Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Psycholog Artem praktikuje v centru Moskvy „provokativní terapii“, kdy je přesvědčen, že nejrychlejší a nejúčinnější psychologickou léčbou je konfrontovat pacienty s jejich obavami. Jeho vlastní život se však ocitne v troskách poté, co je odsouzen za domnělou sebevraždu svého pacienta. Poté, co si odpyká svůj trest, otevírá znovu svoji praxi v provizorní kanceláři, kde se pokouší získat zpět nejen svou pověst. Chce získat zpět svoji ženu, lékařskou licenci, ale také ochránit svou dospívající sestru před jejím násilným přítelem a především prokázat svou nevinu v případě smrti bývalého pacienta. Zná totiž identitu vraha, ale prokázat svoji nevinu nebude tak snadné. S každým novým případem se blíží svému cíli  - dokáže odhalit pravdu? (AXN)

(více)

Recenze (4)

anderson 

všechny recenze uživatele

Ruskí tvorcovia sa rozhodli nakrútiť po každej stránke moderný, divácky príťažlivý a "amerikanizovaný" televízny seriál. Pozreli si doktora Housea a povedali si, že by nebolo zlé podobného antisystémového hrdinu preniesť na teritórium ruskej federácie. A aj keď to znie neuveriteľne nepravdepodobne, vyšlo im to na 100%. Hlavný hrdina, rebelský psychológ Arťom a prípady jeho lekárskej praxe umne zmixované s peripetiami jeho komplikovaného života, obohatené dokonca o kriminálnu zápletku, diváka nielen nenudia, ale dokonca ani ničím neurážajú. Jednotlivé epizódy sú scenáristicky vycizelované, napínavé, dynamické, plné skvelých dialógov, sarkastických komentárov a vynikajúcich hereckých výkonov. A aj keď je amerikanizácia formalistických prvkov a rozzáberovania cieľom úspešne zavŕšeným, ani svojrázna ruská duša sa tu rozhodne nezaprie. No a ako bonus sa tu vyskytuje ešte aj chladnokrvná femme fatale v podaní ultra príťažlivej Viktorije Maslovovej. Za 4 osudové DNA testy, tavárišč. (19.4.2021) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Kapku překombinovaný rychlokurs provokativní psychoterapie. 1) Jeden z typických moderních globalizovaných televizních (převážně) výtvorů se odehrává v unifikovaných kancelářích unifikovaných mrakodrapů. Pohybují se v něm postavy, jejichž vzhled, chování, řeč, jídelní zvyklosti, domácí bydlení, dopravní prostředky a vše ostatní rovněž podléhá zmíněné unifikaci. Ta má zpravidla charakter amerikanizace. Ruský mužik k americkému kovbojovi má blíže, než byste si pomysleli._____ 2) V našem případě že jde o ruský seriál odehrávající se v Moskvě zjistíte podle toho, že herci mluví rusky (pokud film nesledujete na televizním kanále, který nedává možnost originálního zvuku), podle ruských jmen, značek aut (občas) a jednou či dvakrát za díl probleskne nějaký záběr na moskevský Manhattan. Dokonce i hudba a některé nápisy jsou anglické._____ 3) Léčba slovem je jedním z magických postupů, kterými lze působit na okolní subjekty. Jako taková má mnohatisíciletou tradici a zkušenosti. Její pracovní postupy přebírala později různá náboženství a dnes i ateistická věda. Ta ovšem funguje bez backgroundu, který činí z dětských náhodných experimentů metodou pokus - omyl ucelené učení. Atraktivita různých psychoterapeutických postupů (i těch, které se za ně jen vydávají) je pro nezasvěceného diváka vysoká a tak se tématu chopili i tvůrci televizního seriálu. Ti převzali pár na pohled efektních postupů, nazvali je provokativní terapií (to je mi ale název) a naservírovali je zmlsanému rozmazlenému publiku. И вот вам результат - десять негретят._____ 4) 37letý přitažlivý Maksim Matvějev (psychoterapeut Arťom Streleckij), velmi úspěšný herec, zasloužilý umělec Ruské federace, má velmi štíhlou postavu samý sval, která odpovídá jeho sportovním aktivitám - je mistr sportu v šermu a jezdec na koni. Dále zde hrají 23letý Vladislav Tiron (Arťomův asistent Matvěj) a 33letý Roman Majakin (přítel Denis, spravuje budovu, kde má Arťom kancelář)._____ 5) Chystá se druhá řada. Tak jsem zvědavý. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Prvý diel cool, druhý ušiel, tretí slabší, štvrtý nahovno... To, čo sa (podľa všetkého) javilo ako psychologická sonda do ľudských myslí, sa mi po siedmom diele javí ako povrchná vzťahová komediálna dráma plná zbytočných erotických scén, čoraz viac hlúpejších diálógov a hlúpejšieho deja. Nechce sa mi to pozerať do konca, vôbec ma nezaujíma ako kto dopadne, pretože všetky postavy ma už iritujú, takže tu prestávam. ()

Reklama

Reklama