden šťastný den (2021) (S01E09) 

Začátek ucházející, ale jen těžko se dá ztotožnit s podivným chování hlavního hrdiny. Vskutku hodně temný konec s hořko skladkým happy endem. Což je vskutku škoda a možná by bylo lepší kdyby konec nastal u sedmého dílu. Z celého seriálu jsem nadšený, ale z poslední epizody zůstává v puse podivná pachuť. ()

Související novinky

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

04.12.2022

Mezi největší streamovací služby se typicky řadí Netflix, Disney+ nebo HBO Max, často se ale zapomíná na poměrně zásadního hráče - Amazon Prime Video. Pravda, je pro to několik dobrých důvodů: jeho… (více)

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

09.11.2022

Zatímco v těchto dnech na Disney+ stále ještě bojuje o diváckou přízeň Andor, což se mu podle vesměs pozitivních reakcí diváků poměrně dobře daří, mezitím už začíná i natáčení jednoho z dalších… (více)

Reklama

Reklama