Reklama

Reklama

Batman budoucnosti

(seriál)
  • USA Batman Beyond (více)
USA, (1999–2001), 18 h 11 min (Minutáž: 20–22 min)

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks), Walter Simonson (komiks) (více)

Kamera:

Sung-Il Cho

Hrají:

Will Friedle, Kevin Conroy, Gregg Berger, Teri Garr, Rachael Leigh Cook, Stockard Channing, Angie Harmon, Stuart Pankin, Seth Green, Sherman Howard (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(52)

Obsahy(1)

Bruce Wayne, ochraňující město Gotham po mnoho a mnoho let, má problémy se srdcem. Musí proto najít a vycvičit svého nástupce, Batmana budoucnosti, jenž převezme Waynův úkol chránit Gotham před všemi podobami zla. (Stegr)

Recenze (18)

jh666 

všechny recenze uživatele

Další animovaný seriál s Batmanovskou tematiku z 90. let. Jen tady původní Batman dělá spíše poradce. Doteď si pamatuji, jak jsem vyjeveně koukal, když místo klasického Batmana začala Nova dávat tohle. Když to zhodnotím teď, tak to sice není taková pecka jako Batman z r. 1992, ale pořád je to dost dobrý a zajímavý animák. Rozhodně povedenější než to, co se za kreslené seriály s Batmanem točí teď (jako třeba Beware the Batman nebo Batman, Brave and Bold.) 75 % ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak, 61% je celkem slušné, i když by si tento tv s. zasloužil min. 80% Jde o Blade Runner potkává Batmana a byť jsem si v té době musel asi 3 díly zvykati na fakt, že Batman je po1. někdo jiný (což mi tenkrát přišlo jako něco nemyslitelného) dosti rychle jsem se do toho dostal a považuji to dodnes za jeden z těch velmi nadprůměrných příspěvků do Batman universe. Dlužno podotknouti, že úspěch byl jak u diváků i kritiky a vedl později i k několika comicsům. I když se dosud nepodařilo prosadit hraný film, který byl v plánu v r.2001, zhruba. Scénárista chtěl drsné a nihilistické Rko, tupouni z WB samoz. PG-13. Na tomto místě se musím tedy zmínit, že i tento seriál, je na tzv. dětský animák dosti temný a tak tedy přesně v intencích předchozích Batman TASek od mistra Bruce Timma. ()

Reklama

MartyMcFly89 

všechny recenze uživatele

A další kuriozita hodnocení, to co je na imdb má v současnosti o 23% více, celých 8.1, což je na animovaný seriál, ještě k tomu z komiksového prostředí, velmi slušný výsledek. Batman Beyond má hloubku a zajímavé prostředí, které však může být po čase jednotvárné. Ale to máte jako s šedou barvou. Je spousta odstínů šedi a čím déle se do té barvy díváte, tím více jich vidíte. Tady je taky tma, tma a tma, ale je občas světlejší, tu tmavší. Jsou tam cyničtí dobří, záporní zlí, proradní utlačovaní, hrubí nízcí, skoro každá postava tam má nějaké chyby, není tu vyloženě hrdina v zářivé zbroji. ()

Icewalker 

všechny recenze uživatele

Průměrné, ale důstojné pokračování seriálu Batman: The Animated Series. Právě přímá návaznost na původní seriál, i provázanost s animovanými Supermanem a Justice League dávají výtvoru šmrnc. Rozhodně doporučuji zhlédnout pár dílů alespoň proto, abyste se pak mohli podívat na skvostný videofilm Batman Beyond: Return of the Joker, který celou epochu tak nějak uzavírá. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou sice teprve 12 dílů, ale docela mě to baví. Futuristický Gotham je docela zajímavý, nový oblek taky (i když ty přehnaně velký uši mi docela vadí :-)) a docela mě baví sledovat ten vztah Wayne - Terry, který až nápadně připomíná vztah Batman - Robin :-) Bývalá Batgirl, Barbara Gordonová, nahradila svého otce na pozici policejního komisaře. Zatím jsem ale bohužel nenarazil na nějakého opravdu kvalitního a charismatického záporáka. Je tu sice radioaktivní Powers, který ovládá Waynovu společnost a je zodpovědný za smrt Terryho otce, ale Jokerovi, Hádankářovi, Catwoman a vůbec celé staré gardě padouchů nesahá ani po kotníky. V jednom díle se vrátil také Mr. Freeze, ale to je asi tak vše. Ještě je ovšem třeba zmínit gang Jokerů, což jsou motorkáři s bílými make-upy, kteří terorizují občany Gothamu. Je to sice docela dobrej nápad, jako odkaz na Jokera, ale jinak ten gang nijak zajímavý není. Dost se mi líbí hudba ve znělce a akčních scénách. ()

Galerie (47)

Reklama

Reklama